More

  To røde og drømmescoring

  Mye sto på spill i kveldens Premier League-oppgjør mellom Everton og Tottenham på Goodison, og det var da også innledningsvis to forsiktige lag i aksjon. Det var langt mellom de store målsjansene før pause, og det var først etter en times spill uavhengige tv-seere fikk underholdning verdt å nevne.

  Og det var hjemmelagets Abdoulaye Doucouré som satte fart i kampen, da han i duell med Harry Kane ga Spurs-angriperen en håndflate i ansiktet som ble belønnet med fortjent rødt kort. Kane var selv ganske aktiv i situasjonen, men slapp unna med det gule.

  Et scoringsvaksinert hjemmelag ble da umiddelbart enda dypere, og det gikk ikke mange minuttene før Michael Keane på klønete vis la Cristian Romero i bakken i Evertons boks. Det påfølgende straffesparket ble kontant satt i mål av Kane.

  Sean Dyche satte omsider inn noen offensive spillere, men det var en midtstopper som fikset utlikningen – få minutter etter at Lucas Moura med rødt kort sørget for at de siste minuttene ble spilt 10- mot 10. Michael Keane klasket til fra langt holdt, og ballen snek seg inn ved stolpen til venstre for en sjanseløs Hugo Lloris. Grei revansj for straffesparket han ga bort noen minutter tidligere.

  Everton var best i overtidsminuttene, men lyktes ikke å finne noe seiersmål. Ett poeng til hvert lag var imidlertid nok til å ta Everton over nedrykksstreken. Poenget gjorde også at Tottenham passerte Manchester United og tok tilbake 4.plassen.

  For Everton kostet imidlertid kampen dyrt. Doucoure kan takke seg selv for sitt røde kort i kveld, og han vil bli dypt savnet i nedrykkstruede Everton. 30-åringen har vært involvert i Evertons alle siste fire scoringer, med to mål og to målgivende pasninger. Midtbanespilleren vil nå måtte stå over kampene mot Manchester United, Fulham og Crystal Palace.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen