More

  The Championship: Mot historisk trippel

  Det tas i kveld avspark for Championship-runde nr. 40 av totalt 46, og det er spesielle omstendigheter rundt innspurten.
  Aldri tidligere har tre nedrykkslag fra Premier League sikret umiddelbart comeback i toppdivisjonen, men nå kan det fort skje.
  Norwich troner ubesværet i tet, mens Watford har skaffet seg luke til nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass.
  Og selv at to av tre nedrykkere gjør umiddelbart comeback hører til sjeldenhetene. Kun fire ganger siden 1992 har dette skjedd.
  Faktisk er statistikken en helt annen. Siste 10 år har bare 7 av 30 nedrykksklubber lyktes å ta seg tilbake til Premier League på første forsøk, og bare to av disse har lyktes uten å gå veien om play off. To av de 30 har endt opp med nytt nedrykk til League One, mens snittplasseringen etter nedrykk fra Premier League er 10.plass i The Championship.
  Ulik fremgangsmåte

  Klubbene som tar turen opp fra The Championship bruker ulik taktikk for å holde seg. Flere av dem har satt økonomien over styr for å ta seg tilbake, bare for å mislykkes og siden slite tungt for å berge livet.
  Norwich er av dem som de senere år har skilt seg ut, i positiv retning vil nok mange mene. Manager Daniel Farke ønsket å bruke samme spillestil, og i stor grad de samme spillerne som bidro til å sikre opprykket. Kan hende noe naivt, og det endte da også med tidlig nedrykk. Erfaringen man skaffet seg er imidlertid gull verdt, og gjennomtrekket i stallen er svært beskjedent sammenliknet med de fleste andre klubbene som har tatt turen opp – og ned igjen.
  Og Farke fikk fornyet tillit, til tross for at man var dødsdømt lenge før Premier League-sesongen var ferdigspilt.
  Svingdører på Vicarage Road

  Like stabilt har det ikke vært i Bournemouth, og i alle fall ikke i Watford. The Hornets ansatte i august Vladimir Ivic som ny manager, og serberen ble da femte (!) Watford-manager på ett kalenderår. Klok av skade ble nykommeren gitt kontrakt for beskjedne ett år, men det gikk bare fire måneder før også Ivic fikk reisepass.
  The Hornets var nummer 5 på tabellen da Xisco Munoz ble hentet inn som de italienske eiernes 13.manager siden 2012. 
  Ti seirer fra siste elleve kamper gjør at Watford har stø kurs mot direkte opprykk, og da kan nok Munoz føle seg trygg. Helt sikker kan man imidlertid aldri være som Hornets-manager. Spør bare Nigel Pearson.
  Cherries-opptur

  At Norwich og Watford kjemper om umiddelbar retur er kan hende ikke så overraskende, men Bournemouth var en klubb det ble stilt spørsmål ved da de etter fem strake sesonger i Premier League forsvant ut. Eddie Howe takket for seg, og den tidligere så genierklærte managerens avgang ble antatt å skape problemer.
  Assistent Jason Tindall overtok, men Howes etterfølger hadde ikke de samme ressurser til rådighet. Nøkkelspillere som Callum Wilson, Nathan Ake og Ryan Fraser forsvant ut, mens Joshua King etter hvert slo følge ut døra.
  Resultatene var ustabile, og etter seks måneder i sjefsstolen måtte Tindall rydde kontoret. Jonathan Woodgate har fått ansvaret for å styre skuta gjennom sesongen, og med en sterk sluttspurt kan Bournemouth slå følge med forrige sesongs Premier League-kolleger.
  The Cherries viste styrke da de i tur og orden vant fortjent mot Swansea og Middlesbrough, og med bare et tap fra siste seks kamper har Bournemouth stø kurs mot play off – og mulig historie.
  40. ligarunde i The Championship:
  Mandag:
  Middlesbrough – Watford
  Blackburn – Bournemouth
  Coventry – Bristol City
  Luton – Barnsley
  Nottingham Forest – QPR
  Reading – Derby
  Rotherham – Wycombe
  Stoke – Millwall
  Swansea – Preston
  Sheffield W – Cardiff
  Tirsdag:
  Brentford – Birmingham
  Norwich – Huddersfield

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen