More

  To gigantiske hjemmefavoritter

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi begynner som vanlig den italienske gjennomgangen med et tilbakeblikk på mandagskampene som ikke kom med i Tipsbladet. Det var særdeles målfattig i Serie A forrige helg og de ti kampene ga totalt kun 16 nettkjenninger. Torinos ene scoring holdt til å sikre tre poeng hjemme mot formlaget Bologna mandag, men i Sassuolo – Cremonese fikk vi endelig litt skikkelig underholdning. Vertene gikk der opp i 2-0-ledelse før pause, men i 92. minutt sto det 2-2. Da slo Nedim Bajrami til og sikret Sassuolo tre poeng. Kampens store spiller var imidlertid Armand Laurienté. Franskmannen har virkelig tatt opp stafettpinnen etter at Giacomo Raspadori ble solgt og 24-åringen slo nå til med én scoring og to målgivende pasninger.

  Uro i Inter

  Helgens runde åpner med Spezia mot Inter fredag kveld og der blir gjestene klare favoritter. Etter det meget skuffende tapet for Bologna slo Inter tilbake forrige helg med 2-0-seier hjemme mot Lecce. Robin Gosens har mest blitt brukt som innbytter etter overgangen fra Atalanta, men startet der sin andre seriekamp på rad. Mer usikkerhet er det rundt Denzel Dumfries på motsatt vingback. Nederlenderen er blant spillerne Inter vurderer å selge denne sommeren og håper å få inn minst 50 millioner euro fra en Premier League-klubb. De kinesiske eierne ønsker å få litt inntekter nå og det medførte at lederen av akademiet denne uken ga beskjed om at han er ferdig i Inter etter 33 år i klubben. Roberto Samaden har sett mange unge spillere komme opp til seniorlaget, men skal nå være tydelig frustrert over at kineserne har kuttet budsjettene på klubbens ungdomssatsing.

  Sarris perfekt plan

  Lørdag venter tre kamper. Empoli – Udinese ser relativt åpent ut mens Napoli mot Atalanta er én av våre utvalgte hovedkamper denne helgen. Bologna – Lazio venter som kveldskampen. Gjestene imponerte stort forrige helg med 1-0-seier borte mot Napoli. Trener Maurizio Sarri hadde der lagt en perfekt plan mot sin gamle arbeidsgiver og Matias Vecino avgjorde kampen med en drømmescoring. Eneste skåret i gleden var at Ciro Immobile igjen ble skadet og var ikke med i troppen mot AZ Alkmaar i midtuken. Stjernespissen blir heller ikke med mot Bologna lørdag da man satser alt på å få han klar til derbyet mot Roma neste uke. Det betyr at Felipe Anderson starter på topp som en såkalt falsk nier.

  40 sekunder for Kean

  Lecce – Torino åpner søndagens program. Hos vertene har Samuel Umtiti imponert stort på lån fra Barcelona denne sesongen og det har nå fått klubber som Milan og Inter til å melde sin interesse. Torino slo som tidligere nevnte Bologna mandag. Yann Karamoh avgjorde den kampen og klubben ønsker nå å forlenge kontrakten med spissen. Fiorentina leverte en strålende forestilling i 2-1-seieren hjemme mot Milan forrige helg og skal nå forsøke å følge opp borte mot nedrykkstruede Cremonese. Samtidig venter et åpent oppgjør mellom Hellas Verona og Monza. I kveldskampene finner vi to store hjemmefavoritter. Roma slo Juventus forrige helg der trener José Mourinho overrasket stort med å benke både Tammy Abraham og Andrea Belotti. I stedet var det Paulo Dybala som spilte som defensiv spiss med Georginio Wijnaldum og Lorenzo Pellegrini som pressende offensive midtbanespillere. Sportsdirektør Tiago Pinto avslører nå at man er i ferd med å bli enige med Chris Smalling om en ny kontrakt. Juventus hadde ikke noe svar på Romas taktiske valg og fremtiden til trener Massimiliano Allegri synes fortsatt usikker. Nå melder også Adrien Rabiot at han neppe ønsker å fortsette i klubben hvis det ikke blir Champions League-spill neste sesong. Moise Kean ble byttet inn mot Roma forrige helg og holdt 40 sekunder før han ble utvist. Dermed venter nå en karantene for spissen. Runden avsluttes med Milan mot Salernitana der vertene i midtuken kunne feire Champions League-avansement etter å ha levert en strålende defensiv forestilling mot Tottenham onsdag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen