More

  To i trøbbel

  Ganske nøyaktig to år har gått siden Everton brøt en lang og vond statistikk mot Liverpool på Anfield. For første gang siden 1999 lyktes man å få med seg alle poeng fra byrivalens storstue, da Richarlison og Sigurdsson med hver sin scoring sørget for 2-0-seier til The Toffees.

  Kampen markerte samtidig et fjerde strake hjemmetap for Liverpool, og Everton kunne vanskelig besøkt Anfield på et bedre tidspunkt. Og en ny gyllen mulighet ligger foran dem denne helgen.

  Jürgen Klopps mannskap er helt ute å kjøre formmessig, med totalt ett hentet poeng fra siste fire kamper. Mot Wolves forrige helg var man under med 0-2 allerede før kvarteret spilt, og da man etter pause jaget for utlikning kom heller et tredje baklengsmål. Sesongen er på mange måter over allerede i februar, og det gjenstår nå bare å begrense skaden. De hjemlige cupene er man allerede ekspedert fra, mens det skiller tolv poeng frem til 4.plassen. Få, om noen, tror sesongen kan reddes i Champions League – der Real Madrid er neste motstander.

  Lysning på skadefronten

  Mye har blitt sagt og skrevet om Liverpools mange skadeproblemer. Og, ja. Spillere som Jota, Diaz og Van Dijk er viktige, men ikke viktigere enn at en klubb som de siste årene har kjempet til målstreken i alle turneringer skal klare å erstatte dem fra egen stall. Og da uten at hele laget skal bli liggende som en tom bærepose.

  Skadesituasjonen i Liverpool har dessuten ikke skilt seg veldig ut fra veldig mange andre Premier League-klubber. Heller er det evnen til å forsterke laget når man er på topp det har skortet på. Nye brikker til alle lagdeler, med unntak av på keeperplass, burde naturligvis vært hentet umiddelbart etter at man forrige sesong tapte tittelkampen i siste minutt. Viktigheten av å styrke seg når man er på topp gjelder alle klubber, og spesielt i Liverpool hvor det spilles (ble spilt) en spesielt kraftkrevende fotball, og det samtidig er flust med spillere som for alvor begynner å nærme seg middagshøyden.

  Nå virker uansett skadesituasjonen å lysne. Så gjenstår å se om dette gir umiddelbare resultater. Og det haster, når man nå har gåptt målløse av banen i sine siste tre ligakamper.

  Effekt fra første spark på ballen

  Liverpool er ikke eneste lag fra Merseyside som har slitt denne sesongen. For Evertons del var det imidlertid ikke helt uventet at det skulle gå trått. The Toffees sto gjennom hele forrige sesong med begge bena i nedrykksgjørma, og under ledelse av Frank Lampard lyktes man aldri å ta steg i riktig retning.

  Lampard led spesielt under mangelen på offensive bidragsytere, men den tidligere storspilleren evnet heller ikke å gjøre det beste av hva han hadde til rådighet. I situasjonen Everton er nå, og har vært lenge, er det alt annet enn finesse som trengs.

  I Sean Dyche har man fått på plass en manager som vet hva som skal til for å kjempe på nedre halvdel. Han beviste det gjennom mange sesonger i Burnley, og han brukte bare 90 minutter på forrige helg å bevise at han fortsatt har oppskriften. Statistikken før kveldens kamp er ikke hyggelig lesning, med bare 2 seirer fra siste 27 bortekamper, men Dyche ser garantert muligheten til å snu trenden.

  Liverpool – Everton
  Anfield
  Mandag 21.00

  Liverpool, skader: Luis Diaz, Ibrahima Konate, Virgil van Dijk og Roberto Firmino er skadet. Diogo Jota kan gjøre comeback, i alle fall fra benk, mens Thiago er usikker.

  Everton, skader: Michael Keane, Nathan Patterson, James Garner, Ben Godfrey og Andros Townsend er skadet. Dominic Calvert-Lewin er usikker.

  Odds:

  H: 1,67

  U: 3,75

  B: 4,50

  H-oddsen er alt annet enn spillbar. Ingen andre Premier League-klubber har like mange innbyrdes uavgjorte som disse to.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen