More

  To Madrid-giganter i form 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Nok et Derbi Madrileño står for døren, og det er to formsterke lag som barker sammen på Santiago Bernabéu. 

  I kveld venter den 232. utgaven av brennhete El Derbi Madrileño, og det er lite som tilsier at vi har en kjedelig forestilling i vente. Det er nemlig to Madrid-giganter i gryende form som møtes til dyst på mektige Santiago Bernabéu, og med våren i anmarsj, er Real Madrid, som så ofte før, i ferd med å vekkes til live. 

  De helhvite kan nemlig vise til fem strake seirer i alle turneringer, og den mest imponerende av dem alle kom i tirsdagens vanvittige 5-2-seier mot Liverpool i Champions League, på Anfield. Carlo Ancelottis mannskap kom tidlig under 0-2, men så viste hovedstadslaget hvorfor de er regjerende mestere i både La Liga og Champions League. Gjestene satte i tur og orden fem baller bak en stadig mer forfjamset Alisson Becker, og dermed er avansementet i Europas ypperste turnering langt på vei sikret før returmøtet om snaue tre uker. 

  Luke til femteplassen 
  I La Liga har de to siste blitt vunnet, og Real Madrid har fremdeles et ørlite, men berettiget håp om å kunne ta igjen ledende Barcelona. Los Blancos ligger stadig åtte poeng bak katalanerne, men dette er tross alt Real Madrid, og det virker som spillerne får en helt egen selvtillit bare ved å ikle seg den ikoniske helhvite drakta. Alt går liksom i orden til slutt, bare du spiller for Real Madrid, og det har som regel ordnet seg for Los Blancos i de siste møtene med lillebror i byen, Atlético. Real har tapt bare ett av de siste 11 tellende møtene mot byrivalen, og forrige sesongs 0-1-tap på Civitas Metropolitano kom da ligagullet for lengst var sikret og fokuset lå på å sikre den 14. Champions League-tittelen på bekostning av Liverpool. 

  Men, Atlético Madrid ankommer Bernabéu med planer om å ødelegge vertenes ørlille gullhåp. Los Colchoneros har finfine 4-2-0 på de seks siste i ligaen, og de siste ukene har de lignet stadig mer på den Diego Simeone-versjonen av Atlético som har vunnet både ligagull og tatt seg til Champions League-finaler. Simeone fikk imidlertid et skudd for baugen i helgens 1-0-seier mot Athletic Bilbao. Den viktige midtbanespilleren Rodrigo de Paul måtte forlate banen med en skade, og senere denne uken ble det bekreftet at argentineren går glipp av gigantmøtet mot erkefienden.  

  Hattrick mot Atlético? 
  Atléticos nyvunne form har gitt dem viktige marginer å spille på før man ankommer oppløpssiden på sesongen. Den ubeseirede rekken på seks kamper har sørget for at det skiller fire poeng ned til Real Betis på femteplass, og det har under Diego Simeones ledelse blitt bortimot utenkelig med en Champions League-sesong uten Atlético Madrids deltakelse. Så gjenstår det også å se om El Cholo forblir på Civitas Metropolitano utover sesongslutt. Det har versert kraftige rykter om trenerens avgang i Madrid når sesongen er over, og hovedpersonen selv har ikke gjort nevneverdige forsøk på å avkrefte ryktene. 

  Det som i alle fall er sikkert, er at Simeone ankommer Bernabéu lørdag kveld med ambisjoner om å unngå et tredje strake tap mot erkerivalen denne sesongen. Real Madrid vant det motsatte oppgjøret i september 2-1, og hovedstadsnaboene møttes også i Copa del Rey for en snau måned siden. Da gikk Real Madrid atter en gang seirende ut av duellen mot Los Colchoneros, etter at de vant 3-1 etter ekstraomganger. 

  Tips

  • H
  • Odds: 1,82 hos Norsk Tipping

  Real Madrid har spilt seg gradvis opp de siste ukene, og har et voldsomt overtak på lillebror Atlético. Vi tror dette ender med hjemmeseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen