More

  Toerbande på topp og firerbande på bunn

  Leyton Orient og Stevenage viser muskler. I bunn faller fire lag i fra.

  Leyton Orient har nå en luke på 14 poeng ned til laget på fjerdeplass og virker nærmest å ha en halv fot i League One. I helgen imponerte de igjen i et potensielt bananskall hjemme mot Bradford og de stoppet ikke før Ruel Sotiriou satte inn 3-0 fremfor 8500 tilskuere på Brisbane Road. Stevenage skulle opp mot topp tres argeste rival så langt, Barrow. Det som var ventet å bli en tøff hjemmekamp mot formlaget ble i stedet for en festparade fra Steve Evans sitt mannskap som ikke gav seg før det stod 5-0 og dermed økte de forspranget til ni poeng ned til Barrow på fjerdeplass. Northampton som innehar den siste direkte opprykksplassen måtte nøye seg med 0-0 mot Tranmere og fremstår nå som laget alle håper å ta igjen.

  For det er mange som kan og vil kjempe om playoff og den eventuelle plassen til Northampton. Fra Barrow på fjerdeplass til Tranmere på 14 plass skiller det bare syv poeng. Den senere tid har både Walsall, Wimbledon og Stockport blandet seg inn i toppkampen med glimrende form. Walsall slo Doncaster 2-0 på bortebane og har nå gått åtte kamper uten tap. Wimbledon som på sin side kriget inn 1-0 hjemme mot Grimsby har nå bare et tap siden midten av oktober. Stockport har vist muskler lenge og storspilte i helgens borteoppgjør mot Hartlepool og vann til slutt 5-0, nok en gang med Paddy Madden på scoringslisten. De imponerte igjen i midtuken da de slo ut Charlton i omkampen i FA-cupens andre runde. 3-1 ble det til slutt til tross for at managerløse Charlton tok ledelsen.

  Firerbanden faller fra i bunn

  Det har lenge vært åpent om hvem og hvor mange som ville bli innblandet i bunnstriden denne sesongen. Nå virker det som om bunnen har satt seg og fire lag vil kjempe om de to tristeste plassene i ligasystemet. Harlepool tapte 0-5 og befestet jumboplassen. De har to poeng opp til stakkars Gillingham som igjen gikk målløse av banen i deres 0-3 tap hjemme mot Salford og blir dermed stående med usle seks scoringer på 20 ligakamper. Rochdale tapte hele 1-4 hjemme mot Harrogate og dermed fortsatte den gode formen til Simon Weaver sitt mannskap som i dette tempoet snart kan vinke farvel til nedrykksspøkelse. Colchester sitt tap mot Mansfield gjør at de bare holder seg over streken på bedre målforskjell. Så minner vi de på at lagene som rykket ned i fjor, Oldham og Scunthorpe, nå ligger på nedrykksplass i National League.

  Playoff-bataljer om kampene blir spilt da

  Denne helgen skulle derbyoppgjøret og tabellnabooppgjøret Carlisle-Barrow bli et av helgens høydepunkter. Dessverre ble den avlyst allerede fredag ettermiddag. Det samme ble Crewe – Leyton Orient og Rochdale – Stockport. De rapporteres om kalde baner og flere avlysninger kan komme i løpet av kvelden og morgendagen om været fortsetter å ødelegge baneforholdene. Salford-Walsall og Swindon-Wimbledon som alle fire akkurat nå ligger like bak de fire berømte plassene skal enn så lenge ut i aksjon og blir med det to av kampene som gir mest spenning. (Edit: Nå er også Salford – Walsall bekreftet avlyst)

  Runden starter allerede i kveld med høytflyvende Crawley som med sin nye manager Matthew Etherington fikk en pangstart sist nå møter Hartlepool.

  Gillingham – Bradford avslutter runden søndag ettermiddag da Gillingham først måtte ut i returkamp i FA-cupen mot Dagenham & Redbridge torsdag, en kamp de vann 3-2.

  Våre tips

  Crawley – Hartlepool. Fredagen starter med en liten bankers. Formkurven til Crawley peker bare oppover og møte med stakkars Hartlepool skal gi tre poeng og penger i kassa til 2.02 i odds hos Coolbet.

  Lørdag prøver vi oss på borteseier i oppgjøret Harrogate – Northampton. Hjemmelaget i god form men vi tror Northampton blir for sterke og spiller B-en til 2.40. Grunnet flere av våre kamper har blitt utsatt slenger vi med at man får 2.08 på Stevenage-seier hjemme mot Mansfield. De kommer rett fra en 5-0 seier hjemme mot Barrow og skal derfor være store favoritter mot Nigel Clough sitt mannskap.

  Helgens runde

  • Crawley – Hartlepool
  • Carlisle – Barrow – Utsatt
  • Crewe – Leyton Orient Utsatt
  • Harrogate Town – Northampton
  • Rochdale –Stockport Utsatt
  • Grimsby – Tranmere
  • Newport –Doncaster
  • Salford – Walsall Utsatt
  • Stevenage – Mansfield
  • Sutton United  – Colchester
  • Swindon – Wimbledon
  • Gillingham – Bradford

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen