More

  Takler Fredrikstad motgangen?

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fredrikstad fikk kjenne på smaken av nederlag for første gang denne sesongen. Nå får de kjenne på motgang for første gang i år. 

  Fredrikstad har vært bortimot utilnærmelige denne sesongen. De gikk ubeseiret gjennom sesongens 17 første ligakamper, og har knapt sluppet inn mål. Mikkjal Thomassen har bygget et særdeles slagkraftig og motstandsdyktig FFK-mannskap på svært kort tid etter overgangen fra færøysk fotball og Klaksvik, som denne sommeren har vært med på et vanvittig eventyr i Champions League. 

  LES OGSÅ: Helgens La Liga-tips

  Forrige runde måtte FFK-treneren imidlertid strekke våpen for første gang i OBOS-ligaen. KFUM Oslo ble til slutt for sterke, slo dem 2-1, og påførte dermed Fredrikstad deres første tap i 2023, i alle fall i ligasammenheng. Nå er klubben nødt til å gi svar på tiltale umiddelbart, for det er i ferd med å tette seg voldsomt til i toppen av tabellen. Fredrikstad ligger fremdeles på direkte opprykksplass, men har bare ett poeng ned til KFUM Oslo på tredje. 

  Ute i ett år

  Til helgen venter nok en toppkamp for østfoldingene, når Kristiansund kommer på besøk til Fredrikstad Stadion. Søndagens duell representerer kan hende Kristiansunds siste mulighet til å melde seg på i kampen om direkte opprykk. KBK rykket som kjent ned fra Eliteserien forrige sesong, og ble før avspark i år tippet som den aller største opprykksfavoritten i OBOS-ligaen. Alt har imidlertid ikke gått på skinner for Christian Michelsens lag denne sesongen, og etter hvert som han har måttet selge spillere i sommer, blir KBK-sjefen stadig mer avhengig av Benjamin Stokke. 

  Fredrikstad
  Christoffer Aasbak Er Omsider Tilbake På Fotballbanen Etter Langvarig Skade.

  32-åringen er lagets soleklare toppscorer i år, med 11 fulltreffere i OBOS-ligaen. De neste på lista er 21 og 18 år gamle Mikkel Rakneberg og Leander Alvheim med fire scoringer hver. Michelsen har imidlertid fått en skikkelig boost ved at venstrebacken Christoffer Aasbak endelig er tilbake for fullt igjen. Aasbak har vært ute med alvorlig skade, helt siden han røk korsbåndet mot Tromsø 3. august i fjor.  

  Intenst på Høddvoll

  Rundens aller mest interessante oppgjør finner imidlertid sted på Sunnmøre. Tabelljumbo Skeid virker stadig mer fortapte, og holder stø kurs mot nedrykk til PostNord-ligaen. Oksene har vunnet bare to kamper i hele år, og skal nå opp mot laget som ligger foran dem på tabellen, Hødd. Taper Skeid lørdagens oppgjør, kan det fort skille seks poeng opp til de neste plassene, og kan hende tosifret antall poeng opp til sikker plass. Til sammen har verken Hødd eller Skeid vunnet de 12 siste spilte kampene, og det kommer trolig til å bli både nervøst og målfattig på Høddvoll denne lørdagsettermiddagen. 

  Fredrikstad
  Victor Grodås, Kongsvinger.

  Det blir også verdt å merke seg hvordan begivenhetene på Fosshaugane Campus utspiller seg. Sogndal tar imot ligaleder Kongsvinger til toppkamp i saftbygda. Sogndal har vært OBOS-ligaens nest beste hjemmelag i 2023, og tar imot laget med flest seirer på fremmed gress i divisjonen denne sesongen (5). Kongsvinger fikk imidlertid god hjelp av sisteskansen August Strömberg i 3-1-seieren oer Åsane sist helg til å dra i land alle tre poengene og gjeninnta tabelltoppen. Svensken kan fort få det travelt også på lørdag. 

  Helgens spill

  Hødd – Skeid 
  TIPS 
  U til 3,50 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Fredrikstad – Kristiansund 
  TIPS 
  U til 3,60 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen