More

  Tipsbladet feirer 30 år med Premier League

  Det er nå 30 år siden 1. divisjonsklubbene i England trakk seg fra «Football League» for i stedet å opprette Premier League. Det kom etter at de største klubbene hadde truet med å trekke seg for å beholde en større del av TV-inntektene selv. Rupert Murdoch la 60,8 millioner pund pr. sesong på bordet for å sikre seg de nye rettighetene og plutselig måtte det satellitter til for å kunne se fotball på TV. Samtidig fikk vi et skifte fra den typiske engelske stilen i 4-4-2-formasjon med hardt taklende midtbanespillere, store og sterke stoppere og en liten og en stor mann på topp. Inn kom utenlandske profiler Eric Cantona og store internasjonale trenerprofiler.

  Skrur vi tiden frem til sommeren 2022 er det knapt noe engelsk igjen med Premier League. Dette har nå blitt en lekegrind for styrtrike russere, amerikanere og arabere og selv midt på tabellen klubber er blant de rikeste i verden. Særlig Liverpool-fans er opptatt av å poengtere at fotballen i England startet lenge før Premier League når trofésamlingene skal sammenlignes med konkurrentene, men denne sommeren retter vi fullt fokus mot Premier League-epoken. 30 årene med ukentlig fotballtitting skal feires på nettsidene våre og vi inviterer alle leserne til å bli med på festen.

  Undertegnende tar på seg oppgaven med å presentere alle 50 klubbene som har hatt minst én sesong i Premier League. Det gjøres i form av antall totalpoeng plukker og starter dermed med Swindon i morgen 21. juni og avsluttes med Manchester United om 51 dager. Journalist Axel retter sin oppmerksomhet mot alle overgangene vi har hatt de siste 30 årene og kårer både de beste, de særeste og de dårligste kjøpene. Redaktør Kim lever og ånder for engelsk fotball på alle nivåer og har fått den tunge oppgaven med å plukke sine personlige favoritter i hver posisjon. Det starter med de beste keeperne før han tar for seg posisjon for posisjon på banen. Det hele ender med at Kim presenterer sin beste ellever fra de siste 30 årene, en oppstilling vi regner med flere vil reagere på da det garantert ikke blir plass til alle de personlige favorittene man har opparbeidet seg gjennom årene.

  Samtidig med all historien så ser vi som vanlig frem mot en ny sesong. Rykter og overganger finner du både her på tipsbladet.no og i selve Tipsbladet og 2. august er det duket for vår store sesongspesial som vi anbefaler alle å tegne abonnement på allerede nå for ikke å misse!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen