More

  Vålerenga – Kristiansund: Vålerenga spiller i OBOS 2024

  Vanvittig dramatikk på Intility Arena i kvalikfinalen mellom Vålerenga og Kristiansund, da nordmøringene avgjorde på straffedrama.

  Vålerenga
  Marius Broholm Og Magnus Riisnæs Duellerer.

  Sjansefattig 1. omgang

  Med 2-0 å gå på fra første oppgjør i kvalikfinalen, hadde nok Vålerenga sett for seg en behagelig søndagskveld på jobb i hovedstaden. Slik gikk det imidlertid ikke.

  Etter en søvndyssende og hendelsesfattig førsteomgang, var det duket for dramatikk av ypperste sort etter hvilen. Mikkel Rakneberg tente Kristiansunds håp da avslutningen hans gikk via Aaron Kiil Olsen og i mål med kvarteret igjen av ordinær tid, og da begynte nervene virkelig å sette seg inn hos Eliteserie-laget.

  Husk at du nå kan prøve Tipsbladet i fire uker for fem kroner!

  Broholm sørget for ekstraomganger

  For venstrebackens scoring ga selvfølgelig gjestene blod på tann, og da kampklokka viste 91 minutter, var det duket for ytterligere dramatikk. Et KBK-innlegg ble håpløst håndtert av Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng, som bokset ballen rett i beina på Marius Broholm. RBKs leiesoldat hadde ingen problemer med å presse avslutningen ned, og banket ballen trygt inn i mål, og dermed var lagene plutselig like langt etter 171 spilte minutter i kvalikfinalen.

  Vålerenga
  Marius Broholm Sender Kristiansund Opp I 2-0.

  Østblokka mobiliserte og manet laget sitt til innsats, som plutselig hadde fått noen å angripe og ikke forsvare. Vålerenga tok initiativet etter Kristiansunds 2-0-ledelse, men maktet ikke å sette KBK-forsvaret på de altfor store prøvene. Dermed ble det blåst av for full tid med 2-0-ledelse til nordmøringene, og det var duket for ekstraomganger i hovedstaden.

  Keeper inn fra benken

  Ekstraomgangene bar i stor grad preg av to lag som var godt forberedte på straffekonkurranse. Hverken Vålerenga og Kristiansund turte å satse i altfor stor grad offensiv, og Vålerenga satte sågar innpå sin innbytter-keeper, Jacob Storevik, i forberedelse til eventuell avgjørelse fra 11-meteren.

  VIF-ledelsen skulle vise seg i å få rett i antakelsene. Ekstraomgangene ble avlsuttet uten sjanser til noen av lagene, som nærmest ventet på straffesparkkonkurranse – og begge fikk viljen sin.

  Straffedrama

  Det ble til slutt straffekonk. Vålerenga startet showet, mot Kristiansunds bortefans. Torgeir Børven var iskald. 1-0. Benjamin Stokke utlignet. 1-1. Så var det Henrik Bjørdal sin tur. Midtbanespilleren lurte Mbaye feil vei, og trillet Vålerenga opp i 2-1. Brynjólfur Willumsson forsøkte seg med en frekk chip, og Storevik ble stående. VIF-keeperen forlot imidlertid streken for tidlig, og islendingen fikk ny sjanse. Den satte han innenfor høyre stolpe. 2-2.

  Mohamed Ofkir var nestemann fra Vålerenga, og også han var sikker i sin sak, og sendte Oslo-laget opp i ny ledelse. Marius Broholm var mannen som fikk ansvaret med å utligne ledelsen, og 18-åringen hadde nerver av stål. 3-3. Andrej Ilic var også sikker i Vålerengas fjerde straffe, som hadde satt fire av fire mulige. Dan Peter Ulvestad, kapteinen, hadde ingen frykt, og satte 4-4. For et drama.

  Kristiansund – Eliteserien 2024

  Christian Borchgrevink satte Vålerengas femte straffe, og denne gang var Mbaye med, og reddet høyrebackens forsøk. Innbytter Christoffer Aasbak var mannen som fikk ansvaret for å sende KBK til Eliteserien, og 30-åringen fra Trondheim sviktiget ikke. Han var sikkerheten selv, og dermed er Vålerenga nede i OBOS-ligaen, og Kristiansund i Eliteserien 2024!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen