More

  Ubeseiret til jul?

  Det nærmer seg VM-pause også i Serie A, og vår italiaekspert Øyvind Johannessen har tatt en kikk på ståa før denne ukes siste to runder.

  Tre kamper tar avspark i kveld, når Napoli får besøk av Empoli og Spezia gjestes av Udinese, før Cremonese får besøk av Milan.

  Ustoppelige Napoli

  Napoli marsjerer videre, og imponerte nok en gang da de snudde 0-1 til 2-1 i Bergamo lørdag. Med to «enkle» hjemmekamper igjen før VM-pausen er oddsene gode for at Østigård og lagkameratene fortsatt er ubeseiret når vi går inn i 2023.

  Selv uten høstens åpenbaring Kvicha Kvarathskelia var Napoli for sterke for et Atalanta, selv om Gasperinis elever leverte en av sine aller beste forestillinger for sesongen. Ekstra spesielt er det for oss som har sett Ademola Lookman i aksjon i Charlton, Everton, Fulham og Leicester, der han sjelden har sett ut som noe ekstra, å nå se ham være Atalantas beste uke etter uke. Nigerianeren har scoret i fem av de seks siste kampene, og har fått et vilt løft etter at han kom til Italia i sommer.

  Napoli trakk altså det lengste strået, takket være en Victor Osimhen som stadig lykkes med mer og mer, og plutselig har Napoli en helt annen type målscorer enn de har hatt de siste seks-sju sesongene.

  Seks poengs ledelse

  Atalantakampen var høstens siste avgjørende nøkkelkamp for Napoli. Med tap hadde ledelsen ned til andreplassen kun vært to poeng. Nå er den seks ned til Milan på plassen bak. Avstanden blir neppe mindre i løpet av neste ukes to kamper, selv om vi forventer at Milan slår både Cremonese borte og Fiorentina hjemme. Det var bare så vidt båten bar for Milan mot Spezia lørdag, og det måtte til en scoring for evigheten av gamlefar Giroud rett før slutt for at djevlene skulle beholde alle poengene i en kamp der Maldini dem yngste hadde utlignet mot sin egen klubb for klubben han er utlånt til. Girouds akrobatiske mirakel ble imidlertid avløst av et nesten like mirakuløst idiotisk innfall, da franskmannen feiret med å rive av seg trøya. Etter som han allerede hadde kranglet på seg gult kort, røk han altså ut før avspark, og ut av neste kamp i samme slengen.

  Orgie i gode nyheter

  Runden ble rundet av med Derby d’Italia, og etter kampen kan vi langt på vei stryke Inter av listen som potensiell seriemester. Gjestene var bleke, og fortjente ikke mer enn de fikk, altså ingenting. Juventus derimot kunne bade i deilige nyheter. Ikke bare vant de det prestisjetunge derbyet, men de vant og holdt også nullen i sin fjerde ligakamp på rad. I tillegg kunne både Federico Chiesa og Angel di Maria hoppe inn etter sine skadefravær. Men toppen av det hele, i alle fall for meg, er det vi har sett av Nicolo Fagioli den siste uka. Den 20 år ganle midtbanemannen kom inn og avgjorde sist helg, hvilket ga ham sjansen fra start for første gang søndag. Den tok han utmerket vare på, og briljerte tidvis med herlig teknikk, overblikk, ro og frekkhet i en deilig blanding. Og toppet det hele med å avslutte kampen med sin 2-0 scoring fem minutter før full tid.

  Juventus har fortsatt langt igjen opp til spesielt Napoli, men fortsetter de som på søndag, er de i det minste med i kampen om topp fire.

  To kjappe og så ferie

  En hektisk høstsesong avsluttes denne uka, men før det skal man i Serie A spille seg ferdig med to fulle runder. Midtukerunden er fri for storkamper, så i tippesammenheng er utfordringen å lukte seg fram til hvilken favoritt som overrasker negativt. I 15. serierunde finner vi imidlertid både Napoli – Udinese, Atalanta – Inter og Milan – Fiorentina før høstsesongen avsluttes med Juventus – Lazio.

  Deretter må vi vente helt til 7. januar før det igjen trilles ligaball i Italia.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen