More

  Uforglemmelige minner

  I dag er det nøyaktig to år siden dagen Liverpool-supportere aldri glemmer. Dagen da ”Never give up” fikk sitt ultimate bevis i returoppgjøret mot Barcelona. En god påminnelse i Liverpools jakt på topp fire.

  Liverpool fredag 7. mai 2021: Spolt tilbake to år og ei uke: Da sto jeg oppe på fugletaket på Camp Nou, setene som Barcelona serverer bortefansen langt borte fra kampens hete, der du strengt tatt må ha kikkert for å se godt nok, og var vitne til en kamp der resultatet på ingen måte reflekterte Liverpool FCs innsats og ferdigheter. 3-0 til hjemmelaget føltes som et lite ran idet vi vendte nesene hjemover mot Liverpool.
  Så sto jeg på The Kop i returoppgjøret for nøyaktig to år siden og frøys på ryggen i den elektriske oppbygginga til kampen. Vi måtte vinne med fire mål og ikke la verdens beste fotballspiller, Messi, eller våre tidligere superspillere og etter hvert svikerne, Suárez  og Coutinho (som forlot Liverpool med unnskyldningen ”for å vinne Champions League”), score et eneste mål.
  Never give up
  Hele dagen hadde vært i helspenn. Trøkket på Hotel Tia hadde sendt et nabovarsel om at fansen hadde håp om at det nesten umulige var mulig. Selv om både våre nøkkelspillere og stjerner, Salah og Firmino, var ute av spill. Spillerbussen ble tatt imot av et folkehav og røde bluss. Vi gikk inn på Anfield tidlig og sang av full hals under oppvarminga, ingen sparte på kruttet, og da Mo Salah gikk langs krittstripa med den sorte t-skjorta med de store hvite bokstavene ”NEVER GIVE UP” tok det ”full fyr” på tribunen.
  Vi fikk våre fire mål som sendte oss til Madrid, der vi returnerte som Champions League-vinnere. Men det var denne kvelden som opplevdes som den egentlige finalen. Mirakel-semifinalen, der Barcelona ikke fikk et eneste bortemål og Liverpool ga alt.

  Jeg har aldri vært en blanding av så varm og så kald før. Jeg har aldri sett så mange menn gråte samtidig og jeg har aldri fått så mange klemmer på en dag. Det var ellevilt, euforisk, og etterpå var det umulig å snakke og umulig å sove.
  Jeg henter ofte fram minnet om denne dagen, kampen som inspirerer til å minne oss om at alt ER mulig om man ikke gir opp  – om enn så klissete det høres ut – så er kampen et levende bevis på nettopp dette. Og denne kampen har vært god å tenke på denne sesongen mens den ene skuffelsen etter den andre har blitt servert fra de regjerende seriemestrene foran tomme tribuner.
  Southampton neste 
  Et av lagene som så overraskende tok viktige poeng fra oss denne sesongen er Southampton, som vant 2-0 over oss takket være tidligere Liverpool-spiller Ings sine to mål i januar. Nå er Ings skadd og han er ikke den eneste på bortelaget som besøker Anfield på lørdagskveld som er skadd.
  Scoringer skrevet i stjernene
  Sadio Mané møter sitt gamle lag – laget han spilte 75 kamper for – og nettet 25 ganger – tre av dem ble til det raskeste hat-tricket i Premier League-historien, og dermed tok han rekorden fra Robbie Fowler. Jeg tipper Mané er klar for å score igjen på lørdag.
  Det tror jeg også Mo Salah er. Han er en type som liker å score mot nettopp Southampton. Og har man som spiller slike lag, er det ofte selvoppfyllende profeti at han scorer igjen mot dem. Gjør han det på lørdag, er han den første Liverpool-spilleren som har scoret i fire seriekamper på rad på Anfield mot nettopp Southampton. Han har nemlig scoret 5 mål på de siste tre oppgjørene mot dem hjemme. Og lykkes han, scorer han sitt 30. mål denne sesongen. Tenk det – i en sesong der laget har slitt, har han likevel klart denne bragden.
  Mye takket være Mo Salah har vi vunnet de siste seks seriekampene hjemme mot Southampton. Og jeg tror vi vinner den sjuende også, selv i en laber sesong. Derfor tipper jeg vi vinner 3-0. Hva tror du?
  For denne ukas Barcelona-jubileum burde være nok til å minne Liverpool om å ikke gi opp jakten på topp fire.
  Lengter etter fotball med supportere
  Skulle bare ønske at vi kunne få kommet inn på kampen – og hjulpet laget fram til å klare topp fire. Det blir 10 000 fans på siste hjemmekamp – men ikke denne, dessverre.
  For som Mo Salah skrev det så fint på Instagram i dag, da han takka for prisen ”Sporting Inspiration Award 2021” fra Laureus  – for alt han har gjort for hjembyen Nagrig:

  ”Dette året har lært oss mye, og en av tingene vi har lært er at i sportsverden er alle erstattelige…bortsett fra fansen.”
  Mohamed Salah
  Helgens favoritter i Premier League:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen