More

  Storheter i hardt vær

  Milan (11), Juventus (9), Barcelona (8) og Ajax (6) har totalt spilt 34 Champions League-finaler, men alle står de nå i fare for å bli eliminert fra sluttspillet før moroa i det hele tatt har begynt.

  Regjerende Serie A-mester Milan er selvfølgelig fortsatt ved godt mot, men etter strake tap mot Chelsea har milaneserne kniven mot strupen før denne ukes møte med Dinamo i Zagreb. Store skadeproblemer gjør ikke oppgaven enklere enn den var i utgangspunktet, og i siste spilleomgang skal man altså opp mot tabelltoer Salzburg. Mye tyder på at det oppgjøret kan bli helt avgjørende i en veldig åpen gruppe. 

  For Juventus er utfordringen enda større. Den gamle dame har tapt tre av sine første fire kamper, og allerede tirsdag kan denne sesongens Champions League-eventyr være over.

  Alt annet enn borteseier mot Benfica i Portugal vil bety at Champions League-eventyret er over. Barcelonas eventyr er også over om de ikke vinner denne uken, men katalanerne er også avhengig av andre resultater for å holde liv i drømmen om avansement. Samme betingelser gjelder for Ajax i gruppe A. 

  Fem klare, dusinet kan følge denne uken

  Bayern München, Club Brugge, Manchester City, Napoli og Real Madrid har allerede sikret seg plass i utslagsrundene, og kvintetten kan i denne spilleomgangen sikre seg både gruppeseier og gode betingelser når utslagsrundene skal trekkes. Og mer enn som så kan avgjøres tirsdag og onsdag denne uken.

  Benfica, Chelsea, Dortmund, Inter, Leipzig, Liverpool, Marseille, Paris Saint-Germain, Porto, Salzburg, Sporting og Tottenham kan alle være klare for sluttspill denne uken. Samtidig kan Atlético, Barcelona, FCK, Dinamo Zagreb, Eintracht Frankfurt, Leverkusen, Maccabi Haifa, Sevilla, Shakhtar og Sporting – i tillegg til de fire nevnte tungvekterne – alle være ute av dansen. 

  Ute av dansen er så definitivt denne sesongs skotske deltakere. Sist to skotske lag var i Champions Leagues gruppespill var tilbake i 2007, og når de endelig kom gjennom nåløyet har både Rangers og Celtic vært sjanseløse. Totalt har duoen plukket ett poeng fra åtte kamper, og Rangers står sågar med 1-16 i målscore ette sine første fire. Begge kan i løpet av onsdag kveld være bekreftet tabelljumboer. 

  Scoringskongen får trolig hvile

  Erling Braut Haaland fortsetter å skrive rekorder, både i Premier League og Champions League. Mye tyder imidlertid på at nordmannen står over står over tirsdagens kamp mot Dortmund på sin tidligere hjemmebane. City er allerede videre, og Braut har vist tendenser til å gå tom for krefter. Herjet med to nye scoringer mot Brighton lørdag, men både han og resten av City-laget virket tyngre etter pausehvilen.

  City har tøft program frem til VM, og ingen grunn da til å drive rovdrift på den norske storscoreren i kamper uten spesiell betydning. City har tross alt alternativer nok, i alle posisjoner. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen