More

  Status i League Two før mandagsrunden

  Det tetter seg til i toppen av League Two før vi går inn i den avsluttende fasen. Nå smeller det igjen mandag ettermiddag.

  Ny runde i League Two fra mandag ettermiddag

  Det ble en fantastisk langfredag for flere av lagene i både topp og bunn, mens det for andre ble en blytung aften. Vi har tatt en oppsummering av hvordan fredagens resultater har påvirket tabellen før det igjen smeller i League Two mandag ettermiddag. Men før den tid kan vi jo kose oss med scenene fra Racecourse Ground der Wrexham slo Mansfield 2-0 i den tv-sendte toppkampen. For en fest det ble når Paul Mullin scoret sitt andre for dagen og sitt mål nummer 99 i Wrexham-drakten.

  Direkte opprykk

  Wrexham sin herlige 2-0 seier over daværende ligaleder Mansfield førte til endringer i toppen. For Samtidig som det skjedde tok Stockport en ny seier da Forest Green ble slått 3-0 på utebane etter tre scoringer før 51 minutt. Dermed var County tilbake på toppen av League Two med et poeng ned til Mansfield og Wrexham på de to andre plassene som gir direkte opprykk. Stockport har også en kamp til gode og kan derfor øke luken.

  Men før den tid skal ligalederne ta imot Wimbledon hjemme på Edgeley Park mandag ettermiddag og det som blir en ny tøff kamp. Samtidig er Mansfield storfavoritter hjemme mot et Accrington Stanley uten noe å spille for. Dagen etter skal Wrexham ut i tøff bortekamp mot et Doncaster i storform. Selv om Phil Parkinson sine menn har funnet rytmen igjen kan det bli en beintøff oppgave.

  Bak de tre lagene lusker også Milton Keynes. De smalt til med hele 5-0 hjemme mot Walsall etter at de selv tapte 0-5 runden før. De blir liggende tre poeng bak Mansfield og Wrexham, men har også spilt en kamp mer. De gjester formsvake Notts County i Nottingham og bare seier er godt nok om håpet om direkte retur til League One skal leve videre.

  Play off

  Barrow og Crewe ser vi på som middelhavsfarerne nå som ikke kan rykke direkte opp og som ikke kan skli ut av play off. Sammen med Milton Keynes som nå har fjerdeplassen gjør det til at det bare er en ledig plass. Den innehar Gillingham etter at de spilte 0-0 mot Crewe langfredag samtidig som Wimbledon (poenget bak) bare klarte 1-1 hjemme mot Harrogate.

  Crawley som fikk mye skryt i vår preview gav fra seg syvendeplassen etter at de tapte 0-2 hjemme mot Doncaster. Nå skal de ut mot Newport i Wales i det som blir en virkelig tøff nøtt da også Newport fortsatt har et ørlite håp om topp syv. Det fikk seg derimot en støkk fredag. Mer om det senere.

  Akkurat nå, med seks ligarunder i League Two igjen, er det Gillingham, Wimbledon, Crawley, Morecambe og Walsall som virker mest sannsynlige. De to sistnevnte svinger fortsatt voldsomt og stiller kanskje ikke like høyt i kurs hva gjelder odds. Sistnevnte må uansett slå tilbake etter 0-5 mot Milton Keynes når Salford kommer på besøk.

  Nedrykk

  Det er ikke mange ukene siden Forest Green så ut til å ha en god sjanse til overlevelse i League Two samtidig som Sutton United så fortapte ut. Nå har det snudd totalt. Tre strake tap har det blitt for veganlaget som nå ligger desidert sist. Sutton United lusket på trygg plass langfredag etter at de vant sin tredje kamp på rad da Salford ble slått 2-1 på bortebane, men så var det denne kampen vi skulle komme tilbake til.

  For Colchester har hatt presset på seg etter at flere kamper har blitt utsatt. Tre kamper til gode på Sutton og to på Forest Green. Langfredag var de derimot under streken da de lå under 0-1 hjemme mot Newport, men en sen snuoperasjon og seiersmål på overtid av Jay Mingi sendte de over streken igjen med et poengs margin.

  De tre poengene mot Newport var tiltrengt for nå møter de Tranmere på bortebane i det som blir en tøff kneik. Samtidig skal Forest Green til Crewe. Det er kanskje Sutton United som har størst sannsynlighet for tre poeng med sin hjemmekamp mot et Swindon Town som ikke har noe å spille for enn ære. Det er uansett ikke helt i boks for Grimsby heller etter to strake tap. De skal møte et Bradford som plutselig tok tre poeng igjen langfredag hjemme på Blundell Park. Den bør Grimsby vinne om ikke de skal være helt nede i nedrykksstriden igjen.

  Kampene i League Two

  • Grimsby – Bradford
  • Crewe – Forest Green
  • Harrogate Town – Gillingham
  • Mansfield – Accrington
  • Morecambe – Barrow
  • Newport – Crawley
  • Notts County – MK Dons
  • Stockport – AFC Wimbledon
  • Sutton United – Swindon
  • Tranmere – Colchester
  • Walsall – Salford City
  • Doncaster – Wrexham (spilles tirsdag)

  Spilltips

  Det er få favoritt med god odds som utpeker seg denne runden av League Two. Vi har egentlig derfor bare sett på hvilke kamper de kan være verdt å prøve seg på. Den ene er Grimsby hjemme mot Bradford der vertene får 2,40 i odds hos Norsk Tipping

  2,25 for borteseier til Milton Keynes mot Notts County spilles også. Hjemmelaget er i fæl form og gjestene trenger tre poeng.

  Til slutt gir vi Walsall tipset hjemme mot Salford til 1,95 i odds. Kanskje den sikreste av dem alle.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen