More

  Store sko å fylle

  Liverpool var minutter unna den virkelige store premien forrige sesong, da man frem til mållinjen hadde muligheten til å vinne absolutt alt man stilte opp i. Ligacupen og FA-cupen ble innkassert, men de gjeveste prisene – i form av Premier League og Champions League – røk på oppløpssiden. Tre av tre mulige finaler, og snusen av ligatittel frem til siste spark på ballen er naturligvis ekstremt imponerende, men det må uansett kalles en nedtur av de sjeldne at man da blir stående igjen med to hjemlige cuptrofeer. Nå gjøres nytt forsøk, og helt sikkert er at det IKKE blir enklere denne gang. 
  Senegaleseren blir savnet
  Kort tid etter seiersturen med rød buss gjennom Liverpools gater ble det klart at det ville skje forandringer offensivt gjennom sommeren. Den gylne trioen Mo Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino var i ferd med å bryte samarbeidet, og minst én – mest trolig to av de tre ville forsvinne. Salah krevde (enda) større lønningspose, mens Mané ønsket seg nye utfordringer. Det endte med at begge fikk sine ønsker innfridd, da Salah ble gitt nye betingelser og lengre kontrakt, mens Mané fikk reise til Bayern. Etter hva de to viste i Premier League etter nyttår skulle nok mange ønske det ble omvendt. Salah var en skygge av seg selv, mens Mané både storspilte og scoret mål. 
  Usikkert bytte
  En erstatter for senegaleseren ble imidlertid raskt hentet inn, og det er enorme forventninger til Darwin Nunez. Den 23-årige uruguayaneren var mer enn en håndfull for Liverpool-forsvaret da han storspilte og scoret mål for Benfica mot Liverpool i Champions League forrige sesong, men at han umiddelbart tar opp hansken etter Mané finnes naturligvis ingen garanti for. Nunez spås en stor fremtid, men det har vært mye opp- og ned i oppkjøringskampene. 
  I tillegg til Nunez har Klopp hentet det unge stortalentet Fabio Carvalho fra Fulham, og den anvendelige portugiseren vil garantert få flust med sjanser allerede denne sesongen. Samtidig har man omsider skaffet seg en vikar for Trent på høyrebacken, da den offensive unggutten Calvin Ramsay har ankommet fra Aberdeen. De to sistnevnte er imidlertid henholdsvis 19 og 18 år, så her kan det lønne seg å ha tålmodighet. Divock Origi, Neco Williams og Takumi Minamino er av de som har slått følge med Mané ut døra på Anfield. 
  Håpet
  Den gylne trioen på topp raknet da Mané reiste. Samtidig går det rykter om at Firmino kan la seg friste av beilere som Juventus, mens Salah har ett og annet å revansjere etter den skuffende innspurten på forrige sesong. Heldigvis for Liverpool-fansen er det også spillere på vei opp og frem.
  Luis Diaz var ganske sikkert sesongens kjøp i Premier League forrige sesong, til tross for å ha ankommet da ligaen var halvspilt. Colombianeren har absolutt alt man måtte ønske seg av en vingløper eller angriper, og oppkjøringen har bevist at hva han viste forrige sesong var alt annet enn et blaff. Nyankomne Nunez vil neppe kunne klage på servitørene, når han vil bli pepret med pasninger fra spillere som Diaz, Trent og Robertson. Firmino antas å bli værende, men uansett har man også Diogo Jota. Den tidligere Wolves-angriperen var tam i siste halvdel forrige sesong – og sliter dessuten nå med en lei strekkskade, men Jota vil garantert slå tilbake. Offensivt skal derfor Liverpool ha nok av slagkraft også denne sesongen. 
  Om det er nok til å ta rotta på de himmelblå fra Manchester gjenstår uansett å se. Nyere historie beviser med tydelighet at dette er en mer enn voksen oppgave.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen