More

  Turn satser ungt

  Eidsvold Turn var tilbake på det høyeste nivået klubben har spilt på siden 1975 etter opprykket fra 3. divisjon høsten 2019, men det ble med tre sesonger i toppfotballen etter et turbulent fjorår, med tre forskjellige trenerteam. Laget var stolte av å ha den mest lokale troppen i de øverste divisjonene selv med et relativt lite nedslagsfelt og har opprettholdt satsingen på gutter fra Øvre Romerike også denne vinteren ved blant annet å flytte opp hele åtte lokale juniorer i A-stallen.

  Profiler på linja

  Velkjente Johan Andersson, best kjent fra tiden i Stabæk og LSK, er kommet inn som trener og har med seg kanskje vel så profilerte Ørjan Hopen som assistent. Svenske Andersson har vært innom Friggs trenerteam, men går her løs på sin første jobb som sjef i en tøff avdeling der Hønefoss signaliserer tydelig at de ønsker seg opp og Elverum tørster etter 2. divisjonsspill. Hvor Turn står etter nedrykket får man kanskje svaret på allerede i serieåpningen borte mot nettopp Elverum 2. påskedag.

  Kjøp et digitalt abonnement (første måned gratis!), og få vår 96-siders Seriestart-spesial ettersendt

  Turn Satser Ungt 230404 01
  Turn Satser Ungt 2

  Turn har faktisk spilt treningskamper mot begge to avdelingsfavorittene denne vinteren og tapt 2-0 på AKA Arena og 4-3 hjemme mot Elverum i en kamp der gjestene scoret to på overtid. Hvis man sammenligner 2022-troppen med årets er en rekke profiler borte. Andreas Vedeler, årets keeper i 2. divisjon, ble hentet til Obos-ligaen og KFUM Oslo, Jørgen Kolstad trapper ned i Aurskog-Høland mens trioen Ole Andreas Nesset, André og Kristoffer Trandum Nordlie skal spille 4. divisjonsfotball for naboen Eidsvold IF.

  Klubblegende takker for seg

  Spesielt overgangene til de to brødrene skapte overskrifter i grunnlovsbygda da de har hatt Myhrer stadion som hjemmebane hele karrieren. Det største savnet blir trolig likevel Jon Erik Økland – kapteinen og klubblegenden med 15 sesonger og 360 matcher bak seg i den blå trøya. Det er selvsagt rekord. Det er for øvrig også hans 104 scoringer som ikke lever spesielt farlig i klubbens historiebøker. 33-åringen blir nå en av del av klubbens sportslige utvalg og vurderer å holde formen litt ved like med spill for Turns tredjelag i 9. divisjon og rekruttene på nivå fem ved behov.

  Men det har også kommet solide forsterkninger inn på Myhrer i vinter. Ole Kristian Langås fra nabokommunen Nes har vært innom både Rosenborg, Sandnes Ulf og Ull/Kisa før han nå skal kombinere Turn-spill med jobben som fysioterapeut i Stabæk. Fra Frigg har Johan Andersson sikret seg toppscorer Vital Curtis Kaba som riktignok avsluttet 2022-sesongen i Heming. Glenn Wilsgård har vært innom Turn tidligere, men kommer nå fra Eidsvold IF og skal erstatte Vedeler mellom stengene mens unggutten Oscar Nordstrøm (18) kommer fra KIL. Edin Øy, Herman Henriksen og Stian Teksum er gutter med solid erfaring som alle har forlenget kontraktene og blir med videre.

  Topp 3

  Hva er så Eidsvold Turns ambisjoner? Jo, klubben har uttalt at de ønsker seg tilbake til 2. divisjon når den lokale gjengen blir gode nok for det. Skjer det ikke i 2023 så bør det helst skje i 2024 og hvert fall i 2025, men jakten på 2. divisjonsspill skal ikke gå på bekostning av den lokale satsingen klubben har tviholdt på siden nedrykket i 2010 som førte til et tydelig veiskille. Mye tyder på at Turn anno 2023 blir et morsomt og underholdende lag å se på med en offensiv ballbesittende stil. På sitt beste kan denne gjengen slå alle i 3. divisjon, men blir det stabilt nok? Topp tre i en tøff avdeling med råsterke konkurrenter virker realistisk!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen