More

  Stille før stormen

  Januarvinduet er ikke det mest attraktive, men flere Premier League-klubber vil likevel handle denne måneden. Så langt har det imidlertid vært beskjeden aktivitet – i alle fall i Premier League.

  Liverpool er av klubbene som trenger umiddelbart påfyll av forsterkninger, og LFC var da også tidlig ut med å hente inn Cody Gakpo fra PSV. Nederlenderen er imidlertid hentet tidlig for å erstatte den skadede angrepsduoen Luis Diaz og Diogo Jota, og det er bred enighet om at også midtbanen trenger flere og bedre alternativer.

  I tillegg til Liverpool er det bare Leeds og Brentford som har vært aktive.

  Leeds, som onsdag spilte 2-2 hjemme mot West Ham, har lagt penger på bordet for 24-årige Maximilian Wöber. Østerrikeren har signert kontrakt gjeldende i fire og et halvt år, og vil bidra til å heve nivået på venstresiden i Leeds-forsvaret. Wöber kan spille både back og midtstopper, og vil gi etterlengtet konkurranse til spillere som Liam Cooper, Pascal Struijk og Junior Firpo. Debuten kan komme i søndagens FA-cupoppgjør mot Cardiff.

  Brentford flyr høyt på Premier League-tabellen, og hovedstadsklubben er kjent for å kjøpe ungt, langsiktig, billig og smart. Denne gang er det den tyske angriperen Kevin Schade man har satset på. Brentford-manager Thomas Frank har uttalt at spilleren er fulgt over lang tid, og at 21-åringen er en angriper med stort potensial som faller i kategorien «et typisk Brentford-kjøp».

  Unggutten er hentet fra Freiburg på et foreløpig lån ut sesongen, men permanent kjøp og avtale om femårskontrakt skal allerede være avtalt. Schade er fast inventar på det tyske U21-landslaget, og kan brukes på alle plasser i angrepsrekka. Unggutten kan få flust med spilletid gjennom vinter og vår, når toppscorer Ivan Toney som kjent står i fare for å bli suspendert grunnet ulovlig gamling-aktivitet.

  Brentford klarte seg utmerket også uten Toney, da de mandag banket Liverpool, men i siste sesonghalvdel vil det være nødvendig med større offensiv bredde.

  Flere Premier League-overganger er i skrivende stund ikke bekreftet, men Tipsbladet vil i neste tirsdags utgave presentere stor oversikt over hva hver enkelt klubb trenger, hvem de linkes til og hvem som så langt har ankommet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen