More

  Sportsåret 2024

  Atskillig å glede seg til, også i 2024.

  Nytt år, nye idrettsøyeblikk å se frem til. 2024 tegner til å bli et fantastisk år for oss sports- og fotballinteresserte. Lesere av Tipsbladet vet naturligvis at det er fotball som har hovedfokuset her hos oss, men vi tar imot de fleste former for konkurranse med åpne armer. Her er noen av begivenhetene vi gleder oss aller mest til i 2024. 

  OG DU – HUSK AT DU KAN PRØVE TIPSBLADET I FIRE UKER FOR EN FEMMER!

  Afrika-mesterskapet – 13. januar til 11. februar 

  Kan hende ikke et like stort høydepunkt særlig for Liverpool-supportere, men AFCON  er en begivenhet det anbefales selv naturlige seere å ta en nærmere kikk på. Ble sist spilt i 2022, da Senegal stod igjen som vinnere. 

  Australian Open – 14. til 28. januar

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 11

  Casper Ruud kom seg også i fjor til finalen i en Grand Slam-turnering, dog uten å lykkes, mot Novak Djokovic. Allerede i midten av januar får Norges tennis-ess en ny mulighet når året åpner med et brak i Australian Open. Hardcourt er ikke Ruuds favorittunderlag, men håpet om at 25-åringen kan nå langt, er likevel til stede. 

  Super Bowl – 11. februar

  Joda, amerikansk fotball er naturligvis hands, men Super Bowl er et spektakulært skue for alle idrettsinteresserte. Hvem som spiller årets finalekamp i NFL vites ennå ikke, men vi vet at årets Super Bowl vil gå av stabelen på Allegiant Stadium i Paradise, Nevada. I september ble det dessuten annonsert at R&B-sangeren Usher har fått det ærefulle oppdraget å stå for underholdningen i pausen. 

  Seriestart – 1. april

  Seriestart er alltid et av de store høydepunktene på den norske idrettskalenderen. I år er det avspark i både Eliteserien og OBOS-ligaen på aprils første dag, og Tipsbladet vil i den anledning naturligvis stille med fullstappet spesialnummer. I år har vi ubeskjedent tatt mål av oss å dekke norsk fotball bredere enn noen gang, og nedtellingen til seriestart er allerede godt i gang – det kan du lese mer om på de neste sidene. 

  Masters – 8. til 14. april

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 12

  En av årets aller største golfturneringer, om ikke den største. Vår egen Viktor Hovland gjorde et strålende 2023, og nordmannen vil naturligvis stille til start i den ærverdige Augusta-banen. 

  Ishockey-VM – 10. til 26. mai

  Hockey-VM går denne gang av stabelen i Tsjekkia, og Norge er i gruppe A sammen med Sveits, Tsjekkia, Canada, Østerrike, Storbritannia og Danmark. Norge VM-åpner mot Sveits samme dag som turneringen begynner. 

  Roland Garros – 20. mai til 9. juni

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 13

  French Open er Grand Slam-turneringen hvor Casper Ruud anses for å ha størst vinnersjanser. Grus er nordmannens favorittunderlag, og ankommer den franske hovedstaden med ambisjoner om revansje etter fjorårets sure finaletap for Novak Djokovic. Ruud holdt lenge stand, og det første settet gikk til tie-break. Det vant Djokovic, og i de påfølgende settene hadde serberen full kontroll på nordmannen.  

  Monaco Grand Prix – 24. til 26. mai

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 14

  Det store høydepunktet, og det aller mest prestisjefylte løpet på Formel 1-kalenderen. Det spektakulære løpet foregår i Monacos gater, og selv om det ser enestående ut, er ikke alltid racingen like spennende; mulighetene for forbikjøringer er forsvinnende små. 

  FA-cupfinale – 25. mai

  Et naturlig høydepunkt på den engelske fotballkalenderen, og finalen for verdens kanskje aller mest tradisjonsrike turnering. Ingen lag har vunnet FA-cupen flere ganger enn Arsenal (14), men rekordholderne er allerede ute etter exit i tredje runde mot Liverpool.

  Championship Play-off-finale – 26. mai

  Verdens mest verdifulle fotballkamp. Vinneren av Play-Off-finalen i Championship kan vente seg rundt tre milliarder norske kroner i inntekter fra TV-rettigheter, sponsorer, etc. Finalen spilles som vanlig på mektige Wembley. Nervene i disse oppgjørene er til å ta og føle på, og selv nøytrale supportere sitter på kanten av sofaen – med god grunn. 

  Champions League-finale – 1. juni

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 15

  Årets Champions League-finale avvikles i det mange mener er fotballens vugge, Wembley Stadium. Manchester City er regjerende mestere etter fjorårets historiske trippel, og the Citizens er blant de aller største favorittene til å gå hele veien, også denne sesongen. Champions League-finalen markerer et spektakulært punktum på fotballsesongen 2023/24, men heldigvis vil EM være bare noen uker unna. 

  NBA Finals – 6. juni til ?

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 16

  Årets Play-off i NBA starter 20. april, og i løpet av halvannen måned skal 16 lag bli til 2 for å gjøre opp om det ærverdige Larry O’Brien-trofeet. I fjor var Denver Nuggets, anført av superstjernen Nikola Jokic, suverene, og Nuggets er på god vei til å forsvare tittelen. Utfordrerne står imidlertid i kø, og årets race om NBA-tittelen virker jevnere enn på atskillige år. I finalen er det førstemann til fire seirer, og en potensiell kamp syv spilles 23. juni.

  Stanley Cup – juni

  Også i NHL skal det avgjøres om hvem som stikker av med Stanley Cup-trofeet, og det å gå hele veien i amerikansk ishockey, er naturligvis det store målet for vår Mats Zucarello og hans Minnesota Wild. Ingen dato for kamp 1 er foreløpig offentliggjort. 

  Copa America – 14. juni til 13. juli

  Det skal kåres kontinentale mestere over hele kloden i 2024, og startskuddet for Copa America går samtidig som EM. Denne gang arrangeres mesterskapet i USA, og Argentina stiller som regjerende mestere, etter å ha slått Brasil i finalen i 2021. 

  Fotball-EM – 14. juni til 14. juli

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 17

  Skuffelsen over at vi nok en gang må overvære et mesterskap i fotball for herrer uten norsk deltakelse, er selvfølgelig stor. Men, likevel er sommerens Fotball-EM naturligvis det store høydepunktet for oss i Tipsbladet. Sommerens begivenheter i Tyskland vil selvsagt bli dekket fullt ut med eksklusiv EM-spesial og referater fra alle kampene. 

  Tour de France – 29. juni til 21. juli

  Den 111. utgaven av Tour de France starter i vakre Firenze, Italia. Det er første gang Touren åpner i støvellandet. Det norske sykkellaget Uno X gjorde en fantom-Tour i 2023, og håpet er at det norske laget kan gjøre det minst like bra denne gangen. Har sikret seg noen strålende syklister, som gjør at Tour de France 2024 blir vel verdt å følge med på. 

  Wimbledon – 1. til 14. juli

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 18

  Den aller største Grand Slam-turneringen på tenniskalenderen, men det er ingen grunn til å ha altfor store forventninger til Casper Ruud. Nordmannen har tidligere uttalt at gress er underlag for golfspillere, og er Ruuds svakeste underlag. Carlos Álcaraz slo Novak Djokovic i fjorårets finale. 

  Sommer-OL – 26. juli til 11. august

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 19

  Friidrett har plutselig blitt en norsk folkeidrett. Det kan vi takke først og fremst Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm for. Jakob Ingebrigtsen og Warholm er våre to største gullhåp i Paris, men løpskometen Narve Gilje Nordås er også en som i høyeste grad ankommer den franske hovedstaden med medaljeambisjoner. Vi kommer selvsagt med OL-avis når lekene nærmer seg. 

  VM i sykkel – 21. til 29. september

  Hvert år går VM i sykkel av stabelen, med landeveisrittet som det store høydepunktet. I fjor ble Mathieu van der Poel verdensmester i denne disiplinen, selv med velt under to mil fra mål. Denne gangen ligger det an til å bli et knalltøft ritt med løype i Zürich, Sveits. Nesten 4500 høydemetere skal passeres før årets verdensmester kåres. 

  EM i Darts – 24. til 27. oktober

  Sportsåret 2024
  Sportsåret 2024 20

  Dart er kan hende ikke en verdensidrett på den aller største skalaen, men profesjonell pilkasting vekker stadig større interesse, også her i Norge. Nylig tapte den 16 år gamle sensasjonen Luke Littler VM-finalen mot Luke Humphries, men tenåringen trenger ikke vente lenge på muligheten for sin første seniortittel i et mesterskap. I oktober går nemlig EM av stabelen i Dortmund.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen