More

  Topp 6-duell i hovedstaden

  Siste Premier League-kamp før det tas ørliten pause til fordel for cup-spill. Hovedstadsthriller står på menyen, når høytflyvende Fulham får besøk av et haltende Tottenham.

  Fulham – Tottenham
  Craven Cottage
  Mandag 21.00

  Odds:

  H: 3,15

  U: 3,65

  B: 2,10

  At Tottenham ligger som nummer 5 er ikke oppsiktsvekkende, men at The Cottagers følger to poeng bak er noe nær sjokkerende. Lagene var tabellnaboer før helgens runde, noe som ville gitt klart godkjent odds i sommer.

  Fulhams siste to sesonger i Premier League har tross alt endt med total fiasko. I 2019 rykket man ned med ti poengs margin og bare syv seirer fra 38 kamper, mens man i 2021 hadde elleve poeng frem, og bare fem seirer på banken. I tillegg hadde man brukt mer penger enn noen annen Premier League-klubb i overgangsvinduene. Etter opprykket i mai fjor gikk man en annen vei. Brorparten av spillerne som kjempet laget tilbake til eliten ble gitt tillit, og under Marco Silvas stødige ledelse har man lyktes over all forventning.

  Uheldig serber

  Langt flere enn Aleksandar Mitrovic skal ha æren for suksessen denne sesongen, men serberens elleve scoringer fra 16 kamper betyr naturligvis svært mye. Og den tolvte for sesongen skulle naturligvis kommet forrige helg.

  Fulham gjorde det meste riktig mot et høytflyvende hjemmelag som ikke hadde spesielt godt dag, men Mitrovic’ famøse straffespark ødela som kjent dagen. Fire strake seirer før dette, og The Cottagers flyr på tabellen – med flere poeng i håndbagasjen enn de hentet under hele sin forrige Premier League-sesong. Liverpool, Chelsea og Manchester United har alle slitt tungt på besøk på Craven Cottage denne sesongen, og bare United fikk altså med seg alle poeng – etter seiersmål tre minutter på overtid. Det er vanskelig å se at Tottenham skal få det enklere.

  Ny nedtur

  Tottenham traff – grovt oppsummert – bare med ett spark i forrige helgs møte med erkerival Arsenal, og det sparket kom som kjent etter dommerens sluttsignal. På besøk hos Manchester City torsdag gikk man frekt og freidig til pause med 2-0-ledelse, bare for å bli avkledd og tape andreomgangen 0-4. Har nå seks poeng frem til 4.plassen, mens Manchester Uniteds tap mot Arsenal var godt nytt for lagets Champions League-ambisjoner.

  Hugo Lloris har fått mye pepper etter de seneste nedturene. Det er imidlertid langt flere enn den franske sisteskansen som må gå i seg selv etter den senere tids spill og resultater.  Antonio Conte er selv ingen stor favoritt blant Tottenham-supporterne, og italieneren skal helst snu trenden ganske kjapt om han vil se for seg en langvarig tilværelse i Nord-London. Tottenham, som ankommer med frisk stall og alle sine beste tilgjengelig, står med 4-3-2 fra første 9 bortekamper. Mot Fulham har man ikke tapt siden mars 2013, og det endte med knepen seier i omvendte møte i september. Det er nærliggende å tro at seieren sitter langt inne denne gang, men kan hende blir man reddet av en voldsom revansjelyst. Tapene mot Arsenal og City var sviende for både spillere, manager og fans.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen