More

  Tid for en ny sesong med Fantasy Premier League

  I sesongens første episode av Unibets podkast Løperekka, starter Magnus Barstad med å fastslå at tiden går, men Løperekka består.
  I denne podkasten snakker han og partneren Magnus Carlsen om løst og fast i forbindelse med et det nærmer seg en ny sesong i Premier League, og hva det betyr med tanke på valg av spillere til ditt lag i Fantasy Premier League (FPL).
  Unibet har også Fantasy-ligaen man skal melde seg på, om man ønsker muligheten til å hente hjem de virkelig store og fete premiene! 

  Podcasten i sin helhet kan du høre ved å følge denne linken.
  Eventuelt kan du få et skriftlig utdrag her. 
  Suksess i FPL på kort sikt handler om tilfeldigheter og flaks
  Magnus Carlsen har jo tidligere vist at han kan gjøre det godt i dette spillet. Gjennom en lang sesong kreves mye fokus og kunnskap for at det skal bli suksess, imidlertid kan suksess for laget ditt på kort sikt i like stor grad kan handle om tilfeldigheter og flaks.
  Et spørsmål som går igjen fra spillerne er hvor viktig det er å sikre seg det som blir årets spiller. Det å treffe på denne og finne det gullkornet som er billig å kjøpe og som stiger i verdi. For det er ifølge duoen alltid en fotballspiller som slår igjennom. Slik som Dele Alli i den første sesongen. I podkasten svarer Magnus og Magnus også på hvor viktig eller uviktig det er å ha denne personen på FPL-laget fra start av.
  Ifølge Magnus Carlsen er det viktigste å få inn denne spilleren så tidlig som mulig, men samtidig ha litt is i magen og ikke bruke tid på årets gullkorn fra start. Ifølge Carlsen er det viktigste å velge spillere fra start som har en god trackrecord. Samt noen «flyers» som du tror er gode kjøp. 
  Har lite tro på Arsenal
  Duoen Magnus og Magnus har på generelt grunnlag lite tro på Arsenal, men Carlsen har likevel funnet plass til Ben White på laget sitt. Til 4,5 mill. kan han være et godt valg og en spiller som får spille mye denne sesongen.

  Duoen er litt spent på Aston Villa og om de blir like gode offensivt uten Jack Grealish. Danny Ings kan bli et valg på topp, og ser du etter keeper kan du også finne vedkommende i Aston Villa, selv om det ikke er et soleklart valg.
  Hos nyopprykkede Brentford vurderes Ivan Toney til 6,5 mill. som interessant, og selv om Kristoffer Ajer er kommet inn på laget, mener duoen at det generelt er vanskelig å stole på nyopprykkede lag.
  Hos Brighton mener Magnus Carlsen at Robert Sanchez til 4,5 mill. er et greit valg som keeper. Eller et førstevalg. Et godt valg kan også Lewis Dunk være i forsvar.
  Bredden i spillerstallen gjør Chelsea mindre attraktive for FPL
  Hos Chelsea er Ben Chilwell et interessant valg som forsvarspiller til 6 mill. Mason Mount til 7,5 mill. er også et helt ok valg på en midtbane. Det er en spiller som kan ende på 130 til 170 Fantasy-poeng.
  Ryktene sier at Romelu Lukaku havner i Chelsea, men hvor skal han spille? Han kan ifølge Carlsen være et interessant valg til 11-11,5 millioner, men han ville da heller brukt disse pengene på Mohamed Salah eller Bruno Fernandes.
  Er ryktene om Lukaku sanne mener mange at det vil gå utover Kai Havertz, men Barstad tror han uansett er den som får nest mest spilletid av de offensive spillerne i Chelsea fordi han er en så god spiller. Med en prislapp på 8,5 mill. kan han være det nest beste valget i Chelsea, og mer spennende enn Mount.
  Podkast-duoen mener samtidig at Chelsea-stallen er latterlig god, og at dette gjør at spillerne på laget blir mindre attraktive med tanke på FPL på grunn av kamp om spilletiden.
  Mange gode Leicester-spillere til fine priser
  Hos et Everton under ny manager Rafael Benitez, mener Magnus Carlsen at Dominic Calvert-Levin er fast på laget fra seriestart av. Richarlison kan også være interessant. Det samme gjelder Jordan Pickford på keeperplass, som til tross for god innsats under fotball-EM likevel er et rimelig valg.
  På grunn av kampprogrammet mener de at de ikke er noen grunn til å tenke på spillere fra Crystal Palace før til den 11. serierunden. Hos Leeds har Magnus Carlsen sansen for Raphina i angrep. Patrick Bamford er også interessant i angrep for 8 mill., men er kanskje litt dyr.

  Hos Leicester finner Carlsen Harvey Barnes til 7 mill. som superinteressant til midtbanen, selv om han er litt skadeplaget. Duoen har mindre tro på Jamie Vardy denne sesongen.
  Kasper Schmeichel vurderes som en god keeper. Leicester har en grei start på sesongen med tanke på kampoppsettet, og generelt ses det på som et lag med mange gode spillere til fine priser.
  Anbefaler tre Liverpool-spillere på FPL-laget
  To blad Magnus er klare på at det er et revansjesugent Liverpool-lag vi vil se den kommende sesongen. Carlsen mener at Trent Alexander-Arnold er nødvendig å ha på FPL-laget. Han spiller i et av PLs sterkeste forsvar, og Liverpool har et greit kampprogram i ligastarten. Det gir masse dødballer samt at TAA er farlig i åpent spill mot etablert forsvar hvor han skal mate spissene med mange innlegg. Ifølge Carlsen er han soleklar favoritt til å få flest poeng blant forsvarspillerne i FPL.
  Prisen på 7,5 mill. gjør han til et sikrere valg enn å satse på Mount i Chelsea.

  Andy Robertson er ute med skade til landslagspausen, noe som gir en åpning for Kostas Tsimikas. Han er en billig inngangsbillett til 4 mill. hvis han blir å spille fast for Robertson fra sesongstart av. Han har vært god i treningskampene. En utfordring med tanke på FPL er om han selges når Robertson er på plass.
  Da må det trikses og mikses litt om man ønsker å ha minst 3 Liverpool-spillere på laget, som er antallet det store flertallet av FPL spillere velger å ha.
  Ifølge Carlsen skal man bare ha Mohamed Salah på laget. Ferdig snakket! Fordi han kommer til å få flest poeng av spillerne denne sesongen. Diogo Jota til 7-7,5 millioner bør også vurderes sterkt. Spørsmålet er hvor mye han får spille.
  Valg fra de to Manchester-klubbene

  Hos Manchester City er det mye skader ved seriestart.
  Det gjør at spillere som Raheem Sterling og Kevin De Bryune ikke er aktuelle for FPL nå. Derimot er İlkay Gündoğan interessant. Riyad Mahrez er også høyaktuell. Det samme gjelder Ferran Torres til 7 mill. på midtbane om han får spille.
  Bruno Fernandes hos Manchester United er dyr, men vanskelig å komme unna siden han gir en del målpoeng. Samtidig sier Carlsen at han ikke er en spiller man MÅ ha på laget. Da er Mohamed Salah et bedre valg. Fernandes er foreløpig på laget, men kan bli skiftet ut.
  Luke Shaw til 5,5 mill. er så absolutt et veldig aktuelt valg som forsvarsspiller. Anthony Martial er det best å holde seg unna siden det er usikkert hvor mye spilletid han får. Mason Greenwood kan derimot være interessant.
  United har et greit program frem til serierunde nummer 7, og det kan være en faktor å ta med ved valg av FPL-lag til seriestart.
  Smart å vente litt med uttak av Tottenham-spillere
  Newcastles Callum Wilson ses på som et godt valg, siden dette er en spiss som scorer mye mål. Siden laget også har en grei sesongstart frem til runde 12, ses han på som høyaktuell for et FPL-lag.
  Hos Norwich ses Teemu Pukki på som et greit valg, men ingen av de to i Podkasten har han på laget fra start av. De mener at man må vente og se Norwich litt an til etter de første kampene. For alle fan av Southampton, har ikke Magnus-duoen funnet en eneste spiller de foreløpig vil anbefale.

  Foreløpig vet ingen hvor Tottenhams Harry Kane skal spille. Derfor velger duoen å se bort i fra han til det er klart. Son Heung-min ses på som ganske dyr til 10 millioner.
  Er du på jakt etter en venstreback ses Sergio Reguilón til 5 mill. på som interessant. Dele Alli ses også på som billig om han får spilletid. Siden det er ny manager i klubben anbefales det å vente med Tottenham-spillerne til sesongen er litt i gang.
  Watford er et lag som ses på som relativ gjerrige bakover, og laget har et fint program fra starten av sesongen. Er du på jakt etter to keepere er Daniel Bachmann og Ben Foster for til sammen 8 millioner, ikke så dumt. Michail Antonio fra West Ham er også et godt valg som spiss. I tillegg til en god del andre spillere i en klubb som har et greit program i seriestarten.
  Også hos Wolverhampton kan du finne spillere til lave priser. Conor Coady til 4,5 mill. er en rimelig forsvarspiller. Laget har et spiselig kampprogram fra runde 4 til 14. Under ny manager kan det være mest aktuelt å se seg ut spillere som for eksempel Raul Jimenez og Adama Traore og hvordan formen ser ut til denne perioden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen