More

  Tungvektskamp i Paris

  Klart for avspark i EM-kvalifiseringsgruppe B, der Nederland møter Frankrike og Gibraltar skal opp mot Hellas. Mest oppmerksomhet rettes naturlig nok mot Paris og Stade de France.

  Frankrike er to ganger europamester, og nådde finalen i siste VM, mens Nederland ble europamester i 1998. Med andre ord nok av prestisje på spill i kveld.

  Frankrike – Nederland
  Stade de France
  Fredag 20.45

  Hugo Lloris har lagt hanskene på hylla, og kapteinsbindet har gått fra Tottenham-keeperen til Kylian Mbappe. Antoine Griezmann er – ikke helt uforståelig – rasende over å ha blitt oversett. Karim Benzema og Raphael Varane har også sagt seg ferdige med landslagsspill, mens Wesley Fofana og William Saliba grunnet skader har meldt avbud til kveldens kamp. 24 år har gått siden siste Frankrike gikk til topps i EM, men statistikken i kvalifiseringen er ikke å kimse av. 0-2-tapet mot Tyrkia i 2019 er faktisk franskmennenes eneste tap fra siste 19 kvalifiseringskamper til EM. Les Bleus var imidlertid ikke like overbevisende i Nations League i fjor, da de tapte to av tre hjemmekamper.

  Nederland sto med 19 strake uten tap, før de tapte kvartfinalen i VM mot Argentina på straffer. Louis van Gaal er siden erstattet av Ronald Koeman, som nå tar sin andre periode som nederlandsk landslagssjef. Koeman ledet Nederland til 2-0-seier i forrige møte med Frankrike. Georginio Wijnaldum og Quincy Promes scoret målene i oppgjøret i Nations League, sesongens 2018-2019. Wijnaldum er nå tilbake i troppen, etter å ha vært fraværende under VM. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman og Bart Verbruggen er alle rammet av sykdom, og er ute av kveldens batalje.

  Kveldens EM-kvalifiseringskamper:

  Gruppe B:

  Frankrike – Nederland

  Gibraltar – Hellas

  Gruppe E:

  Moldova – Færøyene

  Tsjekkia – Polen

  Gruppe F:

  Sverige – Belgia

  Østerrike – Aserbajdsjan

  Gruppe G:

  Bulgaria – Montenegro

  Serbia – Litauen

  *Alle kamper har avspark 20.45, med unntak av Bulgaria – Montenegro som sparkes i gang kl.18.00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen