More

  To klare opprykksfavoritter 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kristiansund og Start skiller seg ut som de største opprykksfavorittene. 

  I vår store seriestart-spesial som ble sluppet forrige uke, finner vi Kristiansund og Start øverst på våre tabelltips. KBK hadde en fryktelig sesong i fjor, og nedrykket kom mer eller mindre ut av det store intet. Nordmøringene hadde etablert seg som et av de bedre lagene i Eliteserien, og det er noe betryggende over å se at ledelsen har såpass med tillit til trener Christian Michelsen at han får fortsette, til tross for at det ble nedrykk til OBOS-ligaen. Det er Michelsen som har stått for klubbens suksess de siste fem, seks årene, og klubben virker å ha tatt et fornuftig valg ved å la Michelsen være mannen som får ansvaret med å ta klubben opp igjen.  

  Skeid kan overraske 
  Og allerede i første ligarunde får vi et mulig toppoppgjør når Kristiansund ønsker Fredrikstad velkommen til Nord-Møre. Østfoldingene klarte bare en 10. plass i fjor, men optimismen er tilbake i plankebyen med ny trener, som har kommet fra Færøyene med gode skussmål. Vi tror imidlertid FFK får det tøft i ligaåpningen, og gir tillit til Kristiansund som et av våre utvalgte spillforslag 2. påskedag.  

  Vi maner som vanlig til å være forsiktig med innsatsene, og spesielt når det dukes for ligaåpning. OBOS-ligaen er en av de mest vriene ligaene å tippe, og årets sesong tegner til å bli intet unntak. Det ligger an til å bli jevne kamper over hele fjøla i første ligarunde, og som vanlig atskillige overraskelser. En av de tror vi kan vise seg å være Skeid. Oksene fra hovedstaden holdt bare plassen takket være seier mot Arendal i kvaliken forrige sesong, men Skeid spilte atskillig bedre fotballen enn hva poengfangsten skulle tilsi. De reiser til Sandnes 2. påskedag for å bryne seg på Sandnes Ulf, som har servert alt mellom himmel og jord de siste sesongene. Bjarne Berntsens mannskap er kapable til hva som helst i begge ender av skalaen, men var stabile nok til å klare femteplass i fjor. Vi tror imidlertid Skeid er mer enn i stand til å overraske i Sandnes, og forsøker dem som påskehelgens luring.  

  Hva med nykommerne? 
  Start er et annet lag som skiller seg ut som en av de klares opprykkskandidatene, og optimismen er stor i Kristiansand, eksemplifisert av et utsolgt supporterfelt i bortesvingen på Melløs i ligaåpningen. Sørlendingene bør ta tre poeng i OBOS-premieren mot nyopprykkede Moss, som endelig er tilbake i 1. divisjon for første gang siden 2010. Ørkenvandringen er lang, men til tross for en gryende optimisme blant «Kællæne», spørs det om Thomas Myhre rår over en tilstrekkelig bra tropp til å holde dem værende der. De får det trolig tøft i premieren mot Start, men får de en god start, vil det bli vanskelig å avskrive dem helt. Atskillig mindre klubber har overrasket i denne ligaen før. 

  Det andre nyopprykkede laget i divisjonen, Hødd, har fått atskillig bedre odds enn Moss til å ta tre poeng i ligapremieren i hjemmemøtet med Raufoss. To klubber med ganske like utgangspunkter, men å spå en vinner synes vanskelig. Det gjelder i nesten alle de resterende kampene, men vi minner om at over både 2,5 og 3,5 scoringer i OBOS-kampene har vært svært god butikk de siste sesongene. Lykke til med helgens spill! 

  FAVORITTEN: 

  Kristiansund – Fredrikstad 

  TIPSET: 

  H til 1,70 i odds 

  LURINGEN: 

  Sandnes Ulf – Skeid 

  TIPSET: 

  B til 3,85 i odds  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen