More

  Uventet europacuphåp

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens mest interessante tyske oppgjør kommer etter vår mening i den siste kampen søndag. Wolfsburg og Mainz er tabellnaboer på 8. og 7. plass før helgens runde og går dermed begge til søndagens oppgjør med uventet europacuphåp.

  Kort innhopp

  Wolfsburg, og især trener Niko Kovac, har fått mye kritikk de siste ukene. Mot Bochum forrige helg gikk laget tilbake til den vinnermelodien som fungerte så godt i vinter. Kaptein Maximilian Arnold var tilbake i startoppstillingen og borte mot Bochum ledet man 3-0 allerede etter en drøy halvtime. Det endte med 5-1-triumf, men det må samtidig nevnes at det resultatet ikke gir et riktig bilde av kampen. XG endte på 3,52 mot 3,75, altså en helt jevn kamp, og Bochum vant skuddstatistikken 24-15. To av Wolfsburgs scoringer var av det heldige slaget mens Bochum traff treverket ved to anledninger. Etter kampen var det igjen trener Niko Kovac som fikk mest oppmerksomhet. Ved pause, på 3-0-ledelse, valgte kroaten å bytte inn Omar Marmoush. 19 minutter ut i 2. omgangen ble den egyptiske landslagsspilleren tatt av banen igjen og det skyltes på ingen måte noen skade:

  – Jeg like ikke hva jeg så i starten av 2. omgangen. Jeg fortalte Omar før han ble byttet inn at vi måtte stenge rom og forsvare oss bedre. Han fikk samme beskjed flere ganger etter innhoppet, men jeg var rett og slett ikke fornøyd og byttet han derfor ut igjen.

  Niko Kovac til Bulinews

  24-åringen var neppe særlig fornøyd med det innhoppet, men har uansett sagt nei til ny kontrakt og vil forlate Wolfsburg etter sesongen.

  Uventet europacuphåp

  Motstander Mainz fortsetter å imponere stort og har nå ti ligakamper på rad uten tap. I den periode har det blitt 22 poeng. Kun Borussia Dortrmund og Bayer Leverkusen har gjort det bedre med 23 poeng på sine ti siste kamper. Dermed har man plutselig et uventet europacuphåp. Forrige helg ventet hjemmekamp mot selveste Bayern München. Motstanderen tok som ventet tidlig kontrollen og hadde opp mot 80 prosent av ballinnehavet. Det ble imidlertid med Sadio Manés scoring rett før halvtimen var spilt. I 2. omgangen tok Mainz fullstendig over og leverte et mesterlig comeback med tre scoringer til strålende seier. Danske Bo Svensson fortsetter dermed å levere resultater med denne lille klubben som verken forgjengere som Jürgen Klopp og Thomas Tuchel fikk til. Foran helgens ligarunde ligger det kun to poeng opp til Bayer Leverkusen og 6. plassen som gir europacupspill til høsten. Skulle man slå til med ny triumf søndag er det dermed ingen som kan unngå å ta den lille klubben seriøst lenger.

  Uventet Europacuphåp
  Uventet Europacuphåp 2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen