More

  The Great Escape?

  Leicester (2014/2015), Sunderland (2013/2014) og West Bromwich (2004/2005) er de eneste som har klart kunststykket. Å gå fra jumboplass i Premier League ved nyttår, til trygg plass ved sesongslutt.
  Leicester ikke bare reddet seg. The Foxes sjokkerte en hel fotballverden da de påfølgende sesong gikk hele veien frem til å bli kronet mester.

  The Great Escape har endt opp med å bli et uttrykk for å ta seg ut av håpløse posisjoner i fotballen, og rekken av klubber som har fått påklistret etiketten er lengre enn dette.
  Fulham vant sesongen 2007/2008 4 av sine første 33 kamper, før de avsluttet sesongen med å vinne fire av de siste fem. Danny Murphy ble stor helt da han kvarteret før slutt skallet inn kampens eneste mål i sesongavslutningen borte mot Portsmouth. Fulham overlevde på bedre målforskjell enn Reading, som måtte ta turen ned sammen med Birmingham. Og Derby da, som satte en uslåelig (?) negativ rekord med elleve poeng fra 38 kamper.
  Nevnte Portsmouth har selv levert mirakel i innspurten. Harry Redknapp, fra da av bare kalt Harry Houdini, ledet i 2006 Pompey til flere poeng fra siste 10 kamper (20) enn fra de første 28 (18). Ny kontrakt ble sikret i nest siste ligarunde.
  Wigan (2011/2012) og Oldham (1992/1993) har også levert innspurts-mirakler som har ført til ny kontrakt.
  Nå er Premier League på oppløpssiden igjen, og vi venter spent på hvem som skal kunne følge i nevnte klubbers fotspor.
  Tabellen 1.januar 2021:
  17 Brighton  13
  18 Fulham   11  
  19 West Bromwich 8 
  20 Sheffield United 2
  Tabellen 12. april 2021
  17 Newcastle  32
  18 Fulham   26
  19 West Bromwich 21 
  20 Sheffield United 14
  De tre under streken har altså ikke rikket seg overhodet. Fulham har blitt hyllet for sin spillemessige fremgang, men seirene har uteblitt. Totalt har Scott Parkers menn bare plukket 5 trepoengere, én mer enn de to tabellnaboene under streken.
  Når Fulham forrige helg røk 1-3 mot Villa (etter å ha ledet 1-0 til snaue kvarteret gjensto) virket luften å gå ut av Parkers menn. Fredag skjedde det igjen. Man hadde ikke lyktes å score mål, men poenget på besøk hos Wolves kunne fort vise seg å bli gull verdt. Den gang ei. To minutter på overtid ble man regelrett overkjørt av ulvenes muskelbunt Adama Traore, som satte strak kurs mot mål og hamret inn seiersmålet. Søndagen ble en like tung dag, da Newcastle snudde til seier mot Burnley.
  Avstanden mellom Fulham og Newcastle er nå seks poeng, og geordiene har én kamp mindre spilt. Vel har Newcastle et spesielt tøft gjenstående program, men heller ikke Fulham har lilleputtlag på agendaen i innspurten.
  Sam Allardyce’ navn er synonymt med The Great Escape. Den tidligere landslagssjefen har levert noe nær mirakler med Bolton (2003), Blackburn (2009), Sunderland (2016), og Crystal Palace (2017), og det var til å forstå at West Brom-ledelsen valgte å ringe nettopp ham da Slaven Bilic i desember sto med 7 innspilte poeng fra sesongens første 13 kamper. Allardyce har som kjent aldri rykket ned, men det spørs vel om ikke 66-åringens CV nå må oppdateres.

  Big Sam ledet forrige helg The Baggies til oppsiktsvekkende 5-2-seier borte mot Chelsea, men én enkel svale gir ingen sommer. Alt tyder på at toget har gått.
  Apropos tog som har forlatt perrongen. Sheffield United har aldri vært i nærheten denne sesongen, og en i overkant enkel (?) forklaring finnes. Om enn min egen teori.

  Store skadeproblemer, og da i aller fremste rekke skaden som satte Sander Berge ut av spill. Nordmannen famlet i starten av sin Blades-karriere, men etter tilvenning til Premier League fremsto etter hvert Berge som lagets soleklart beste spiller. Uten ham på banen har Sheffield United vært sjanseløse. Den andre forklaringen ligger helt på topp. Selv etter den imponerende fjorårssesongen ble det klart at Blades-laget savnet en pålitelig målscorer. Klubbledelsen tok affære, men at man valgte å bruke pengebingen på Rhian Brewster er komplett uforståelig.
  Brewster var tre år i Liverpool uten å få en eneste Premier League-kamp, før han i 2020 ble sendt på lån til Swansea. Blades-ledelsen lot seg blende av ungguttens 10 scoringer på 20 Championship-kamper, og la 23,5 millioner pund på bordet. 21-åringen har nå vært på banen i 22 Premier League-kamper, og har fortsatt til gode å score mål. De som har sett ham i aksjon har beklageligvis også fått se en spiss som rett og slett ikke har tatt nivået. Brewster er fortsatt ung og skal ikke avskrives, men at Blades-ledelsen gjorde en gedigen feilvurdering er hevet over enhver tvil.
  Hvem overlever? Mest trolig ble fasiten skrevet i helgen, da Newcastle vant og Fulham atter en gang røk på nederlag. Tidligere Greats Escapes preges imidlertid av «mirakler», så man skal aldri si aldri. Det er ikke slutt før den tjukke damen synger.
  Bunnlagenes gjenstående kamper:
  Burnley (33 poeng):
  Manchester United (b)
  Wolves (b)
  West Ham (h)
  Fulham (b)
  Leeds (h)
  Liverpool (h)
  Sheffield United (b)
  Brighton (32 poeng):
  Everton (h)
  Chelsea (b)
  Sheffield United (b)
  Leeds (h)
  Wolves (b)
  West Ham (h)
  Manchester City (h)
  Arsenal (b)
  Newcastle (32 poeng):
  West Ham (h)
  Liverpool (b)
  Arsenal (h)
  Leicester (b)
  Manchester City (h)
  Sheffield United (h)
  Fulham (b)
  Fulham (26 poeng):
  Arsenal (b)
  Chelsea (b)
  Burnley (h)
  Southampton (b)
  Manchester United (b)
  Newcastle (h)
  West Bromwich (21 poeng):
  Southampton (h)
  Leicester (b)
  Aston Villa (b)
  Wolves (h)
  Arsenal (b)
  Liverpool (h)
  West Ham (h)
  Leeds (b)
  Sheffield United (14 poeng):
  Wolves (b)
  Brighton (h)
  Tottenham (b)
  Crystal Palace (h)
  Everton (b)
  Newcastle (b)
  Burnley (h)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen