More

  Supporterklubbene i Norge: Blackburn Rovers 

  Tipsbladet presenterer medlemsklubbene i Supporterunionen for britisk fotball. Først ut er Blackburn Rovers. 

  I vår nye føljetong, vil vi ukentlig presentere medlemsklubbene i Supporterunionen for britisk fotball. Vi lever i en tid der eierskap, pengebruk og strukturen hos de største og mektigste klubbene gir stadig mer avsmak, særlig utenfor balløyas landegrenser. Her til lands har interessen for klubbene i Football League alltid vært stor, og stadig flere får, gledelig, øynene opp for divisjonene under Premier League. Denne gangen tar vi derfor turen ned til Championship for å lodde stemningen i Blackburns norske supporterklubb.

  Blackburn
  Sjekk Ut Brscn Sine Hjemmesider For Hvordan Bli Medlem Eller Bidra Til Supporterklubben.

  Høye topper – dype daler

  Blackburn er som kjent ingen liten klubb, og én av bare syv vinnere av Premier League. Kun fire sesonger etter ligagullet i 1995, rykket Rovers imidlertid ned til Championship, men ble værende der i kun to sesonger. Da vanket det ti nye sesonger blant det ypperste selskap, før man igjen måtte ta turen ned, og siden har Blackburn blitt værende. I 2017/18-sesongen rykket Lancashire-klubben sågar ned til League One, men rykket umiddelbart opp igjen. De to foregående sesongene har gitt 8. og 7. plass, altså rett utenfor play-off. I skrivende stund er Rovers imidlertid helt nede på 17. plass. Hvordan er så utsiktene for den stolte klubben? Vi lar ekspertisen svare på det, styremedlem i Blackburn Rovers SCN (BRSCN), Erlend Pettersen, svare på det. 

  HUSK AT DU KAN PRØVE TIPSBLADET I FIRE UKER FOR EN FEMMER!

  Krevende økonomi

  Hva synes du om sesongen så langt, og hva er målet for 2023/24?

  – Det er med blandet drops. Etter den gode sesongen i fjor, der man presterte bra helt til våren der man gikk glipp av en play-off plass på målforskjell har sesongen i år blitt tyngre. Jon Dahl Tomasson har gjort en kjempejobb med laget, men fjorårets planer i overgangsvinduet ble endret etter at klubbens eiere, Venkys ble nektet å gi økonomisk bistand utenfor India.

  Budsjettet ble med det barbert ned 15-20% på et allerede lite budsjett. Til tross for det så startet man sesongen bra, men man har slitt veldig mye med skader i høst, noe man fortsatt har fram til februar måned. 24. januar er en viktig dato for oss blåhvite. Da skal Venkys til domstolen for å få opphevet dommen rundt det å bruke penger utenlands. Da stort sett for å finansiere driften i Blackburn. Skulle de få nei, skal det bli meget spennende å se hva som skjer.

  Blackburn
  Sytremedlem I Brscn, Erlend Pettersen, Beretter Om En Krevende Økonomi I Klubben.

  Men det positive er at man har en drøss av egenproduserte spillere i stallen. Man har kanskje en av balløya mest spennende engelskmann på midtbanen i Adam Wharton. Man satser på at vinteren og våren blir mer stabilt slik at man kanskje kan kjempe om en topp 8 plassering, med den lille drømmen om å kapre en 6. plass. I tillegg så har man gjort det bra i cupene under JDT, så et godt cup-run i FA-cupen hadde ikke gjort noe. Skal man konkludere, så er det en humpete sesong der økonomien er den store bøygen for øyeblikket sier Erlend Pettersen til Tipsbladet. 

  Blackburn
  Adam Wharton, En Av Englands Mest Lovende Midtbanespillere.

  Flere familiemedlemskap

  Hvor lenge har Blackburns norske supporterklubb vært i drift?

  BRSCN ble startet i april tilbake i 1999, men supporterklubben i nåværende form har sine røtter fra 2004. De første årene fram til 2004 var det mye fram og tilbake. Etter det så har supporterklubben blitt driftet bra med ganske stabile medlemstall. Per 10.01.2024 så har vi 203 betalende medlemmer, pluss 82. familiemedlemskap. Det kreves et hovedmedlemskap for å få knyttet til seg et familiemedlemskap. Ganske stabile tall, men gledelig at familiemedlemskap har tatt seg opp de siste årene, sier Pettersen. 

  Seier i Lancashire-derbyet

  Hva er ditt beste minne fra fotballturene til England?

  – Mitt beste minne er hjemmekampen mot Burnley i Premier League tilbake i 2009, når man vant 3-2. Det var lenge siden man hadde spilt mot erkerivalene og spesiell ramme med mange folk og over 60 nordmenn på den kampen. Tett på var borteoppgjøret mot Burnley i 2013 i Championship, da Jordan Rhodes utlignet til 1-1 seks minutter før slutt. Det var en flott 30. årsfeiring. Det spesielle i disse kampene er at politiet krevde at bortefansen tok bussen til stadion, uansett om man bodde tett på bortearenaen. Forrige sesong da man møttes i Championship hadde politiet opphevet dette kravet. Da kunne bortefansen reise på egen hånd til East Lancashire-derbyet, sier Pettersen. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen