More

  Tysk spissvalg

  Forrige ukes tyske spalte ble brukt til å skryte av Eric Choupo-Moting som plutselig har slått igjennom i Bayern München etter flere sesonger som lite benyttet reserve. Timingen kunne ikke vært særlig bedre da veteranspissen leverte nok en strålende uke. I midtuken satt han inn 2-0-målet mot Inter da Champions League-gruppespillet ble avsluttet, lørdag var det duket for bortekamp mot Hertha Berlin og Choupo-Moting var igjen på farten med to nye ligascoringer.

  Imponerer i Europa

  Bayern München raste gjennom gruppespillet i Champions League med seks seirer av seks mulige, men er ikke eneste tyske lag som har imponert ute i Europa denne høsten. Borussia Dortmund, RB Leipzig og Eintracht Frankfurt er også klar for 1/8-finalen i Champions League mens Bayer Leverkusen endte på 3. plass i gruppen sin og tar dermed turen over til Europa League. Der er også Union Berlin og Freiburg fortsatt med. Først skal vi imidlertid ha to tyske ligarunder denne uken, de siste før tyskerne tar pause frem til 20. januar. Den lange pausen skyldes naturligvis VM-sluttspillet i Qatar og det store spørsmålet hele Tyskland nå stiller seg er hvem som skal bli landets spiss i den turneringen. Timo Werner har fått orden på karrieren etter Chelsea-tragedien, men pådro seg en alvorlig ankelskade mot Shakhtar Donetsk forrige midtuke og blir ute til over nyttår. 26-åringen får dermed ingen VM-plass.

  Hvem erstatter Werner?

  Seks spillere står nå frem som Tysklands naturlige spissvalg i det nærstående VM-sluttspillet, men det er helt åpent hvem Hansi Flick kommer til å velge. Bayern Münchens Serge Gnabry ble ofte brukt som spiss av Joachim Löw, men etter at Flick tok over har han blitt brukt på høyrekanten. Også på klubblaget brukes 27-åringen som oftest på én av kantene. Kai Havertz er ingen naturlig spiss, men har vært Hansi Flicks valg de få gangene Timo Werner ikke har vært tilgjengelig. Chelsea-spilleren brukes da som en mer defensiv spiss, men målformen har ikke akkurat vært solid i Premier League denne sesongstarten. I Bayern München finner vi også Thomas Müller, men heller ikke han er en typisk midtspiss. Veteranen trives som kjent langt bedre når han kan spille rett bak en spydspiss. Skulle Hansi Flick velge å gå for en klassisk spisstype som erstatter for Timo Werner er det tre Bundesliga-spillere som peker seg frem som naturlige valg.

  Joker fra Werder Bremen

  I Wolfsburg finner vi Lukas Nmecha som var med i den siste tyske troppen. Han har under Flicks ledelse blitt brukt mest som innbytter, men er en klassisk targetmanntype. Karim Adeyemi scoret på bestilling for RB Salzburg forrige sesong og ble hentet til Borussia Dortmund i sommer. 20-åringen startet imidlertid høsten med å bli skadet og landslagssjefen har tidligere uttalt at Adeyemi er klart lenger unna en tropplass enn nevnte Nmecha. Det store jokeren i denne leken blir naturligvis Niclas Füllkrug. Werder Bremen-spissen er nå 29 år og har aldri spilt for Tyskland. Denne høsten har han imidlertid tatt Bundesligaen med storm og levert ti ligamål. Kun fantastiske Christopher Nkunku hos RB Leipzig har flere. Füllkrug leverte også 19 mål i 2. Bundesliga da Werder Bremen rykket opp forrige sesong og har sin styrke både i luften og på straffespark. Sistnevnte er som kjent sjelden noe ulempe i et VM-sluttspill.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen