More

  Sportssommeren 2022: Dette må du få med deg

  Det spilles intet VM i fotball denne sommeren, av kjente og hårreisende saker. I stedet må vi vente til høstmørket har lagt seg for å se verdens beste og største fotballspillere kollidere på et av planetens mest uspiselige steder.
  Likevel er det mer enn nok av annen idrett å se frem til sommeren, om du er åpen for noe mer enn 22 spillere som løper etter en ball – skjønt vi får servert det også i sommer. Kvinnenes EM sparkes i gang 6. juli, og Tipsbladets eksklusive EM-bibel er bare en drøy uke unna å havne i våre abonnenter sin postkasse. Her er sommerens høydepunkter i idrettsverden det kan være vel verdt å få med seg:
  27. juni – 10. juli: Wimbledon, tennis
  Startskuddet for verdens mest prestisjefylte tennisturnering går i dag. Vår egen Casper Ruud spilte seg til en historisk finale i Roland Garros, der han tapte for sitt store forbilde Rafa Nadal. Forventningene til nordmannen er dermed skyhøye, men gress er på ingen måte Ruuds favorittdekke. Forvent likevel et fyrverkeri på Church Road.
  1. – 24. juli: Tour de France, sykkel
  Verdens største sykkelritt, og kremen av kremen blant Grand Tours. Tour de France er tilbake med et smell med millioner av tilskuere langs veiene, og danske Jonas Vingegaard er blant de aller største favorittene til å stå øverst på podiet i Paris. 
  6. – 31. juli: EM, fotball
  Kvinnenens EM i fotball går av stabelen i England, og interessen rundt verdens beste kvinner er større enn noen gang. Spania, Frankrike og vertsnasjon England er de aller største favorittene, med Ada Hegerberg og Norge som outsidere. Norge er trukket i gruppe sammen med vertsnasjonen, og finalearenaen Wembley har allerede solgt alle sine 90 000 billetter. Vår EM-spesial kommer ut 5. juli.
  8. – 10. juli: Østerrike Grand Prix, Formel 1
  F1-sirkuset ruller videre og er denne helgen i Østerrike. Max Verstappen har koblet et jerngrep om VM-tittelen, og er per i dag storfavoritt til å forsvare tittelen som verdensmester. Formel 1-interessen har skutt i været globalt og i Norge etter Netflix’ megahit Drive to Survive. 
  14. – 17. juli: The Open, golf
  Et av de desiderte høydepunktene på golfkalenderen, med vår egen Viktor Hovland i aksjon. Nordmannen regnes imidlertid ikke blant de største favorittene denne sommeren. Det gjør derimot Rory Mcllroy, Scottie Scheffler og Jon Rahm.
  15. – 24. juli: VM, friidrett
  Utsatt fra 2021, og det er plenty av norske idrettsstjerner å se frem til. Ingebrigtsen-brødrene skal i kjent stil i aksjon, og det siste rundt Karsten Warholms lårskade, er at kongen av 400 meter hekk rekker VM i tide. Vi står overfor ti stjernespekkede dager i Eugene, Oregon i USA.
  22. – 24. juli: Frankrike Grand Prix, Formel1
  Årets 12. VM-runde går av stabelen i Frankrike, med Pierre Gasly og Ésteban Ocon som nasjonens hjemmehåp. Ingen av de er imidlertid ventet å hevde seg i toppen, men rarere ting har skjedd i Formel 1 før.
  29. – 31. juli: Ungarn Grand Prix, Formel 1
  VM-runde nummer 13 står for døren i den notorisk berømte Hungaroring-banen. Ésteban Ocon tok høyst overraskende sin første GP-seier her i fjor, etter at Lewis Hamilton hadde vunnet de tre foregående løpene i Ungarn.
  Og i august ruller som kjent fotballen i alle de europeiske toppligaene igjen, og vi vil som vanlig servere deg eksklusive ligastart-spesialer når det nærmer seg avspark. I mellom tiden er det opp til resten av idrettsverden å stå for underholdningen!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen