More

  Storseirer til Sandefjord og Stabæk – Lillestrøm knepent videre

  Underholdende cup-søndag.

  Det ble en underholdende søndag i norsk fotball. Brann viste at de absolutt hører hjemme i Eliteserien med sin 3-1-seier over Haugesund. Bård Finne ble tomålsscorer for bergenserne, og dermed kunne Eirik Horneland konstatere lagets første deltakelse i kvartfinalen siden 2014.

  Sandefjord lånte for anledningen Mjøndalens hjemmebane, Consto Arena, til “hjemmekampen” mot Odd, da Release Arena fortsatt ikke er spilleklar. Selv om hjemmebanefordelen forsvant ut vinduet, hadde SF ingen problemer med å ekspedere Odd ut av cupen. Telemarkingene raknet totalt i første halvdel av førsteomgangen, og blåhvalene ledet 4-0 før det var spilt 24 minutter. Jakob Dunsby fikk en uforglemmelig debut med sine to mål, og en annen debutant, Danilo Al-Saed, kunne også feire første mål for sin nye klubb.

  Fest også på AJ Arena i Sandvika, der Stabæk møtte Bryne, da heller ikke Nadderud-matta var klar for ny sesong. Det fikk forsvinnende lite å si for bæringene, som feide Bryne av banen med hele 5-0. Mush Bakenga scoret i debuten for Stabæk, og Kasper Høgh scoret også sine to første mål for klubben etter låneovergangen fra AaB. Herman Geelmuyden fikk æren av å avslutte ballet for æringene.

  Lillestrøm fikk en vinnende start på 2023, men måtte jobbe hardt for avansementet. Akor Adams sendte gjestene i ledelsen allerede i første spilleminutt, men Sogndal kom tilbake og utlignet ved Daniel Arrocha, og saftkokerne var fullt på høyde med kanariene. Etter pause tok LSK mer og mer over, og fikk seiersmålet til slutt da Thomas Lehne Olsen stanget inn 2-1 på corner.

  Den siste kvartfinalebilletten deles ut senere i kveld, når Viking møter Rosenborg. Avspark er 20:15.

  Resultater søndag

  Brann – Haugesund 3-1
  Skeid – Molde 1-3
  Sandefjord – Odd 4-1
  Stabæk – Bryne 5-0
  Sogndal – Lillestrøm 1-2
  Start – Tromsø 1-1 (Tromsø videre etter straffekonkurranse)

  Slik spilles kvartfinalene

  Brann – Sandefjord
  Bodø/Glimt – Viking/Rosenborg
  Molde – Stabæk
  Tromsø – Lillestrøm

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen