More

  Topp 5 overganger i Championship

  Vinduet er lukket. La oss ta en rask titt i spåkulen for å se på de fem beste overgangene i The Championship

  League One er kåret. League Two er kåret. Nå gjenstår kåringen av de fem beste overgangene i The Championship dette vinduet.

  Vi starter med en rask gjennomgang av hver enkel klubb for å se hva som er hentet inn. Birmingham hentet blant andre Kevin Long fra Burnley og Reda Khadra på lån fra Brighton. Sistnevnte vet godt hvordan denne divisjonen fungerer og har hatt suksess i blant andre Blackburn. Som på sin side nøyde seg med å hente Sorba Thomas på lån fra Huddersfield. En utrolig merkelig overgang da Thomas var en av ligaens beste spillere og poengsankere for Huddersfield i fjor. Kan potensielt være en genitrekk om han finner seg selv igjen i Rovers.

  Blackpool hentet seks spillere, deriblant Tom Trybull, Josh Bowler og Charlie Goode. Vi legger en av deres kjøp på vår topp fem liste som kommer lengre nede på listen. Bristol City hentet den hardtarbeidende spissen Harry Cornick fra Luton i tillegg til stortalentet Anis Mehmeti fra League One-laget Wycombe. Burnley er nesten klar for Premier League men forsterket seg kraftig med blant annet Michael Obafemi på lån fra Swansea samt Hjalmar Ekdal fra Djurgården og Enock Agyei fra Anderlecht. Cardiff fikk opphevet transfer-embargo på tampen av vinduet og hentet Sory Kaba på lån fra danske Mitdtjylland.

  Coventry jubler mest over at Victor Gyokeres ble værende. I tillegg hentet de to spennende spillere på lån fra Arsenal og Manchester City i Brooke Norton-Cuffy og Josh Wilson-Esbrand. Sean Maguire fra Preston og Luke McNally fra Burnley kom også inn portene. Huddersfield hentet seks spillere og om året var 2015 hadde vi jublet for dette vinduet. Men Anthony Knockaert og Martyn Waghorn anno 2023 er ikke nok til å redde plassen. Matt Lowton og Joseph Hungbo på lån fra Burnley og Watford kan derimot forsterke troppen fremover. Hull hentet spennende Malcolm Ebiowei på lån fra Crystal Palace i tillegg til Aarron Connolly og Karl Darlow på lån fra Brighton og Newcastle. Tre sterke signeringer som vil gjøre et Hull-lag enda bedre.

  Luton mistet James Bree til Southampton men forsterker seg kraftig med Cody Drameh på lån fra Leeds. I tillegg kom noe overraskende Marvelous Nakamba på lån fra Aston Villa i tillegg til signeringene av Jack Walton og Joe Taylor fra Barnsley og Peterborough. Middlesbrough hentet to potensielle topp fem kandidater i Cameron Archer (lån Aston Villa) samt Rotherham-stjernen Dan Barlaser. Millwall reiste til Middlesbrough og fikk kloa i Duncan Watmore og det tror vi passer den klubben som hand i hanske. Oliver Burker kommer også på lån fra Werder Bremen. Norwich nøyde seg med å hente Marquinhos på lån fra Arsenal på vinduets siste dag.

  Preston trengte forsterkninger på topp og snappet Liam Delap opp på lån fra Manchester City. I tillegg kom Thomas Cannon på lån fra Everton samt Josh Onomah fra Fulham på permanent overgang. QPR hentet Jamal Lowe fra Bournemouth på lån mens Reading nøyde seg med Cesare Casadei på lån fra Chelsea. Rotherham hentet syv spillere, deriblant norske Leo Fuhr Hjelde som allerede har imponert. Tariqe Fosu og Domingos Quina på lån fra Brentford og Watford kan også vise seg å bli to strålende overganger. Sean Morrison og Jordan Hugill er ringrever i er mer skeptiske til.

  Sheffield United fikk ikke handlet men er nok strålende fornøyd med at blant andre Sander Berge og Iliman Ndiaye blir værende. Stoke fikk en travel natt og hentet til slutt inn fem spillere dette vinduet. “Norske” Bersant Celina returnerer til England og et låneopphold på Britannia. Skadeplagede Axel Tuanzebe samt Ben Pearson kom også inn portene etter at låneovergangene fra Manchester United og Bournemouth gikk i orden. Sunderland står litt tynne igjen på topp nå som storspissen Ross Stewart er ute resten av sesongen. Håpte også på å få hente tilbake Ellis Simms fra Everton men Liverpool-klubben klarte ikke å hente spilleren som kunne frigjøre overgangen. Må nøye seg med Joe Gelhardt på lån fra Leeds samt tre andre unggutter som kan bidra med tiden, deriblant Joe Anderson fra Everton.

  Swansea hadde store planer om å få inn noen forsterkninger på topp men feilet totalt og sto tomhendte igjen da Karlan Grant aldri kom seg i bilen fra WBA på vinduets siste dag. Kanskje kan Morgan Whittaker som ble hentet hjem fra et glimrende lån i Plymouth være redningen internt? Watford hentet selvfølgelig mange spillere til en allerede stor tropp. Ismael Kone fra Montreal og Wesley Hoedt fra Anderlecht de to største samt nok et normalt og ikke uetisk lån fra Udinese. Vi ble derimot noe sjokkert over at Britt Assombalonga returnerer til England. Har han fortsatt krutt i bena sine mon tro? WBA hentet inn Nathaniel Chalobah fra Fulham og han kan bli en viktig figur på deres midtbane. Wigan skal prøve å redde stumpene med sine seks signeringer. Bare Steven Caulker var permanent overgang. Danel Sinani skal prøve seg på nok et utlån fra Norwich. Han imponerte i Huddersfield i fjor men har aldri klart å spille seg til fast plass på Norwich.

  Topp 5 overganger i Championship

  1. Anis Mehmeti, Bristol City: Vinduets soleklart sterkeste overgang. Unggutten har herjet i League One for Wycombe og har den senere tid stått frem som ligaens beste spiller. Wycombe-fansen gråt sine tårer når overgangen var klar og beskriver han som den beste spilleren Wycombe noen gang har hatt. Vil imponere i Championship med sin energiske og offensive spillestil som også vil gi mål for Bristol-klubben.
  2. Josh Bowler, Blackpool: At Bowler får returnere hjem til Blackpool er bare rett og rimelig. Var gigantisk for klubben i deres første sesong tilbake på nivå to og ble plukket opp av Nottingham Forest i sommer. Et nytt utlån derfra i Hellas gikk ikke helt etter planen og for Forest kunne det bare bli utlån til Blackpool om han ikke skulle bli værende. Kan fort være forskjellen på League One og Championship neste sesong. Vi gleder oss til kanonkulene begynner å flagre igjen.
  3. Marvelous Nakamba, Luton: Hvordan denne spilleren blir å finne i Championship er en gåte, men vi takker og bukker. Midtbanespilleren har spilt jevnt og trutt for Aston Villa i Premier League de siste årene men har i år vært ute i kulden. Skader til tross, dette er en spiller som vil ødelegge for enhver klubb Luton møter. En strålende spiller på dette nivået og vil være et skjold fremfor et allerede solid Luton-forsvar.
  4. Dan Barlaser, Middlesbrough: Boro henter Rotherham sin beste spiller. Midtbanespilleren som kan takle, strø baller og ta med seg ballen på sugende løp til tross for at tempo er det eneste minuset ved denne mannen. Står med to mål og syv målgivende for Rotherham denne sesongen og vil fort doble det antallet i løpet av de gjenstående kampene for Boro.
  5. Malcolm Ebiowei, Hull: Det stod mellom Ebiowei og Archer hos Middlesbrough. Men Hull har her hentet en strålende ving som etter imponerende spill for Derby i fjor landet kontrakt med Crystal Palace i sommer. Har bare fått tre innhopp i Premier League og trengte et utlån som han nå har fått. 19-åringen viste i fjor hvor moden han var og vil herje med sine driblinger og ballkontroll. Om han har fått jobbet mer med sluttproduktet sitt denne høsten i Palace kan det fort komme flere målpoeng fra denne karen. Men at enkelte lag må sette to spillere på denne karen kan vi allerede garantere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen