More

  Tottenham – Chelsea

  Ligacupfinalen stjeler naturlig nok mye av oppmerksomheten i dag, men det skal også spilles en annen viktig kamp i den engelske hovedstaden søndag. En kamp mellom storklubber som kan få stor betydning for både Champions League-plass og en managers jobb.

  Når tabellnaboene denne helgen ikke skal spille om poeng, gis Tottenham alle tiders mulighet til å ta nytt grep om den verdifulle 4.plassen. Helgens gjester regnes ikke lenger som en utfordrer, etter at de forrige helg presterte å tape hjemme mot tabelljumboen.

  Bedre enn sitt rykte

  Tottenham-fansen har alt annet vært bare fornøyd med Antonio Conte, og ved flere anledninger denne sesongen har Spurs-fans ropt på comeback fra langt mer populære Mauricio Pochettino. Og kan hende ikke så rart, når det allerede er notert åtte Premier League-tap. Når også tabellnaboene etter hvert kaster bort poeng, må det imidlertid ikke nødvendigvis bli så galt. Etter forrige helgs 2-0-seier mot West Ham var man sågar inne i topp 4, etter at Newcastle røk på 0-2-tap hjemme mot Liverpool.

  Og denne helgen er altså både Newcastle og Manchester United ute i andre ærend enn å kjempe om poeng. Ny trepoenger vil dermed være gull verdt. Å sette penger på Tottenham er imidlertid ikke noen sikker investering. Det er bare to uker siden laget kollapset og tapte 1-4 mot Leicester, og statistikken mot Chelsea er alt annet enn betryggende. Ingen av de siste tolv (alle turneringer) mot hovedstadsnaboen er vunnet, og de siste tre hjemme foran egne fans er tapt med total målscore 0-5.

  Tre avgjørende kamper

  Mange trodde nok Graham Potters siste sjanse kom i forrige helgs hjemmekamp mot tabelljumbo Southampton, men heller ikke etter 0-1-tapet mot The Saints kom det noen pressemelding om at samarbeidet var over. Oppløftende tålmodig av Chelsea-eierne, som nok har registrert at brorparten fansen er av annen mening.

  Det er uansett grenser for hvor mye strikken kan tøyes også for Potter. Tre avgjørende kamper venter. For å holde liv i den lille muligheten for topp 4 må Tottenham slås søndag. Deretter er det bare Champions League som kan redde sesongen, og første hinder der er Borussia Dortmund. Om Potter står på sidelinjen i returen mot tyskerne gjenstår å se.

  -Vi leverte en svak førsteomgang, men reiste oss etter pause. Fortsatt er imidlertid uttellingen for svak, og vi er naturligvis veldig skuffet over resultatet. Fansen er ikke fornøyd, og de vil ikke bli fornøyd før vi vinner fotballkamper, sa Potter etter forrige helgs flaue hjemmetap.

  Stang ut for Chelsea forrige lørdag, og stang ut var det så definitivt også i omvendte møte med Tottenham denne sesongen. Chelsea ble der snytt av dommer og VAR, da Harry Kane utliknet til 2-2 langt inn i overtiden. For Potters skyld får vi håpe alt går rettferdig for seg på Tottenham Hotspur Stadium søndag.

  Tottenham – Chelsea
  Tottenham Hotspur Stadium
  Søndag 14.30

  *Tottenham har bare vunnet 7 av 61 Premier League-kamper mot Chelsea
  *Ingen av Tottenhams 22 siste hjemmekamper i PL har endt uavgjort. 23 vil være klubbrekord.

  *Chelsea har bare vunnet én av ti kamper i 2023, og 2 av siste 14 i PL

  *Potters menn har bare scoret 8 mål på siste 14 kamper, færrest av alle

  Skader Tottenham:

  Hugo Lloris, Ryan Sessegnon, Yves Bissouma, og Rodrigo Bentancur er skadet og uaktuelle for dagens kamp.

  Skader Chelsea:

  N’Golo Kante, Cesar Azpilicueta, Armando Broja, Christian Pulisic og Edouard Mendy er skadet.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,70
  U: 3,10
  B: 2,65

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen