More

  Tøff test, uansett

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Arsenal har ni kamper igjen å spille, og med fem poengs luke til Manchester City kjenner Gunners-fansen lukten av gull for første gang siden 2004. Mikel Artetas menn har imidlertid fortsatt noen høye hinder som må forseres. Bortekamper mot både Liverpool, Manchester City og Newcastle gjenstår, og førstnevnte kamp blir ganske sikkert ikke så enkel som form og tabell tilsier.

  Man må helt tilbake til 2012 for å finne forrige Arsenal-seier på Anfield, og Liverpools begredelige sesong til tross; Klopps menn har bare tapt én hjemmekamp i Premier League denne sesongen. Klopp har selv vunnet sine siste seks hjemmekamper mot Arsenal, og man må helt tilbake til 1920-tallet for å finne en manager som ledet sitt lag til syv strake hjemme mot The Gunners.

  Toget går

  Den mest innbitte delen av Liverpool-fansen har fortsatt tro på at laget skal ta seg inn i topp 4 og bli belønnet med ny mulighet i Champions League, men de mer edruelige erkjenner nok nå at toget er i ferd med å forlate stasjonen. Ikke da bare grunnet poengene som skiller frem, men grunnet nivået på spillet som blir levert. De røde kommer direkte fra en fjerde strake målløse kamp mot Chelsea, og det som ble levert på Stamford Bridge evnet ikke å overbevise noen om at det fortsatt er håp i hengende snøre. Klopp uttrykte overraskende nok etter kamp tilfredshet med hva som ble vist frem, men uvisst av hvilken grunn. Chelsea-angriperne skyter fortsatt med løskrutt, men dette var da også eneste årsak til at det ikke endte med trygg hjemmeseier i London tirsdag kveld. Liverpool var statister, og satte ikke keeper-Kepa på alvorlige prøver overhodet. Klopp hadde benket spillere som Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, mens Virgil van Dijk var syk hjemme, men uten at dette gjorde noen forskjell.

  Rekord-Ramsdale

  Arsenal står foran tøff oppgave, men ligalederen har opparbeidet seg enorm selvtillit denne sesongen – også på bortebane. Syv av siste åtte kamper på fremmed gress er vunnet, med total målscore 17-5. I fire av de siste fem har The Gunners også holdt nullen, og sisteskanse Aaron Ramsdale har nå totalt holdt nullen i ni bortekamper denne sesongen. Dette betyr at rekorden på elleve smultringer (Ederson og Petr Cech) står for fall.

  I andre enden av banen har Arsenal målscorere i alle posisjoner, og viktigheten av å ha Gabriel Jesus tilbake skadefri og i form kan bli helt avgjørende i tittelkampen. Arsenal-angriperen har slitt med både langvarig skadefravær og måltørke, og hans to scoringer i forrige helgs 4-1-seier mot Leeds var utløsende for både spillerens selvtillit og fansens tro på Premier League-tittel. Og Arteta har uansett alternativer. Eddie Nketiah er straks tilbake på banen etter sitt skadefravær, mens det heller ikke var tegn til uro da Bukayo Saka forrige helg startet kampen på benk. Med spillere som Gabriel Martinelli, Leandro Trossard, Martin Ødegaard og Gabriel Jesus på banen er det fortsatt mer enn nok offensiv slagkraft å ta av.

  Liverpool – Arsenal
  Anfield
  Søndag 17.30

  Liverpool gjorde forandringer før kampen mot Chelsea, men var uansett nest best i det meste også mot middelhavsfareren fra London. Drømmen om topp 4 er noe nær borte, og fansen ser nå først og fremst frem mot et overgangsvindu som for en sjelden gangs skyld virker å skulle bli benyttet på en skikkelig måte. Behovet for friske ben er da også stort. Thiago kan være tilbake fra start i dag, men Luis Diaz sies å fortsatt ikke skulle bli risikert. Van Dijk er tilbake etter å ha stått over Chelsea-kampen med skade.

  Arsenal har tung statistikk mot Liverpool, og da spesielt fra Anfield. Dagens Arsenal-utgave er imidlertid den beste på snart to tiår, og Artetas menn er – etter syv strake ligaseirer – stinne av selvtillit. Feide Leeds av banen uten Bukayo Saka, og i dag er landslagsvingen tilbake fra start. Ramsale har holdt nullen i tolv kamper denne sesongen, og ni av smultringene er hentet på bortebane.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen