More

  Stjernen ute for sesongen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Endte Rennes’ Champions League-håp på skadestuen? Det er spørsmålet vi nå må stille etter at det ble klart at man må klare seg uten toppscorer Martin Terrier resten av sesongen. 25-åringen gikk ut med skade i 2-1-seieren mot Nice forrige midtuke etter å ha satt inn sitt 12. mål for sesongen hvorav ni i ligaen. Forrige sesong leverte Rennes’ store stjernespiller hele 21 ligamål, kun slått av Kylian Mbappé og Wissam Ben Yedder, og ble med det nominert til årets spiller i Ligue 1. VM-plass ble det likevel ikke for Martin Terrier, men nå må Rennes finne ut en måte å klare seg uten stjernen sin. I cupkampen mot Bordeaux gikk trener Bruno Genesio tilbake til en 4-3-3-formasjon der Jérémy Doku og Benjamin Bourigeaud spilte på kantene med Amine Gouiri på topp. Onsdag var Arnaud Kalimuendo tilbake i laget og scoret, men det endte med meget skuffende 1-2-tap. Warmed Omari og Benjamin Bourigeaud ble begge utvist og dermed begynner det å se veldig tynt ut foran søndagens stormøte med Paris Saint-Germain.

  Kan ikke erstattes

  Trener Bruno Genesio, som med 1-2-tapet for Clermont fikk et tungt jubileum i sin 200. kamp som trener i Ligue 1, er klar på at noe må endres nå som Martin Terrier er ute:

  – Det er ikke mulig å finne er erstatter for Martin. Det er to ting vi kan gjøre nå. Enten må vi finne en spiller som kan gjøre noe av den rollen Martin hadde eller så må vi bare si at vi har spillere i troppen som ikke har fått mye spilletid og som nå kan få sjansen. Det blir ikke som med Martin, men vi kan endre stilen.

  Messi tilbake med bravur

  Hos Paris Saint-Germain ser alt lysere ut. 2-0-seieren hjemme mot Angers onsdag gjør at man igjen har en luke på seks poeng på toppen av tabellen. I den kampen var Lionel Messi tilbake for første gang etter VM-triumfen. Trener Christophe Galtier valgte å spare Kylian Mbappé i den kampen samt en skadet Neymar. Hugo Ekitike fikk en sjelden sjanse fra start på topp og takket for tilliten med scoring allerede etter fem minutter. Lionel Messi var involvert i den scoringen og fjernet så all tvil selv med 2-0-målet et drøyt kvarter før slutt. Marco Verratti, Presnel Kimpembe og Nuno Mendes er fortsatt skadet, men Renato Sanches er tilbake i trening. Midtbanespilleren ble hentet fra Galtiers gamleklubb Lille for 13 millioner euro i august, men har siden fått kun to ligaseirer fra start. Portugiseren angrer imidlertid ikke på at han valgte PSG foran klubber som Milan i sommer:

  – Jeg valgte Paris fordi jeg elsker Frankrike. PSG har bydd på meg tre ganger før, uten at det skjedde noe. Nå var endelig tiden kommet. Jeg kjenner Christophe Galtier svært godt fra tiden vår sammen i Lille og at han ble ansatt som trener var en viktig del av avgjørelsen min.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen