More

  Stolt Ødegaard

  Siste Premier League-runde ble lang og slitsom for lagene i bunnstriden, og til slutt var det Everton-fansen som kunne juble for ny kontrakt, mens Leicester og Leeds, sammen med Southampton, måtte ta den tunge turen ned i The Championship.

  Forøvrig var det på siste spilledag bare Tottenham, Brentford og Aston Villa som hadde noe som helst å spille for, og alle tre vant. Det var da Villa som sikret seg plass i Europa Conference League. Imponerende etter at klubben virket på full fart mot nedrykksstrid da Unai Emery overtok for Steven Gerrard.

  Arsenal avsluttet sesongen med 5-0-seier hjemme mot Wolves, og lagkaptein Martin Ødegaard var tross alt stolt over hva som hadde blitt levert av Gunners-laget denne sesongen.

  -Vi er naturligvis skuffet over å ikke vinne tittelen, når vi så lenge ledet ligaen. Samtidig må vi se på prestasjonen vi har gjort, og hvor langt vi har kommet i løpet av bare ett år. Og fortsatt har vi ambisjoner om å bli sterkere. Det er en sann glede å være kaptein for en så stolt klubb, med så fantastiske fans, sa Ødegaard fra midtsirkelen på Arsenals hjemmebane etter kamp søndag.

  Glede og ettertanke på Goodison

  Stolt Ødegaard Sean Dyche
  Lettelse: Sean Dyche Og Everton Reddet Kontrakten

  Dette var uansett nedrykksstridens dag, og ingen var da sluttsignalet lød gladere enn Toffees-fansen. Sean Dyche manet imidlertid til ettertanke.
  -Det var et fantastisk øyeblikk, og en formidabel dag, men vi må ikke glemme hvor nær vi var å måtte forlate Premier League. Det er veldig mye jobb som må gjøres, for å unngå å havne i samme situasjon igjen, sa Everton-bossen etter 1-0-seieren mot Bournemouth.

  Tilbake til start

  Leeds United var en fargeklatt da de under ledelse av Marcelo Bielsa gjorde comeback i Premier League. Argentineren er fortsatt fansens favoritt, og da mye grunnet at etterfølgerne bare har gjort laget gråere – uten å gjøre resultatene bedre. Jesse Marsch maktet gjennom en mektig sluttspurt å dra laget opp av gjørma på denne tiden i fjor, men alvoret gikk ikke hele veien opp i styrerommet. Vingling med managere og svak rekruttering førte til fall, og veien tilbake til eliten kan bli både lang og kronglete. Atter en ny manager skal hentes, nye spillere må inn, og også eierskapet må avklares på Elland Road.

  Eventyret over for denne gang

  Leicester sjokkerte hele fotball-Europa da de sesongen 2015/2016 gikk hele veien frem til Premier League-tittel. champions League-spill og pokal fra FA-cupen fulgte, før det nå altså gikk helt galt. Mye å sette fingeren på, men viktigst var nok kanskje at man lot Kasper Schmeichel reise til badebyen Nice, og at Brendan Rodgers ble bedt om å rydde kontoret. Også på King Power Stadium er det ryddejobb som må gjøres, og også der må det ny manager inn. Dean Smith er så definitivt ingen steg opp fra Rodgers.

  Stolt Ødegaard Leiecster
  Nedtur: Premier League-Vinneren Fra 2016 Må Ta Den Tunge Turen Ned

  En lang sesong er over, og Manchester City ender i kjent stil opp som vinner. 115 x hurra for dem. Arsenal rotet ikke bort tittelen, men leverte en fremragende sesong – og blir enda bedre neste sesong. Newcastle sikret seg plass i Champions League, men også der er det eierskap som ikke tåler dagens lys. Manchester United er tilbake i eliten, og nå skal vel snart de røde djevlene snart igjen utfordre om tittelen.

  Giganter i bakleksa

  Liverpool var en total skuffelse, men kommer garantert sterkere neste sesong. Det gjør garantert også Chelsea, for på Stamford Bridge kan det bare gå en vei.

  Forøvrig er det verdt å merke seg det for for bare fjerde gang i Premier League-historien ble fornyet kontrakt for alle de tre nyopprykkede.

  Og til slutt; hvor gøy er det ikke å se Brighton skaffe seg plass i Europa, for aller første gang i deres klubbhistorie? Måten det jobbes på i badebyen er noe flere bør se til og lære fra. Utelukkende imponerende resultater, og The Seagulls har også spil fotball som gjør godt på øyet.

  Stolt Ødegaard Jan Paul Van Hecke
  Fargeklatt: Brighton Har Vært Av Sesongens Store Gledelige Overraskelser

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen