More

  Superonsdag i VM

  Om det er én dag man som nordmann skal benke seg foran tv, så er det i kveld. Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås skal alle kjempe om medaljer i kveldens finaler på henholdsvis 400 hekk og 1500 meter.

  Det er godt håp om edelt metall i kveld, men formidsagsøkta ga ikke resultatene man hadde håpet på.

  Superonsdag I Vm: Jakob Ingebrigtsen
  Superonsdag I Vm: Jakob Ingebrigtsen Er Storfavoritt På 1500

  Tung formiddag

  Flust med nordmenn har allerede vært i aksjon i Budapest i dag, men så langt helt uten suksess. Det var klart håp om to nordmenn i stavfinale, men både Pål Haugen Lillefosse og Sondre Guttormsen hadde en svært tung dag. Førstnevnte rev tre ganger allerede på åpningshøyden 5,35, mens Guttormsen rev to ganger på 5,70 før han mislyktes også etter å ha spart siste forsøk til 5,75.

  Det ble før VM mumlet om mulige medaljemuligheter i spyd for Sigrid Borge, men den drømmen forsvant allerede i forsøket. Borge kom knapt over 50 meter, og var aldri i nærheten av å nå finale. Med årsbeste på 66,50 skulle kvalifiseringskravet på 61,50 vært en formalitet, men nei.

  Superonsdag I Vm: Hedda Hynne
  Superonsdag I Vm: Bare Nesten For Hedda Hynne

  Ingar Bratseth-Kiplesund hadde også ambisjoner om både finale og det som enda bedre er, men heller ikke lengdehopperen var i nærheten av å innfri. Hedda Hynne og VM-debutant Christine Bjelland Jensen var oppe mot hard konkurranse på henholdsvis 200- og 800 meter, og ingen av dem nådde frem. Hynne var imidlertid svært nær tredjeplassen som ville gitt direkte adgang til finale.

  Gull i blikket

  Tung formiddag, men i kveld skal det forhåpentligvis hentes hull i Budapest. Og da helst gull. Narve Gilje Nordås er på medaljejakt etter å ha senket persen med over 3 sekunder (!) denne sesongen, mens Jakob Ingebrigtsen nok må finne seg i å være storfavoritt. Mohamed Katir, Timothy Cheruiyot og Abel Kipsang har alle ambisjoner om å snyte Sandnes-løperen for gullet, men Norsk Tipping mener altså 1,10 er passende vinnerodds for Jakob-gull.

  Superonsdag I Vm, Narve Gilje Nordås
  Superonsdag I Vm: Narve Gilje Nordås

  Og dette er altså dagen hvor vi håper på to norske gull. Karsten Warholm utfordres av Alison dos Santos og Rai Benjamin, og kan hende må Warholm slette sin egen verdensrekord for å vinne gull. Ikke oss imot.

  Startskuddet for 1500-meteren lyder kl. 21.15, mens Warholm ligger i startgropa 21.50. Still klokka, og rett fjernkontrollen mot NRK.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen