More

  Tre cupfinaler i vente

  Newcastle-fansen er ikke bortskjemt med tetplasseringer i Premier League de siste årene, men det er likevel spor av oppgitthet når laget nå bare har vunnet én av sine siste seks kamper. Mot Bournemouth forrige helg ble det tangert klubbrekord med 17 strake uten tap, men totalt 8 av de 17, og fem av de siste seks, har endt med poengdeling. Dette koster dyrt, og det er nå hele ti poeng frem til ligaleder Manchester City.

  Nå var det jo uansett få, om noen, som trodde Newcastle skulle kjempe om tittel allerede i år, til tross for den enorme injeksjon av penger som er gjort. Callum Wilson er av dem som mener han ikke hadde byttet bort den lange ubeseirede rekken mot noen flere trepoengere.

  -Vi er stabile, og da vet vi samtidig at resultatene vil komme. Heller det enn å tape, og deretter måtte slå tilbake. At vi unngår tap gjør godt for atmosfæren i garderoben, og det er tilfredsstillende å vite at våre motstandere nå er veldig godt fornøyd med å ta ett poeng mot oss, sier Wilson.

  Ikke bare én, men tre cupfinaler

  Newcastle kan denne helgen sette ny klubbrekord med 18 strake uten tap, men på St James’ Park venter Liverpool – det eneste laget Newcastle har tapt mot i Premier League denne sesongen. Revansje virket lenge å bli en formalitet, men etter svært tung periode viste Liverpool seg mandag kveld fra en ny og langt bedre side.

  Helgens gjester har også fått tilbake mange av sine viktigste spillere fra skade, og ser nå endelig oppover tabellen igjen. Dette samtidig som Newcastle er uten noen av sine viktigste spillere, når Bruno Guimaraes er suspendert og både Wilson og Allan Saint-Maximin er usikre. Samtidig plages hjemmelaget av måltørke, etter bare tre scoringer fra siste seks kamper. Newcastle er fortsatt oddsfavoritt, men den siste uken har ført til at oddsen på gjestene har sunket.

  Og etter kamp mot Liverpool venter altså finale i ligacupen, før det skal spilles om poeng mot Manchester City. Høydepunktene står i kø, og de neste 14 dagene kan fort ende opp med å avgjøre Newcastles sesong.

  Etterlengtet opptur

  Etter noen fantastiske år har Liverpool denne sesongen falt sammen som et korthus. Utslått av både ligacup og FA-cup, og 9.plass i Premier League hører intet sted hjemme for tungvekteren fra Merseyside. Antallet godkjente kamper denne sesongen kan telles på én hånd, og man ble tidlig avskrevet i tittelkampen. Undertegnede avskrev også laget i kampen om topp 4, men da kanskje i overkant tidlig. Kan hende burde man ventet til etter helgens kamp, mot nettopp fjerdeplasserte The Toons. Men så var da også mandagens hjemmekamp mot byrival Everton overraskende god.

  Everton ankom Anfield stinne av selvtillit etter seieren mot Arsenal, men ble faktisk gjort til statister. Hadde Tarkowskis heading truffet innsiden av nettet heller enn stolpen kunne ting utviklet seg annerledes, men da Liverpool svarte med formidabel kontring som ga 1-0 var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Angrepsrekka med Salah, Darwin og Gakpo hadde plutselig snev av kvalitet og samarbeid, spesielt etter Gakpos første scoring i rødt. Jyplingen Stefan Bajcetic holdt lekestue på midten, mens det også var bedring å spore i fireren bak.

  Når man samtidig fikk se Jota og Firmino gjøre comeback fra skade, samtidig som Van Dijk satt ferdig skiftet på benk, så virker plutselig alt veldig mye lysere for Liverpool. Lørdag ettermiddag får man se om det var grunn til optimismen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen