More

  Tid for revansj

  Atskillige forståsegpåere mener onsdagens 1-3-tap mot den regjerende mesteren var takk og farvel til titteldrømmen for Arsenal. Og kan hende har de rett. Litt tidlig er det nok uansett å avskrive dette Gunners-laget, som tross alt var det beste laget før pause mot City. Gedigne feil i forsvarsrekka var hva som først og fremst ødela festen for hjemmefansen. Takehiro Tomiyasu, Gabriel og Oleksandr Zintsjenko var skyldige i hver sin brøler, mens det i andre enden av banen denne gang ble sløst med sjansene fra Eddie Nketiah. Savnet av Gabriel Jesus er fortsatt tydelig, og ekstra tungt ble det onsdag da midtbaneskjoldet Thomas Partey få minutter før avspark måtte melde avbud med skade.

  *Alt om alle helgens kamper, inkludert odds og skadeoversikt, finner du her.

  Tung trend

  Onsdagens nederlag betyr at det kun er plukket ett poeng fra siste ni tilgjengelige, mens man også har blitt ekspedert fra FA-cupen av nettopp Manchester City. Tung trend, men Mikel Arteta har alt annet enn kastet inn håndkleet.

  -Vi måtte vært på vårt aller beste om vi skulle slått dem, og det var vi ikke i dag. Vi kastet bort tre store sjanser, og det har man ikke råd til mot et lag som City. Spesielt ikke når vi denne gang også var gavmilde i forsvar. Kampen ga meg uansett bare enda større tro på at vi kan vinne Premier League-tittelen. Vi spilte jevnt med dem, og fortsatt har vi mer å gå på, sa Arteta til fremmøtt presse etter kamp.

  Tapene mot Everton og City, samt forrige helgs poengdeling mot Brentford, er vanskelig å takle. Verdt å huske er det uansett at Arsenal har kamp til gode på ligalederen, og dermed fortsatt alt i egne hender. Lørdagens batalje mot Vila skal imidlertid da helst vinnes. Også Manchester City har røket på overraskende poengtap denne sesongen, men Peps utvalgte har etter hvert skaffet seg rykte for å stå støtt når de først har klatret til topps på tabellen. Nå er også et annet Manchester-lag med i kampen om tittelen, og da kan ikke The Gunners tillate seg flere feilsteg.

  Kjentfolk i veien

  Arsenal skal denne helgen til Birmingham, og der venter en gammel kjenning. Unai Emery ledet Arsenal i 51 kamper mellom sommeren 2018 og november 2019, før han ble veid, funnet for lett og sendt hjem til Spania. Allerede i sin første sesong med Villarreal satte imidlertid Emery fart i sine egne aksjer. Først ved å sette klubbrekord med 18 strake ligakamper uten tap, og deretter ved å lede klubben til finale i Europa League – etter semifinaleseier mot nettopp Arsenal. Finalen mot Manchester United ble som kjent vunnet etter dramatisk straffesparkkonkurranse, og da han påfølgende sesong førte klubben hele veien til semifinale også i Champions League var status gjenopprettet.

  Emery rakk å takke nei til Newcastle, før han heller slo til på tilbudet fra Aston Villa. Her er juryen fortsatt ute, for å avgjøre om han bli en suksess.

  Som Arsenal kommer også Aston Villa direkte fra 1-3-tap mot Manchester City, etter i foregående runde også å ha røket 2-4 hjemme mot Leicester. Villa ligger nå trygt plantet midt på tabellen, med tretten poeng frem til 4.plassen og ti poengs forsprang til nedrykksstreken. For Villa er det utvikling som gjelder, mens man på vei mot en antatt sluttplassering midt på tabellen skal ta så mange skalper man bare kan. Blir Arsenal den neste?

  Avspark på Villa Park tas 13.30

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen