More

  Ung optimisme  

  AaFK går inn i den vanskelige andresesongen med et nytt og yngre mannskap. Er det fortsatt optimisme å spore blant tangotrøyene?  

  Opprykk i 2019, nedrykk i 2020, opprykk i 2021. Heldigvis for Aalesund ble det ikke et nytt nedrykk og Lars Arne Nilsen og hans mannskap kan ta fatt på en ny sesong på øverste nivå. De gikk inn i fjoråret med en forsiktig – men realistisk – optimisme og etter vårsesongen var det en særs god stemning i Jugendbyen. Men sommersalgene av stjernetalentet Isak Dybvik Määttä (FC Groningen) og storscorer Sigurd Haugen til danske AGF gjorde høstsesongen tyngre før de avsluttet sesongen sterkt. Det ble til slutt en niendeplass for laget som slet stort med å finne veien til nettmaskene utover sesongen i det som uansett ble en mer enn godkjent retur til øverste nivå.  

  I vinter har blant andre Simen Bolkan Nordli, Erikson Spinola Lima, Simen Rafn, Fredrik Haugen og Besim Serbecic forlatt klubben. LAN har erstattet disse med Kasper Lunding, Markus Karlsbakk, Amidou Diop, Trace Murray og Ole Martin Kolskogen. Med det har laget mistet flere store profiler siden sesongstarten for et år siden. På en midtbane som så svak ut er Amidou Diop derimot en glimrende signering.  

  Scoring til besvær i år og?   

  Ut fra årets treningskamper kan det virke som om scoringsproblemene fortsetter for AaFK som bare har scoret tre mål på deres seks kamper mot eliteseriemotstand. Deres seneste treningskamp endte med 0-3 mot Molde og var en klar indikasjon på nivåforskjellene dem imellom. Sigurd Haugen er borte, men Markus Karlsbakk er tilbake fra lån i Raufoss og har sett ut som den mest målfarlige spilleren i oppkjøringen. Like før overgangsvinduet stengte kom også nyheten om at Isaac Atanga er klar for klubben. 22-åringen ble jaktet på av flere europeiske storklubber da han herjet for danske FC Nordskjælland som 18-åring. Det endte med salg til amerikanske FC Cincinnati som han nå blir hentet fra. Den offensive spilleren kan dermed bli redningen, og om han finner tilbake til taktene han viste i Danmark kan norsk fotball ha fått en ny attraksjon.  

  Forandringer til det bedre?  

  Med mange forandringer måtte vi igjen høre med en av de som kjenner klubben best om hva man kan forvente i år. Kristian Stensrud er sportsleder i Sunnmørsposten og mannen som får med seg alt som rører seg i klubben.  

  Er det fortsatt optimisme i klubben etter endringene som har skjedd?  

  Jeg tror fortsatt at det er litt forsiktig optimisme i byen og blant supporterne. Nok en sesong med mange utskiftninger, men det er et yngre lag denne gangen, som jeg tror vil slå positivt ut. Det er også flere lokale unggutter på vei oppover, og veien frem til A-laget er blitt kortere etter at en del av de eldre og kortsiktige løsningene forsvant i fjor.  

  Lars Arne Nilsen er ikke kjent for festfotball. Merker man det på hjemmepublikumet nå som årene har gått?  

  -Klubben har i sin sportsplan at de skal underholde og begeistre. Dette har vi sett lite til under Nilsen, men i år ser ting bedre ut. Marius Bøe har kommet inn som ny assistenttrener, noe som har bidratt til at klubben har fått en mer tydelig offensiv spillestil enn tidligere. Man trener nå faktisk på det som skal skje på banen, og ikke minst står man i det uansett hvem motstanderen er.  

  Spillertroppen er forandret. Hvem er det som skal plukke opp hanskene etter de som har forlatt klubben?  

  -Det hviler et stort ansvar på yngre spillere som Ole Martin Kolskogen, Nikolai Hopland, John Kitolano og Markus Karlsbakk. I tillegg ser signeringen av Amidou Diop sterk ut med sin erfaring og fysikk. Forventningene blir også store når det ankommer en spiller som Isaac Atanga som for ikke lenge siden kostet 20-30 millioner kroner. Trolig vil mange få øynene opp for Markus Karlsbakk, som nesten alltid var involvert i målpoengene i oppkjøringen.  

  Så, kanskje den vanskelige andresesongen ikke blir så vanskelig likevel?  

  Hvilken plassering er det Tipsbladet tipper tangotrøyene på? Svaret får du her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen