More

  – Utgangspunktet er bedre her enn i Mjøndalen 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vegard Hansen gjør seg klar for sin første sesong som trener for en annen klubb enn Mjøndalen.

  I løpet av 17 år som Mjøndalen-trener, rakk Vegard Hansen å oppleve det meste. Han tok dem oppover divisjonssystemet, og med begrensede ressurser, klarte han og teamet hans å ta bruntrøyene helt opp til Eliteserien, og fikk totalt fire sesonger på øverste nivå under hans post. Mjøndalen var et vondt lag å møte. De spilte tøft, fysisk og pragmatisk. Det var det ikke mange utenfor postkode 3050 som hadde nevneverdig sansen for, og Mjøndalen ble etter hvert stemplet som et «stygt» lag, og mange tildelte Vegard Hansen den noe tvilsomme æren for det. Det ønsker den nyansatte Kongsvinger-treneren å gjøre noe med. 
   
  Litt bedre på alt 
  – Jeg har nok fått et rykte for å trene hardtarbeidende lag, som er litt enkle og med fokus på dødballer. Men, jeg har prøvd så godt jeg kan å skape spillende lag, som skaper sjanser. Til tross for hva folk tror, så har jeg fokus på det offensive. Jeg ønsker å utvikle og videreføre det gode spillet som Kongsvinger hadde i fjor høst. Sånn sett er utgangspunktet mye bedre her enn i Mjøndalen, med spillere som er vant til å spille på den måten. Vi skal være fremoverretta, men vi må også kunne håndtere å ha ballen og skape noe mer etablert. Jeg håper vi har blitt litt bedre på alt, sier Vegard Hansen til Tipsbladet. 

  KIL-sjefen visste godt at han skulle trene laget denne sesongen allerede før hedmarkingene tapte dobbeltoppgjøret mot Sandefjord i forrige høsts kvalik. Etter 17 år i Mjøndalen, fikk han til slutt beskjed om at det var på tide med nye krefter. Til tross for så lang fartstid i Mjøndalen, klarte han raskt å legge det 17 år lange kapittelet bak seg og se fremover. 
   
  Større klubb 
  – Det har vært inspirerende, gøy og energigivende å oppleve noe nytt. Jeg var ferdig i Mjøndalen da jeg var ferdig. Jeg er en person som ikke blir veldig plaga av vemod og savn, så jeg er nok litt pragmatisk der. I det jeg signerte kontrakten, så har jeg 100 prosent fokus her. Jeg har ikke vært veldig lei meg, men bare sett fremover. Fotballen er en bransje hvor man blir vurdert hele tide, og det venner man seg til. Enten takler man det eller ikke, poengterer 53-åringen. 
   
  – Ser du noen likheter mellom Mjøndalen og Kongsvinger? 
   
  – Det overraska meg litt hvor stor interessen er her. Det er veldig folkelige og jordnære folk begge steder, men det er nok flere i og rundt klubben her. Kongsvinger er også en større klubb enn Mjøndalen, og det ble jeg litt overraska over. Byen er større og entusiasmen er større. Det er annerledes selvfølgelig. Jeg har blitt tatt godt imot, og trives sammen med spillerne og alle i klubben, sier Hansen. 

  Lover ikke opprykk 
  Kongsvinger presterte et stykke over forventningene i fjor, og var bare en seier over to kamper mot Sandefjord unna å rykke opp til Eliteserien. I år forventes det et bikkjeslagsmål i toppen, og i OBOS-ligaen kan som kjent det meste skje. Hansen lover ikke opprykk, men laget hans ønsker selvfølgelig å være med helt inn. 
   
  – Det er veldig vanskelig å tippe. Det tror jeg alle som setter ned tabelltips kjenner på. Det er ingen lag som er overlegne alle andre, som Brann og Stabæk var i fjor. Nå er det mye vanskeligere å tippe hvem som skal rykke opp. Jeg går ikke ut og sier vi skal rykke opp i år, men vi er rusta som klubb og mannskap til å kjempe i toppen. Alle valg vi tar er retta inn mot spill i Eliteserien i løpet av de neste årene, sier Kongsvinger-treneren til Tipsbladet.

   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen