More

  Supercopa: Barcelona – Real Madrid

  Historiens 281. El Clásico sparkes i gang i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh av alle steder, når erkefiendene Barcelona og Real Madrid nok en gang låser horn i kveld.
  Denne gangen er det en finalebillett i Supercopa de España som står på spill, en turnering lagene har vunnet til sammen 24 ganger hver, og det er Barcelona som har flest titler, med sine 13 mot Real Madrids 11.
  Det er imidlertid Real Madrid som er forhåndsfavorittene, slik de gjerne har vært de siste årene. Barcelonas problemer de siste sesongene har vært veldokumenterte, men klubben håper nå at man går en lysere fremtid i møte. Spillerstallen er i alle fall særdeles ung og enda mer lovende, og med Ferran Torres endelig registrert og på plass, virker Xavi å ha funnet stammen i laget som skal bære Barça inn i fremtiden. 
  Ferran Torres, Ansu Fati, Pedri, Ronald Araujo, Nico og Gávi er alle spillere med lysende fremtid foran seg, og det er spesielt gledelig for Xavi at langtidsskadde Pedri og Ansu Fati endelig er tilbake. De kan fort komme inn fra benken i kveldens Clásico, men er ikke aktuelle til å starte. Frenkie de Jong gjør også retur fra skade, men også han vil høyst trolig starte oppgjøret på benken.
  Barcelona er ubeseiret i sine seks siste kamper, og Xavi finner stadig mer grunn under føttene som Barça-trener. Han virker å ha fått klubben til å dra i samme retning for første gang på flere sesonger, og han har vært svært ivrig på å bringe den berømte tiki taka-stilen tilbake til Camp Nou, som gjorde seg aller mest gjeldende da han selv herjet på Camp Nous midtbane. Det har manageren for hans erkerivaler, Carlo Ancelotti, fått med seg.
  – Jeg liker dem som lag fordi de har en ganske så tydelig måte de ønsker å spille. De følger sin egen klubbs identitet og de har hatt en god periode etter at Xavi tok over. Jeg tror at hans bidrag, ideer og holdninger vil føre til at Barcelona vil forbedre seg ytterligere, sier Madrid-bossen til spansk presse.
  Ancelotti selv ankommer Riyadh med to strake seirer i bagasjen etter at Real Madrid overraskende tapte mot Getafe 2. nyttårsdag. De troner øverst på tabellen i La Liga, og i Vinícius Júnior har de en av verdens mest fryktede formspillere for øyeblikket. I søndagens 4-1-seier mot Valencia, scoret han to nye mål, og tok dermed antallet ligamål opp til 18 på bare 20 matcher denne sesongen.
  Tipset: Ingen av lagene her kan påberope seg hjemmebanefordelen, men Real Madrid har likefullt mer kvalitet i troppen en Barcelona, og har hatt et bra tak på erkefienden de siste sesongene. Coolbets 1,92 er best i klassen, og vi tror dermed at den første finalebilletten ender hos hovedstadslaget.
  Kampen vises på MAX.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen