More

  Uventet tysk redningsmann

  Søndagens VM-kamper inneholdt etterlengtede scoringer, i én av de to gruppene som var i aksjon. Storkampen mellom Tyskland og Spania bød samtidig på både spenning og underholdning.

  Gruppe E:

  Japan – Costa Rica 0-1

  Japan fløy høyt etter sjokkseieren mot Tyskland i åpningskampen, men               Takuma Asano og lagkameratene kom raskt ned på jorda igjen. Mot Costa Rica var japanerne gjort til klare oddsfavoritter, og da kom bekreftelsen på at laget trives best i utfordrerrollen hvor de blir gitt plass til sine raske og nøyaktige kontringer. Høyreback Keysher Fuller matchvinner for Costa Rica rett før slutt, og dermed dukes det for avgjørende siste runde hvor fire lag har muligheten til å ta seg videre.

  Spania – Tyskland 1-1

  Tyskland var i hardt vær da Alvaro Morata etter en times spill sendte Spania i føringen. Tyskland-sjef Hansi Flick hadde imidlertid redningsmenn på benken, og denne gang i form av Werder Bremen-angriper Niclas Füllkrug. 29-åringen ble eldste Tyskland-debutant på over 20 år, da han uventet ble inkludert i VM-troppen og sågar scoret i debuten i oppkjøringen til mesterskapet. Mot Spania kom han på banen med 20 minutter igjen på klokka, og etter et snaut kvarter på banen klinket han ballen utagbart opp i krysset bak Unai Simón i Spanias mål. Det endte 1-1, og dermed lever det godt i gruppe E før siste runde.

  Gruppe F

  Belgia – Marokko 0-2

  Belgias stjernenavn glitrer fortsatt, men nå helst på papiret. Den gylne generasjonen har ikke nådd de høyder man trodde de skulle gjøre, og nå kan også VM være over før det i det hele tatt har begynt. Møter Marokko i sin siste kamp i gruppespillet, og med tap der kan moroa være over. Selv Kevin de Bruyne var tam da det søndag endte med svært overraskende 0-2-tap mot Marokko. Oppturen for Belgia var at en friskmeldt Romelu Lukaku fikk sine første små minutter som innbytter, og mye tyder vel på at Inter-angriperen blir å se fra start i skjebnekampen mot Kroatia torsdag.

  Kroatia – Canada 4-1

  Alphonso Davies scoret Canadas aller første VM-mål, og han gjorde det etter bare to minutter mot Kroatia. Som mot Wales gikk Canada ut i hundre, men også denne gang sluknet laget etter pause. Kroatia snudde til fortjent 4-1-seier, og dermed er Canadas VM-eventyr over for denne gang. Begge de avsluttende kampene i gruppe F blir uansett helt avgjørende, når Marokko, Belgia og Kroatia gjør opp om de to øverste plassene som gir avansement til cupspill.

  Mandagens VM-program:

  Gruppe G

  11.00 Kamerun – Serbia
  17.00 Brasil – Sveits

  Gruppe H

  14.00 Sør-Korea – Ghana
  20.00 Portugal – Uruguay

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen