More

  Toppserien: storoppgjør i Bergen

  Brann har vært sesongens store skuffelse i Toppserien. Den regjerende mesteren er helt nede på 5.plass, og etter sjokktapet mot Arna-Bjørnar valgte man også å bytte trener – uten så langt å ha fått noen effekt av skiftet. 1-2-tap mot Røa fulgte, før det denne helgen inviteres til storkamp på Stemmemyren kunstgress. Titteljagende Rosenborg ankommer for å kjempe om poeng som kan bli helt avgjørende i tittelkampen.

  Brann må ha poeng for å kunne få noe som helst ut av sesongen, mens Rosenborg trenger full pott for noenlunde å kunne holde med Vålerenga i tet. Med hjemmeseier i Bergen vil ubeseirede Vålerenga allerede nå ha én hånd på pokalen.

  Røa utfordrer    

  Røa endte forrige sesong helt sist i grunnserien, med usle tre poeng og uten en eneste seier. Før årets sesong ble da også Dynamite Girls tippet å skulle kjempe i bunnen av tabellen sammen med Åsane, Avaldsnes og Arna-Bjørnar. Etter åtte serierunder er imidlertid jentene fra Oslo Vest helt oppe på tredjeplass på tabellen, med poeng fra seks av første ni kamper. Geir Nordbys utvalgte er ett av bare to lag som har plukket poeng fra serieleder Vålerenga denne sesongen, og også i midtukeoppgjøret mot samme motstander var man nære poeng.

  Stor skalp

  Røa har vært på høyde med absolutt alle sine motstandere denne sesongen, og de tre nederlagene kom med minste mulige margin – mot titteljagende Rosenborg, vestkantnabo Lyn og altså onsdag, mot serielederen. For to uker siden ble man første klubb som scoret mål mot Lillestrøm, før det endte 1-1 også mot Stabæk. Forrige helg ble det duket for tøff test mot en regjerende mester på revansjejakt. Brann hadde da også mye ball på Røabanen, men det var Røa som scoret målene og som til slutt vant fortjent.

  Toppserien: Tuva Espås, Røa
  Toppserien: Storoppgjør I Bergen 3

  Tuva Espås har vært i klubben siden barnsben, og har stø kurs mot å bli klubblegende – til tross for sine bare 24 år. I 2-1-seieren mot Brann scoret hun begge målene, og ble fortjent kåret til banens dominerende spiller. Espås var også den som scoret 3-3-målet mot Vålerenga i lagenes første møte denne sesongen, før hun onsdag sendte rødtrøyene i ledelsen mot Enga. Hjemmelaget på Intility Arena lyktes imidlertid å utlikne gjennom toppscorer Karina Sævik, før Thea Bjelde avgjorde etter en drøy time.

  Kampen var uansett en ny spillemessig opptur for Røa, og Dynamite Girls blir klar forhåndsfavoritt før søndagens besøk hos tabelljumbo Arna-Bjørnar.

  Ustabilt

  Det dukes denne helgen for kamp mellom Avaldsnes og Stabæk, en kamp som er mer interessant enn den kan virke ved første øyekast. Avaldsnes har vært et særs ustabilt skue denne sesongen. Seier mot Lyn og råsterk poengdeling mot Rosenborg hører til høydepunktene, før det forrige helg endte med stygt 1-5-tap mot nestjumbo Åsane. Kampen mot Stabæk kan da bli avgjørende for om sesongen vil bli en kamp for å overleve, eller om man vil henge med i det jevne midtsjiktet på tabellen.

  Toppserien: Anja Helen Rasmussen, Stabæk
  Anja Helen Rasmussen, Stabæk

  Bærums-jentene er i noe sær samme situasjon, og også Stabæk har svingt i prestasjonene denne sesongen – med 3-2-3 fra første åtte kamper. Fire siste mot Avaldsnes er vunnet, men bare med minste mulige margin.

  Søndagens kamper i Toppserien:

  Arna-Bjørnar – Røa
  Avaldsnes – Stabæk
  LSK – Åsane
  Vålerenga – Lyn
  Brann – Rosenborg

  Brann – Rosenborg har avspark 16.45. Alle andre kamper starter 15.00.

  Oddstips:

  FAVORITTEN:

  Arna-Bjørnar – Røa

  TIPS:

  B til 1,60 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Brann – Rosenborg

  TIPS:

  U til 3.15 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen