More

  Tilbake på topp etter seier i derbyet

  Og i Cambridgeshire-derbyet ble det et resultat som skapte furore både i playoff og på nedrykksplass

  Direkte opprykk

  Plymouth hadde kniven på strupen før sesongens andre Devon-derby. Exeter var på hevntokt etter 2-4 i første møtet. De startet også oppgjøret best og hadde kanskje fortjent en scoring, men Plymouth tok vare på en av sine få muligheter da Matt Butcher sitt innlegg fløyt i nettet via muligens både en og to spillere. Gjestene rei av den lille stormen som kom og kunne innkassere tre viktige poeng i toppen av League One. Med det resultatet slo de tilbake etter 0-2 tapet mot Lincoln forrige mandag og kunne ta tilbake tabelltoppen fra Sheffield Wednesday.

  For uglene gikk på en ny stor smell i dagens runde. Allerede etter 40 minutter lå de under med 1-3 i bortemøtet med Burton, til tross for at Callum Patterson ordnet 1-1 etter halvtimen. Wednesday forsøkte seg på et comeback i andreomgang men kom aldri nærme enn reduseringen til Michael Smith på straffe fem minutter før full tid.

  Ipswich er tilbake på direkte opprykksplass etter at de gjorde kort prosess hjemme mot formlaget Charlton. Conor Chaplin er i kanonform og scoret sitt mål nummer 20 og 21 før kvarteret var spilt. Samme mann økte til 3-0 før Freddie Ladapo med to scoringer sørget for 6-0 og ny festaften på Portman Road.

  Barnsley har også fortsatt muligheten etter 5-1 seieren borte mot Forest Green. De ligger bare fire poeng bak Ipswich som de snart møter hjemme på Oakwell.

  PLAY OFF

  Femte og sjetteplassen er up for grabs for alle og enhver igjen. I dagens andre derby slet Peterborough stort mot sine rivaler Cambridge. Derbyet som hjemmelaget Cambridge ikke hadde vunnet på syv oppgjør endte med 2-0 til Cambridge etter scoring av Harrison Dunk og Sam Smith på hver sin side av pausen. Med det resultatet var Peterborough i fare for å ryke ut av topp seks et par timer senere. De så lenge ut da både Bolton og Derby gikk mot 1-0 seiere i bortekampene mot Oxford United og Bristol Rovers. Dion Charles ble matchvinner for Bolton som tok tilbake femteplassen. For Derby glapp seieren fem minutter på overtid da vertene fikk straffespark. Dermed blir de liggende poenget bak Peterborough på sjette.

  Nedrykk

  Med Cambridge sin 2-0 seier over Peterborough har de nå tatt ti av tolv mulige poeng på sine fire siste kamper. Med 40 poeng klatret de helt opp i baken på Oxford United som med sine 40 poeng før dagens serierunde lå over streken. Oxford United klarte heller ikke i dag å sikre seg seier og gikk på sin 15 strake ligakamper uten seier da Bolton stakk av med alle tre poengene. Verre ble det også da Morecambe sikret seg seieren langt inne på overtid i hjemmemøte med Wycombe. 1-0 seieren betyr at de bare er to poeng unna trygg grunn. To poeng unna trygg grunn er også Accrington som tapte 2-5 hjemme mot Fleetwood i Lancashire-derbyet. En forferdelig første time så lage ligge under 0-3 og samtidig ha ti menn. De klarte nesten et enormt comeback men med tap her kom de seg ikke over streken i dag.

  For Milton Keynes nærmet det seg ny sesong i League One etter at de snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Cheltenham, men med bare få sekunder igjen dukket Alfie May opp og ordnet 2-2 for Cheltenham. Med tre poeng ned til lagene under streken, som også har en hengekamp til gode, må de vente noen nervepirrende kamper til før de kan puste lettet ut.

  Forest Green er klare for League Two igjen etter dagens 1-5 hjemme mot Barnsley. Det ble dermed med en sesong på nivå tre for veganklubben.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen