More

  Tabelltips OBOS-ligaen 2024: Tett bak teten

  OBOS-LIGAEN 2024: Vålerenga vinner suverent. Derfra og ned blir det atskillig vanskeligere. 

  Det er omtrent større sannsynlighet for å plukke ut 7 rette i Lotto enn å være presis i tabelltips når det kommer til OBOS-ligaen. Redaksjonen i Tipsbladet har likevel tatt sjansen på å legge hodene i bløt og presentere hvordan vi tror tabellen i 1. divisjon vil se ut når siste ligarunde er ferdigspilt rundt klokken 17 lørdag 9. november, om drøyt syv måneder. Årets fullstendige tabelltips ser du lengst ned i artikkelen.

  TEGN ABONNEMENT OG FÅ HELGENS 184-SIDERS SERIESTART-SPESIAL FOR KUN FEM KRONER!

  For å ta førsteplassen først – ingen ser ut til å være i nærheten av å kunne true Vålerenga. Mens det før forrige sesong virket vidåpent hvem som ville knipe de øverste opprykksplassene, er Vålerenga i år atskillige hestehoder resten av feltet, og bør rett og slett være altfor gode for denne divisjonen. Ja, nedrykket i fjor høst var av den ekstremt pinlige sorten, og ja, de har måttet selge et par nøkkelspillere i vinter. Men, troppen som stiller til sesongstart er likevel vesentlig sterkere enn alle andres, og med noen få hederlige unntak, vil nesten alle Vålerengas bortekamper føles som hjemmebane for dem i år, takket være deres enorme støtte på bortebane. 

  Trøndersk overraskelse

  Obos-Ligaen
  Pål André Helland Blir En Del Av Støtteapparatet I Ranheim.

  Vi ser for oss en lignende sesong for Vålerenga som Brann hadde i divisjonen i 2022. Langt verre er det å gjette seg frem til hvem som slår følge med Oslo-laget opp til Eliteserien. Stabæk er en naturlig kandidat, og har OBOS-ligaens beste trener i Bob Bradley. Den tidligere Premier League-manageren har dessuten fått med seg sønnen sin, Michael, i trenerteamet, men Stabæk har sett hele 16 spillere forsvinne ut stadionportene på Nadderud i vinter. De har riktignok i varierende grad blitt erstattet, men Bob Bradley blir nødt til å sette sammen så å si et helt nytt lag, og det kan tid å få samspilt laget etter amerikanerens foretrukne toner. Litt for lang tid, tror vi, og Stabæk må dermed nøye seg med kvalik. 

  I stedet gir vi den andre direkte opprykksplassen, kan hende noe overraskende, til Ranheim. Kåre Ingebrigtsen går løs på sin andre sesong i klubben, og har fått med seg et stjernespekket team i støtteapparatet. Christian Eggen Rismark kommer inn som Ingebrigtsens assistent, og bør vite ett og annet om fotballedelse – all den tid han er barnebarnet til kan hende tidenes beste norske trener, Nils Arne Eggen. Pål André Helland har dessuten blitt ansatt som spillerutvikler, og Michael Karlsen har kommet inn som spillerkoordinator. Trønderne fremstår langt mer profesjonelle i fremtoningen denne sesongen. 

  Rekordjevnt i bunnen?

  Når det kommer til bunnen av tabellen, kunne vi like gjerne trillet terning, og det gjelder særlig de lagene vi har plassert på de fem nederste plassene. Kvalitetsmessig virker det nesten umulig å skille kvintetten, og opprykkslagene virker å være godt rustet for OBOS-ligaen. Lyn er tilbake med et smell etter to strake opprykk, og er blant de største klubbene som har rykket opp i nyere tid. Vi har satt dem desidert høyest av opprykkslagene, og det er verdt å minne om at Oslo-lagene tross alt hadde den «svakeste» sesongen av de lagene som rykket opp fra PostNord-ligaen i 2023. Derfor tror vi alle tre vil klare seg. 

  Avspark er satt til 2. påskedag, og vi går dermed en fabelaktig avslutning på påsken i møte, når sesongen i OBOS-ligaen endelig skal sparkes i gang. En riktig så fornøyelig OBOS-sesong ønskes alle lesere og supportere av alle 16 klubber! 

  Tabelltips Obos-Ligaen
  Tabelltips Obos-Ligaen 2024: Tett Bak Teten 3

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen