More

  To store hjemmefavoritter

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens tyske ligarunde sparkes i gang fredag kveld med Köln som blir klare favoritter mot tabelljumbo Bochum. Hos gjestene har sportsdirektør Patrick Fabian denne uken tatt en pause av helsemessige grunnet. Teknisk direktør Marc Lettau vil overta arbeidsoppgavene. Fire kamper venter i 15.30-runden på lørdag. Vi har der tre klare favoritter samt et på forhånd helt åpent oppgjør mellom Hertha Berlin og Mainz.

  Kontraktsamtaler i Bayern

  Eintracht Frankfurt får mange tilhengere hjemme mot nedrykkstruede Stuttgart, men må klare seg uten viktige Jesper Lindstrøm. Dansken ble skadet på tirsdagens trening etter en duell med Hrvoje Smolcic og det er nå klart at landslagsspilleren blir ute i flere uker. 23-åringen har vært meget sentral denne sesongen med ni scoringer og fire målgivende pasninger på 31 kamper i alle turneringer. Rundens største favoritter finner vi som vanlig når Bayern München spiller hjemme mot Augsburg. Vertene med full jubel i midtuken da 2-0-seieren mot Paris Saint-Germain sikret avansement i Champions League-sluttspillet. Eric Maxim Choupo-Moting scoret der mot sin gamle arbeidsgiver. Han har nylig forlenget kontrakt med den tyske storklubben og nå rettes oppmerksomheten mot Lucas Hernandez og Alphonso Davies som også kommer til å bli tilbudt nye avtaler. Leroy Sané får imidlertid neppe ny kontrakt etter å ha levert en meget skuffende sesong.

  Poulsen er usikker på fremtiden

  Nesten like stor hjemmefavoritt finner vi også i RB Leipzig mot Borussia Mönchengladbach. Vertene måtte gi tapt i toppkampen borte mot Borussia Dortmund forrige helg, men gjorde på ingen måte noen svak kamp. Yussuf Poulsen har denne midtuken avslørt at han fortsatt ikke har fått noe nytt kontraktstilbud og er dermed usikker på fremtiden. Sportsdirektør Max Eberl skryter samtidig av rollen Poulsen har i garderoben, men dansken mener det ikke er nok:

  – Det er hyggelig å høre, men ingen spillere får ny kontrakt fordi de er viktige i garderoben. Man må vise seg også ute på banen og det har jeg gjort de siste ukene. Jeg vet imidlertid ingenting om fremtiden. Vi har verken snakket om en ny kontrakt eller en eventuell overgang. Jeg har ingen store mål for fremtiden. Jeg ønsker bare å spille fotball på høyeste nivå, uansett om det er i RB eller i en annen klubb.

  Motstander Borussia Mönchengladbach må klare seg uten forsvarsspiller Ramy Bensebaini som har fått to kampers karantene og en bot på 15.000 euro for utvisningen mot Freiburg forrige helg. Ekstrastraffen kom som følge av at han sarkastisk applauderte dommer Benjamin Brand og sa tydelig hva han mente om dommeren på fransk mens han forlot banen. Kveldskampen lørdag er derbyet mellom Schalke 04 og Borussia Dortmund og som én av våre utvalgte hovedkamper denne helgen dekkes det oppgjøret fullt ut på de neste sidene.

  Formspiller vil bli algerisk

  Tre kamper spilles søndag. Vi finner der en ny klar hjemmefavoritt når Freiburg tar imot nedrykkstruede Hoffenheim. Werder Bremen mot Bayer Leverkusen synes langt mer åpent. Kicker meldte denne midtuken at vertenes Mitchell Weiser vurderer å bytte statsborgerskap. Høyrebacken har spilt mange ungdomslandskamper for Tyskland, men aldri fått sjansen på seniornivå. Nå har 28-åringen tatt kontakt med det algeriske fotballforbundet for å undersøke om det er mulig å få spille for dem i stedet grunnet algeriske røtter på morssiden. Weiser har hatt en fantastisk sesong for Werder Bremen og står med tre mål og hele ni målgivende pasninger på 22 kamper. Runden avsluttes med Wolfsburg mot Union Berlin søndag kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen