More

  Toppserien: Men gullkampen var ikke død

  Tittelkampen i Toppserien virket avgjort, da Vålerenga for snaut tre uker siden slo tabellnabo Rosenborg 2-0 i hovedstaden. Den gang ei. Rosenborg har siden da vunnet tre strake, mens Vålerenga i tur og orden har avgitt poeng mot Brann og Avaldsnes. Vips, så var avstanden mellom de to tetlagene på bare seks poeng, og Rosenborg har som kjent kamp til gode. Rosenborgs form er også avskrekkende.

  Defensivt er trønderne helt i egen klasse, med usle syv (!) baklengsmål fra sine første 14 kamper. Etter hvert har man også fått orden på egen målproduksjon. Brann er i løpet av noen uker slått med totalt 6-1Avaldsnes ble banket 6-0 hjemme, før man lørdag sendte Arna-Bjørnar hjem med 1-4-tap i sekken.  Anna Jøsendal, Elin Sørum, Mathilde Alsaker Rogde og Emilie Nautnes sørget sågar for at det ble fire ulike målscorere. Jøsendal var uansett den store poengplukkeren, da hun i tillegg til 1-0-målet også var nest sist på to av de øvrige scoringene.

  Lyn, ikke best i by’n

  Rosenborgs neste motstander er Lyn, og Oslo-jentene virker å ha tatt tidlig sommerferie. Rødtrøyene har plukket totalt ett poeng fra sine siste seks kamper, har gått målløse av banen i sine siste fire, og har nå bare Arna-Bjørnar bak seg på tabellen. De får det garantert ikke enkelt heller lørdag, men trøsten er at det fortsatt er særs trangt i bunnen av tabellen. Det skiller bare ett poeng frem til Avaldsnes, og tre til Åsane. Lyn røk 0-3 i sesongens første møte med Rosenborg, men vant sist de ble gjestet av trønderne i Oslo.

  Toppseriens Robin Hood

  Etter tre strake tap, med total målscore 0-8, har Avaldsnes fra sine siste to kamper hentet fire poeng. Fire poeng som har tatt rødbuksene over nedrykksstreken. Og igjen er det hjemme mot topplag Riises jenter har overrasket. Avaldsnes har tatt poeng i fem av seks hjemmekamper denne sesongen, og det inkluderer da altså besøk fra regjerende mester Brann, serieleder Vålerenga, tabelltoer Rosenborg og tabelltreer Lillestrøm.

  Toppserien: Men Gullkampen Var Ikke Død Maria Hovmark Avaldsnes Toppserien
  Maria Hovmark, Avaldsnes

  Lørdag var det de gule og svarte fra Romerike som returnerte tomhendte hjem. En jevnspilt batalje ble avgjort av den danske klassespissen Maria Hovmark, som på elegant vis rundet av et knippe LSK-forsvarere før hun dunket ballen via Cecilie Fiskerstrand og i mål til 1-0 – som også ble sluttresultatet. Lørdag besøker man Brann i Bergen, og på bortebane har ikke Avaldsnes like sterke resultater å slå i bordet med. Siste tre bortekamper er nemlig tapt med total målscore 1-12.

  Helgens runde i Toppserien

  Arna-Bjørnar – Vålerenga
  Brann – Avaldsnes
  LSK – Stabæk
  Røa – Åsane
  Lyn – Rosenborg

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen