More

  Tabellen lyver aldri, eller?

  Det er et par store sprik mellom den faktiske tabellen og Expected Goals-tabellen. Vi har tatt en rask kikk på de største sprangene i Championship, League One og League Two.

  Championship:

  Det er på toppen man finner de klart største forskjellene. Middlesbrough ligger på 22.plass på den ordinære tabellen. Om xG-tabellen hadde vært fasit hadde Chris Wilder sine menn faktisk ligget på tabelltopp, akkurat som vi i Tipsbladet tippet før sesongstart. Det er særlig baklengsmålene som spriker fra den ordinære tabellen og som har gitt de 8.5 mindre poeng enn de skulle hatt. WBA og Steve Bruce er i samme situasjon. Der er de ikke like stor sprik mellom xG men de syv uavgjortresultatene og den ene 5-2 seieren gjør sitt til at de med små justeringer skulle hatt syv poeng mer og lagt seg på en andreplass på tabellen. Ellers er det Swansea (ti plasser) og Luton (seks plasser) som har fått dårligst betalt til nå i sesongen. I motsatt retning er det Burnley, Blackburn og særlig Rotherham som skiller seg ut på tabellen. Rotherham hadde falt 13 plasser og nesten ned på nedrykksplass om denne tabellen var gjeldende. Men ser man på faktiske poeng lagene har overprestert er det Sheffield United, Norwich, Reading og Burnley som har fått best betalt til nå i sesongen.

  Tabellen Lyver Aldri, Eller? Chship
  Tabellen Lyver Aldri, Eller? 4

  League One:

  I League One er det Oxford United som har størst grunn til å føle seg snytt. I denne tabellen fyker de 16 plasser opp og legger seg på en sterk tredjeplass på tabellen. Burton har også underprestert stort og hopper ti plasser opp med sine åtte ekstra poeng. Accrington Stanley sitt hopp skyldes i stor grad små variasjoner i de fire uavgjort-resultatene deres. Det er også verdt å legge merke til at de to lagene på topp Plymouth og Ipswich har fått litt for godt betalt. Det samme har Lincoln og Cambridge som faller hele 14 og ni plasser på xG-tabellen.

  Tabellen Lyver Aldri, Eller? Leagueone11
  Tabellen Lyver Aldri, Eller? 5

  League Two:

  I League Two er serielederne Leyton Orient suverene. I følge xG skulle Leyton Orient hatt ni færre poeng og falt til en andreplass på tabellen. Overraskelseslaget Barrow og serietoer Northampton har også overprestert i følge denne tabellen og faller henholdsvis syv og ni plasser på tabellen. Mansfield hopper opp seks plasser til tabelltopp til tross for at de har fått akkurat som fortjent til nå i sesongen. Newport, Stockport, Colchester og Walsall har fått dårligst betalt til nå i sesongen.

  Tabellen Lyver Aldri, Eller? Leagueone
  Tabellen Lyver Aldri, Eller? 6

  Sånn hadde det altså sett ut om xG-fansen fikk viljen sin. Så får alle andre sjekke den ordentlige tabellen. Det er heldigvis fortsatt den som teller.

  Vil du holde deg oppdatert på xG-tabellen gjennom sesongen er Pompey-fan @xG_data på Twitter en mann å følge.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen