More

  Syv Premier League-kamper på menyen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Premier League er tilbake, etter at forrige helg ble viet FA-cup. Tjuvstart på helgens runde ble tatt fredag kveld, da det endte målløst mellom Chelsea og Fulham.

  Syv kamper på programmet i dag:

  Syv Premier League-Kamper På Menyen Martin 1
  Syv Premier League-Kamper På Menyen 5

  Everton – Arsenal
  Goodison
  Lørdag 13.30

  Everton fikk på plass en ny manager, men Sean Dyche må klare seg med spillerstallen som fikk Lampard sparket. Da minus Anthony Gordon, som nå prøver lykken i Newcastle. At det ikke i løpet av måneden ble hentet en eneste offensiv spiller er et mysterium. Dette samtidig som alle de andre i nedrykksstriden styrket seg kraftig i januar, men Dyche virker ikke stresset. Totalt to poeng er hentet fra siste åtte kamper, men statistikken mot Arsenal er god – med tre seirer fra siste fire. To seirer og seks tap fra første ti hjemme på Goodison.

  Skader: Andros Townsend, Michael Keane, Ben Godfrey, Nathan Patterson og James Garner er ute.

  Arsenal hadde heller ikke et veldig hektisk vindu, men både Trossard og Jorginho er smarte kjøp. Trossard er en offensiv og målkåt ballkunstner, mens Jorginho er en vinnerskalle som i ordets rette forstand kan bli gull verdt utover våren. 16 av første 19 kamper er vunnet, og fortsatt har The Gunners bare tapt én kamp. For første gang siden 2018 kan man gå 14 strake uten tap. 8-1-1 fra første 10 på fremmed gress. I syv av dem har man holdt rent bur. Martin Ødegaard har scoret i sine tre siste bortekamper.

  Skader: Reiss Nelson, Gabriel Jesus og Mohamed Elneny er skadet.  Thomas Partey og Emile Smith Rowe er usikre.

  Odds:

  H: 7.80

  U: 4,40

  B: 1,40

  Brentford – Southampton
  Gtech Community Stadium
  Lørdag 16.00

  Syv Premier League-Kamper På Menyen Brentford 1 Scaled
  Syv Premier League-Kamper På Menyen 6

  Tradisjonen tro brukte ikke Brentford penger i januar. Hovedstadsklubben har en helt egen overgangsstrategi, og panikkjøp er ikke å finne på excel-arkene. Kevin Schade ble hentet på lån tidlig i måneden, og øvrige handler tas etter endt sesong. Thomas Frank har da heller ikke hatt noen grunn til å stresse rundt etter nye spillere. Biene flyr høyt og trygt på tabellen, og hjemme i egen storstue er det fortsatt bare mot Arsenal man har tapt. Slo Southampton 3-0 hjemme forrige sesong.

  Skader: Frank Onyeka og Pontus Jansson er tilbake i trening, men ikke spilleklare. Ellers ingen skadeproblemer i stallen.

  Southampton er fortsatt tabelljumbo, men det er positive signaler som sendes ut nå. Slo godt fra seg i semifinalene mot Newcastle, mens man på vinduets siste dag også hentet noen veldig spennende forsterkninger. Det ble sågar satt overgangsrekord, og begge de som ankom tirsdag er hurtige angripere med gode attester og statistikker. Tre av sesongens fire ligaseirer er tatt på bortebane.

  Skader: Tino Livramento, Kyle Walker-Peters og Juan Larios er skadet.  Kamaldeen Sulemana og Paul Onuachu står klare til å debutere.

  Odds:

  H: 1,80

  U: 3,50

  B: 4,40

  Wolverhampton – Liverpool
  Molineux
  Lørdag 16.00

  Wolves-fansen virker fornøyd med overgangsvinduet, selv om nok noen mener man burde hatt flere offensive spillere å velge mellom. Mye avhenger av om Matheus Cunha blir en suksess. Spillemessig fremgang siden Lopetegui overtok, men fortsatt er det bare målforskjellen som skiller til nærmeste lag under streken. Tre av siste fem kamper har gitt poeng, og tapene kom mot to Manchester-lag. Dette blir tredje møte med Liverpool i år, og uheldige som ikke avanserte mot de røde i FA-cupen.

  Skader: Chiquinho, Sasa Kalajdzic, Boubacar Traore og Pedro Neto er skadet. Craig Dawson og Joao Gomes står klare til å debutere.

  Liverpool-fansen er i harnisk etter at man i januarvinduet valgte å ikke styrke midtbanen. Bærebjelker som Van Dijk, Diaz, Firmino, Jota og Konate er samtidig skadet. Knepent best i forrige bortekamp mot Wolves, men da var det som kjent svært reduserte førsteellevere i begge lag. Siste to bortekamper i ligaen er tapt, med totalt seks baklengsmål. Siste elleve ligakamper mot Wolves er vunnet. Står nå med 25 baklengsmål i ligaspillet, bare ett mindre enn hele forrige sesong.

  Skader: Virgil van Dijk, Roberto Firmino, Arthur Melo, Luis Diaz, Ibrahima Konate og Diogo Jota er skadet.

  Odds:

  H: 3,95

  U: 3,65

  B: 1,85

  Aston Villa – Leicester
  Villa Park
  Lørdag 16.00

  Unai Emery har vunnet fem av sine første syv kamper som Villa-manager, og vipps så er Birmingham-klubben midt på tabellen. Forholdsvis beskjedent januarvindu, men det var en overraskelse at man lot Danny Ings gå til West Ham midt i sesongen. Den nyankomne 19-åringen Jhon Duran må nok regne med å spille en større rolle denne våren enn han opprinnelig hadde tenkt. Samtidig blir det helt avgjørende å holde Ollie Watkins skadefri.

  Skader: John McGinn og Lucas Digne meldes tilbake, og da er Diego Carlos eneste skadefravær.

  Mens Villa har vunnet tre av sine siste fire, har Leicester bare plukket totalt ett poeng fra sine siste fem kamper. Ingen har tapt flere kamper enn The Foxes etter VM-pausen. Marc Albrighton er sendt på lån til WBA, og dermed er bare Jamie Vardy og Daniel Amartey igjen av laget som i 2016 sjokkerte fotballverdenen ved å vinne Premier League-tittelen. Tre av denne sesongs fem seirer er tatt på bortebane.

  Skader: Jonny Evans, Wilfred Ndidi, Boubakary Soumare, Ricardo Pereira, James Justin og Ryan Bertrand er skadet. Nyinnkjøpte Harry Souttar er usikker. Victor Kristiansen og Tete kan debutere.

  Odds:

  H: 1,95

  U: 3,55

  B: 8,20

  Brighton – Bournemouth
  Amex Stadium
  Lørdag 16.00

  Brighton-ledelsen satte på forfriskende vis hardt mot hardt, da de nektet å selge Moises Caicedo til Arsenal. Midtbanespilleren ble holdt borte fra trening i dagene før deadline day, men er tilbake på treningsfeltet. Trossard er solgt til Arsenal, men Kaoru Mitomas offensive prestasjoner har gjort at belgieren allerede er glemt. The Seagulls slo både Everton og Liverpool med tre mål, før det endte 2-2 mot Leicester sist. Har så langt pukket flere poeng borte enn hjemme på Amex.

  Skader: Jakub Moder, Levi Colwill og Adam Lallana er skadet. Alexis Mac Allister er suspendert etter fem gule.

  Bournemouth er ligaens svakeste bortelag, med én seier og syv tap fra første ti reiser. Fire strake tap uten en eneste scoring, før det endte 1-1 i bunnoppgjøret mot Nottingham Forest. Cherries-eieren åpnet lommeboka, og hentet seks nye spillere inn i januarvinduet. Brorparten av dem er imidlertid uprøvde på dette nivået. Møter særs tøff motstand de kommende ukene.

  Skader: David Brooks, Lewis Cook, Junior Stanislas og Ryan Fredericks er skadet. Dominic Solanke og Marcus Tavernier er usikre.

  Odds:

  H: 1,33

  U: 5,00

  B: 8,50

  Manchester United – Crystal Palace
  Old Trafford
  Lørdag 16.00

  Syv Premier League-Kamper På Menyen Rashford Scaled
  Syv Premier League-Kamper På Menyen 7

  Manchester United fikk som forventet enkelt spill mot Nottingham Forest, og dermed er det duket for ligacupfinale mot Newcastle på Wembley. Muligheten til en første pokal siden 2017 betyr mye, men vel så viktig er jakten på topp 4 og det som bedre er i ligaspillet. Jadon Sancho gjorde onsdag comeback etter langt fravær. Christian Eriksen er langtidsskadet, men Marcel Sabitzer er en spennende erstatter. En lang seiersrekke ble brutt da det endte med 2-3-tap mot Arsenal i forrige ligarunde.

  Skader: Christian Eriksen og Donny van de Beek er skadet. Diogo Dalot er usikker. Sabitzer kan får sin debut.

  Palace tok poeng mot Manchester United for bare to uker siden, men for øvrig er formen skrantende. Kun én av siste syv er vunnet, og manager Vieira ønsket seg forsterkninger til både midtbane og angrep i vinduet. Midtbanespillerne ankom i form av Naouirou Ahamada (Stuttgart) og Sambi Lokonga (lån, Arsenal), men noen nye spisser ble det ikke ryddet plass til.

  Skader: Wilfried Zaha, James McArthur og Nathan Ferguson er skadet. Naouirou Ahamada og Albert Sambi Lokonga kan debutere.

  Odds:

  H: 1,37

  U: 4,70

  B: 8,20

  Newcastle – West Ham
  St. James’ Park
  Lørdag 18.30

  Syv Premier League-Kamper På Menyen Pope Scaled
  Syv Premier League-Kamper På Menyen 8

  Newcastle spilte seg tirsdag frem til etterlengtet ligacupfinale, men strek i regningen var det at Bruno Guimaraes der pådro seg fortjent rødt kort som gir karantene i tre kamper. Nick Pope har holdt nullen i sine siste seks kamper, og landslagskeeperen har totalt bare tillatt elleve baklengsmål denne sesongen. Med rent bur i ettermiddag setter han Premier League-rekord med syv strake uten baklengs. Offensivt skranter det noe mer om dagen, med bare én scoring fra siste fire Premier League-kamper. Ubeseiret hjemme siden april.

  Skader: Javier Manquillo, Emil Krafth og Matt Targett er skadet. Alexander Isak er usikker, mens Bruno Guimaraes er suspendert.  Anthony Gordon kan debutere.

  West Ham er fortsatt i sumpa, men 2-0-seieren i bunnoppgjøret mot Everton var naturligvis uvurderlig. Har gjort smart investering i notoriske Danny Ings, men den notoriske målscoreren pådro seg kneskade allerede i debuten. Flere nykommere ble ikke hentet, og akkurat nå er det mangel på friske og raske spissalternativer. Ingen av siste åtte bortekamper er vunnet.  Ingen lag har hentet færre poeng på fremmed gress.

  Skader: Maxwel Cornet, Kurt Zouma og Gianluca Scamacca er skadet. Danny Ings er også tvilsom.

  Odds:

  H: 1,62

  U: 3,75

  B: 5,50

  Søndag:

  Nottingham Forest – Leeds

  Tottenham – Manchester City

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen