More

  Utestengt fra fotballen i 15 måneder

  Våren 2022 ble John Yems suspendert og senere sparket fra jobben i Crawley grunnet sterke rasismeanklagelser. Nå har han fått straffen fra FA.

  63-åringen har blitt utestengt fra fotballen i 15 måneder for flere brudd på FA sine regler knyttet til diskriminering. Det kom inn 16 klager på uttalelser og handlinger gjort i perioden mellom 2019 og 2022.

  Yems selv tilstod en av anklagene og ble funnet skyldig i elleve andre anklager relatert til kommentarer knyttet til etnisitet, hudfarge, rase, religion og kjønn. FA har i straffen listet opp noen av anklagene han er dømt for:

  • Beskrev muslimsk medlem av troppen som terrorist.
  • Bevist feilutale av navnet Arnold Scwarzenegger for å få sagt N-ordet.
  • Fortalte muslimsk spiller at deres folk sprengte mennesker med sine vester
  • Fortalte en spiller hvor mørkhudet han var

  Det ble i utgangspunktet anbefalt to års utestengelse men denne ble kortet ned til 15 måneder. FA uttaler i pressemeldingen at “selv om de ser på denne saken svært alvorlig har vi akseptert at Mr Yems ikke er en notorisk rasist. Om så ville vi vurdert permanent utestengelse”.

  Tony Burnett, Leder for Kick It Out, uttalte seg i etterkant av FA sin pressemelding.

  Jeg kjenner ikke til John Yems men hvordan FA kan konkludere med at han ikke er rasist er utenfor min fatteevne. De er ikke kvalifisert til å uttale seg om en person er rasist eller ikke. Dette er ikke spøk. Dette er forferdelige, skadelige og diskriminerende uttalelser gjort i et arbeidsmiljø.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen