More

  Start – Bryne: Uro på Sørlandet

  Assistenttreneren i Start tok et kraftig oppgjør med klubben, dagen før sesongens viktigste kamp.

  Det er duket for sesongens første match i kvalifiseringen til Eliteserien, når Start og Bryne skal gjøre opp om retten til å møte Kristiansund på bortebane i neste runde. Det står altså atskillig på spill, og i Start har klubbens assistenttrener, Endre Eide, gjort det han kan for å sette søkelyset på kveldens begivenheter på Sør Arena.

  – Sjanseløst

  Dagen før avspark mot Bryne, tok nemlig Sindre Tjelmelands assistent et kraftig oppgjør med klubben i et intervju med Fædrelandsvennen.

  – Det er helt sjanseløst. For meg er det et valg som handler om verdier og hva man ønsker å være en del av. Vi er langt unna når det gjelder måten man behandler mennesker og støtter hverandre på i denne klubben, sier Eide i det svært så oppsiktsvekkende intervjuet. Timingen på Eides sitater har naturligvis fått flere til å regaere. Jesper Mathisen, TV2s fotballekspert som følger Start tettere enn de fleste, er en av dem som ikke er nevneverdig imponert.

  For Start kan et opprykk til Eliteserien nærmest være et være eller ikke være. Sørlandsklubben har så å si budsjettert for opprykk, og Mathisen tror at fornyet kontrakt i OBOS-ligaen betyr at klubben må kutte ti til tolv millioner, og at Start nærmest ikke har råd til å fortsatt spille i OBOS-ligaen.

  Start - Bryne
  Henrik Robstad Legger Skoene På Hylla Etter Sesongen, Og Kan Dermed Spille Sin Siste Kamp I Kveld.

  Og veien til Eliteserien er lang og kronglete. Først må ta seg forbi første hinder i form av Bryne på hjemmebane i kveld. Dernest venter Kristiansund på bortebane i neste runde. Skulle de vinne også der, må de også vinne borte mot Kongsvinger før de eventuelt møter laget som ender som nummer 14 i Eliteserien over to kamper. Start er altså fem kamper unna målet om Eliteserien 2024.

  – Ingenting å tape

  Bryne ankommer Sør Arena med følelsen av at de har ingenting å tape. De knep den fjerde og siste kvalikplassen foran Sogndal med 1-0-seier borte mot Raufoss i siste ligarunde for to uker siden, og de slo også sogningene 2-1 i nest siste ligarunde. Det er nærmest mot alle odds at Bryne i det hele tatt er med i bildet på dette stadiet av sesongen, og det gjør at Bryne kommer til det glade Sørlandet med svært så lave skuldre.

  – Vi fikk en enorm boost bare av å komme i kvaliken. Det var ingen som forventet det av oss, men vi har et godt nok lag til å bite fra oss. Det blir utrolig kjekt. Det står mye på spill, men vi føler at vi ikke har så mye å tape. Jeg tror de frykter oss, sier Bryne-spiller Axel Kryger til Stavanger Aftenblad.

  Og mens Bryne avsluttet den ordinære sesongen med to strake seirer, klarte ikke Start å krysse mållinjen med samme bravur. Kun én av de fire siste kampene ble vunnet, og det var 2-0-seieren mot nettopp Bryne i slutten av oktober. Denne gang står imidlertid atskillig mer på spill, og nervene kan komme til å spille kveldens hjemmelag et puss, mot et Bryne som har forsvinnende lite å tape.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,05
  • U 3,65
  • B 3,25

  Vårt Tips

  • U til 3,65 i odds

  Uansett hvordan man vrir og vender på det, så kommer Eides uttalelser til Fædrelandsvennende til å påvirke Starts oppladning til sesongens viktigste kamp, garantert. Vi tror det påvirker hjemmelaget i tilstrekkelig grad til at et fryktløst Bryne tar dette til ekstraomganger.

  Er du ikke abonnent? Kjøp digitalt abonnement og få direkte tilgang til alt om helgens OBOS-ligaen og mye, mye mer for kun 5 kroner den første måneden! Bruk kodeord FEMMER

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen