More

  Swindon Town – Port Vale

  Swindon Town – Port Vale: Søndag klokken 13.00
  Swindon Town ble avskrevet av oss i midten av april. Da hadde laget gått tre kamper uten seier og hjemmetapet mot Newport gjorde at avstanden opp til topp syv virket for lang. Men vi glemte å ta med at deres store spiller Jack Payne har rykket opp fra både League Two, League One og Championship tidligere. I det ting så håpløst ut tok den herlige midtbanespilleren tak og guidet laget inn med tre sterke seiere på rad, med god hjelp av deres toppskårer Harry McKirdy. For fansen har denne sesongen uansett vært en opptur med tanke på den katastrofale sesongen de opplevde i League One i fjor. Der ble det nedrykk og enorme utenomsportslige problemer som førte til at de i sommer stod uten manager, nesten uten spillere og var under transferembargo bare tre uker før seriestart. Men fra avlyst treningskamp grunnet logistikkproblemer har de sakte men sikkert fått på plass både økonomi, spillerstall og kamplyst. Det hadde faktisk vært fint om en av disse håpløse eiersakene kunne endt med rask opptur i blant. Manager Ben Garner har iallfall imponert nok til at han i april signerte en langtidskontrakt med klubben. Uansett utfall her, fremtiden ser mye lysere ut for Swindon.
  Port Vale har derimot ingen problemer med sine eiere. De har verdens koseligste eier i Carol Shanahan som sammen med sin mann kjøpte klubben i 2019. Siden den gang har den ærverdige klubben fått skuten på rett kjøl igjen og denne sesongen har de virkelig vist at de er klar for å ta neste steg. Med bare to kamper igjen hadde Port Vale alt i egne hender og kunne sikret seg direkte opprykk om de vant begge sine kamper. Uheldigvis for de ble det tap i den enkleste av de to da Newport reiste hjem fra Vale Park med de tre poengene. Da var man avhengig av poeng borte mot Exeter for å sikre playoff. Tidligere Manchester United-spiller James Wilson ordnet 1-0 til bortelaget, og dermed var femteplassen sikret. Nevnte Wilson hadde gått seks kamper uten skåring men med den skåringen skaffet han seg en solid dose selvtillit før de viktige kampene som venter. Det har nok også resten av Port Vale-mannskapet. De hadde ni kamper uten tap før de da endte opp med tre tap på rad i forkant av Exeter-kampen.
  Vi må helt tilbake til september for å finne oppgjøre dem imellom på County Ground. Da var det Port Vale som stakk av med alle tre poengene i en kamp Port Vales store spiller Ben Garrity stod for begge målene i deres 2-1 seier. Med bare et poeng mellom dem på tabellen regner vi med at det blir to intense og tette kamper. 
  Mulig lagoppstilling: 
  Swindon Town: Ward; Egbo, Conroy, Baudry, Iandolo; Reed, Payne, Williams; McKirdy, Davison, Barry
  Port Vale: Stone; Smith, Martin, Hall; Gibbons, Pett, Garrity, Hussey; Wilson; Proctor, Edmondson
  Odds, Norsk Tipping:H: 2.40
  U: 3.10
  B: 2.80

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen