More

   Toppserien: Avgjørende runde

  Det gikk som vi spådde det skulle gå i forrige runde i Toppserien. Det var topp mot bunn over stort sett hele linja, og det endte med favorittseirer. LSK, Brann og Rosenborg ble et nummer for store for henholdsvis Avaldsnes, Åsane og Arna-Bjørnar, og tabelltoer Rosenborg sikret seg sågar seks poeng i løpet av bare tre dager.

  I midtukens hengekamp borte mot Stabæk var det nemlig ingen tvil. Stabæk fikk et trøstemål, men trønderne reiste hjem med behagelig 5-1-seier fra Nadderud. Forrige helgs innsats ble satt på RBK og Lyn, men bare førstnevnte leverte tilbakebetaling. Det endte nemlig med poengdeling mellom de to vestkantlagene i oppgjøret på Oslos østkant.

  Les også: Lørdagskupongen, lørdag 9. september

  Tittel på spill

  Mens det forrige uke var topp- mot bunn, dukes det nå for en thriller av en tittelkamp mellom LSK og Vålerenga. Oslo-jentene virket tidligere i sesongen å skulle stikke av i tet, men har etter hvert snublet betydelig. Bare to av siste seks kamper er vunnet, og det skiller nå bare ett poeng ned til Rosenborg i toppen av Toppserien-tabellen.

  Toppserien
   Toppserien: Avgjørende Runde 2

  Også Lillestrøm har meldt seg på, med fem strake seirer på innerlomma. Én av de fem kom mot nettopp Enga, og over helgen møtes de igjen – hjemme i kanarifuglenes eget rede. Før den tid skal det spilles kvartfinaler i NM, men LSK har nå altså gått av banen uten baklengsmål i alle sine siste fire kamper. Og Vålerenga får heller ikke hvile før gullkampen i Toppserien. Jentene fra Oslo øst skal lørdag ut i gruppefinale i kvalifisering til Champions League. Hvem har mest krefter igjen i beina når det blåses til kamp i LSK-hallen onsdag?

  Viktig, også i bunnstriden

  Toppkampen mellom LSK og Vålerenga stjeler oppmerksomhet, men det blir spenning også i bunnstriden denne runden. Arna-Bjørnar virker fortapt, når de nå har fem poeng frem til trygg plass. Har tapt fem av sine siste seks, og har tøff motstand i neste tre. Helgens hjemmekamp mot Røa skal helst vinnes, men Røa vant 4-1 i omvendte møte i juni.

  Avaldsnes og Åsane ligger på plassene foran jumboen, og nettopp disse to skal denne helgen ut i en god gammeldags sekspoenger. Dette blir lagenes fjerde innbyrdes møte denne sesongen, og de tre foregående har endt med tre Åsane-seirer – og total målscore 9-1. Med samme seierherre denne helgen, vil det se stygt ut for Avaldsnes og deres videre liv i Toppserien.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen